OŠ SAVSKI GAJ | Profil Klett

OŠ SAVSKI GAJ

139

"Od sjemenke do ploda" - Učenici će pratiti
 rast i razvoj biljke (cherry rajčica i mahuna) od sjemenke do ploda. Od svake vrste jedna biljka će biti zalijevana pomoću sustava za zalijevanje, dok će drugu zalijevati učenici. Učenici će  izmijeniti parametre zalijevanja, tako što će jednu biljku zalijevati premalo, a jednu previše. Na taj način pratit će se značenje vode za rast i razvoj biljaka. Učenici će svakoga tjedna predviđati koje bi rezulatet mogli dobiti, te će na kraju usporediti svoja predviđanja sa dobivenim rezultatima. Projekt ćemo raditi u korelaciji s likovnom kulturom i hrvatskim jezikom. Na kraju će učenici jedni drugima prezentirati dobivene rezulate. U projektu sudjeluju učenici drugih i trećih razreda sa svojim učiteljicama, a tehničku podršku pružat će nam profesor informatike.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

U projektu su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda. Posijali su sjemenke cherry rajčice i mahune te pratili etape razvoja biljke od sjemenke do stvaranja sadnice, a potom i prave biljke rajčice i mahune na kojoj su se pojavili i prvi plodovi.

TIJEK PROJEKTA:

Učenici drugih i trećih razreda su zasijali sjemenke cherry rajčice i mahune. Kada su biljke dovoljno narasle do visine sadnica, presadili su ih u veće posudice. Za zalijevanje mahune i rajčice u jednoj posudi brinuli su se sami učenici, a rajčicu i mahunu u drugoj posudi zalijevao je ranije programirani micro:bit. Učenici su pratili razvoj biljaka i vodili dnevnik rasta koji su popratili fotografijama.

Zaključke projekta učenici su prikazali plakatom, stripom, pisanjem činkvina, filmom i prezentacijom.

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
ANA SUGJ
DAVOR KASTELIĆ