OŠ Žuti brijeg | Profil Klett

OŠ Žuti brijeg

6213

U projektu će sudjelovati učenici trećeg razreda te petih i šestih razreda. Posaditi će biljku grah i pratiti faze razvoja graha od bubrenja do stvaranja mahune. Učenici trećeg razreda oblikovati će posudice za sadnju graha od recikliranog papira i tematski ih ukrasiti. Učenici petih i šestih razreda posaditi će grah u dvije posudice i programirati set za zalijevanje. Za zalijevanje graha u jednoj posudi brinuti će sami učenici, a grah u drugoj posudi zalijevati će ranije programirani  micro:bit. Učenici će svakodnevno pratiti razvoj graha i voditi dnevnik rasta koji će popratiti slikama. Rezultate će prikazati u obliku prezentacije. Cilj projekta je ostvariti suradnju među učenicima razredne i predmetne nastave, razvijati kod učenika sposobnost promatranja i mjerenja, razvijati pozitivan i savjestan odnos prema radu.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

 

PROJEKT "ŽELIM STABLO" U OSNOVNOJ ŠKOLI ŽUTI BRIJEG:

U projektu su sudjelovali učenici trećeg te petih i šestih razreda.

Posadili su biljku graha i pratili faze razvoja graha od bubrenja do stvaranja mahune.

 

TIJEK PROJEKTA:

Učenici trećeg razreda oblikovali su posudice za sadnju graha od recikliranog papira i tematski su ih ukrasili. Učenici petih i šestih razreda posadili su grah u dvije posudice i programirali set za zalijevanje.

Za zalijevanje graha u jednoj posudi brinuli su se sami učenici, a grah u drugoj posudi zalijevao je ranije programirani micro:bit.

Učenici su svakodnevno pratili razvoj graha i vodili dnevnik rasta koji su popratili fotografijama.

Zaključke projekta učenici su prikazali plakatom, ppt prezentacijom i video uratkom, a u prilogu se nalazi i tablica s rezultatima mjerenja biljke i ostalim zapažanjima.

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Zrinka Grabovac
Martina Ivnik, Dijana Šutak