OŠ Retfala | Profil Klett

OŠ Retfala

Likes: 
1

Učenici OŠ Retfala pratit će rast i razvoj začinskog bilja. Uporaba začina i začinskog bilja u kuhanju i pripremanju hrane ima vrlo dugu povijest. U novije vrijeme mnogo se govori o zdravoj prehrani, a znamo da začini imaju široku primjenu, osim što raznolikošću mirisa, okusa i boja oplemenjuju svako jelo, imaju i ljekovita svojstva.
Učenici 5. razreda istražit će na internetu korisna svojstva i primjenu začinskog bilja i svoje izvješće oblikovati power point prezentacijom.
Jedan dio biljaka učenici 6. razreda će zalijevati sami, a drugi dio će se zalijevati automatski korištenjem micro:bita.
Učenici 3. razreda fotografirati će biljke na tjednoj bazi unutar 3 mjeseca.
Učenici 7. razreda će prikupljati potrebne podatke za uzgoj biljaka, te bilježiti promjene. Prema podatcima izraditi će grafikone u Excelu.
Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz matematike, programirat će micro:bit.
Završne rezultate predstavit ćemo na Znanstvenom sajmu u našoj školi.
Nakon završetka projekta nastavit ćemo s uzgajanjem začinskog bilja, te ćemo ga nakon branja i sušenja prodavati na različitim akcijama i sajmovima koje se budu događali u našoj školi.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

RAST I RAZVOJ ZAČINSKIH BILJAKA (BOSILJAK)

Cilj nam je bio ispitati rast i razvoj bosiljka, zalijevajući ih destiliranom vodom, vodovodnom vodom i mikro:bitom. Učenici su programirali mikro:bit, istražili su koji su životni uvjeti potrebni bosiljku za rast i razvoj i za što se koristi bosiljak, te su pratili rast i razvoj bosiljka kroz određeno vremensko razdoblje i bilježili promjene.

 

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Lidija Kuštro
Vlatka Šalić Dujmić