Projekt „Leptiri“  u OŠ Biograd | Profil Klett

04. svibanj 2022.

Projekt „Leptiri“  u OŠ Biograd

avatar
Autor: Katarina Katičin

Početkom listopada 1. a razred uključio se u projekt  „Leptiri“  na međunarodnoj odgojno – obrazovnoj platformi eTwinning.

Početkom listopada 1. a razred uključio se u projekt  „Leptiri“  na međunarodnoj odgojno – obrazovnoj platformi eTwinning. Putem ove platforme članovi (učitelji, ravnatelji, knjižničari, itd.), mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Projekt „Leptiri“ traje od listopada 2021. godine do kraja svibnja 2022. godine, do Svjetskog dana leptira (27. svibnja). Učenici su imali zadaću istražiti zanimljive činjenice o leptirima, izraditi leptire od kolaža, napisati pjesme o leptirima, crtati ih. Trebali su predstaviti svoje radove u obliku videa, prezentacija i postera. 

 

Svrha i ciljevi projekta su naučiti i osvijestiti djecu da će posljedično  smanjenjem  populacije leptira nestati i populacije ptica te drugih životinja koje ovise o leptirima kao izvoru hrane. Isto tako bitno je poticanje učenika na aktivno provođenje vremena, međusobno povezivanje i razvijanje svijesti o upoznavanju i čuvanju prirodnog okoliša. Jedan od ključnih ishoda ovih aktivnosti u sklopu Projekta je i stjecanje pozitivnog stava prema radu, odgovornom odnosu prema svemu što nas okružuje, razvijanje samopouzdanja, sigurnosti u vlastite sposobnosti te razvijanje sposobnosti kritičkog mišljenja koristeći se različitim izvorima informacija.

Projekt se ostvaruje u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, Prirode i društva, Likovne kulture, Glazbene kulture i Sata razrednika.

Učenici 1. a razreda obogatili su svoje znanje i razumijevanje međuodnosa živih bića u prirodi. Razvili su osjećaj odgovornosti te želju da svojim ponašanjem doprinose zajednici i prirodi u kojoj žive. Uz to, pripremajući likovne radove i pjesme lijepo su se zabavili i povezali uz zajedničke ciljeve i interese.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Universe coding u OŠ Bol, Split

Ovo pitanje postavila sam si prije početka planiranja projekta EU code week razmišljajući o temi i izvedbi aktivnosti. Upravo tih dana obilježavao se Svjetski tjedan svemira. U našoj školi, Osnovnoj školi Bol, ta se manifestacija održala postavljanjem izložbe Žene u svemiru na kojoj su predstavljeni radovi učenika nastali na raznim kreativnim radionicama.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Paula Vranković
udzbenik
Kristian Novak, Doroteja Vojedilov