Projekt „Leptiri“  u OŠ Biograd | Profil Klett

04. svibanj 2022.

Projekt „Leptiri“  u OŠ Biograd

avatar
Autor: Katarina Katičin

Početkom listopada 1. a razred uključio se u projekt  „Leptiri“  na međunarodnoj odgojno – obrazovnoj platformi eTwinning.

Početkom listopada 1. a razred uključio se u projekt  „Leptiri“  na međunarodnoj odgojno – obrazovnoj platformi eTwinning. Putem ove platforme članovi (učitelji, ravnatelji, knjižničari, itd.), mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Projekt „Leptiri“ traje od listopada 2021. godine do kraja svibnja 2022. godine, do Svjetskog dana leptira (27. svibnja). Učenici su imali zadaću istražiti zanimljive činjenice o leptirima, izraditi leptire od kolaža, napisati pjesme o leptirima, crtati ih. Trebali su predstaviti svoje radove u obliku videa, prezentacija i postera. 

 

Svrha i ciljevi projekta su naučiti i osvijestiti djecu da će posljedično  smanjenjem  populacije leptira nestati i populacije ptica te drugih životinja koje ovise o leptirima kao izvoru hrane. Isto tako bitno je poticanje učenika na aktivno provođenje vremena, međusobno povezivanje i razvijanje svijesti o upoznavanju i čuvanju prirodnog okoliša. Jedan od ključnih ishoda ovih aktivnosti u sklopu Projekta je i stjecanje pozitivnog stava prema radu, odgovornom odnosu prema svemu što nas okružuje, razvijanje samopouzdanja, sigurnosti u vlastite sposobnosti te razvijanje sposobnosti kritičkog mišljenja koristeći se različitim izvorima informacija.

Projekt se ostvaruje u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, Prirode i društva, Likovne kulture, Glazbene kulture i Sata razrednika.

Učenici 1. a razreda obogatili su svoje znanje i razumijevanje međuodnosa živih bića u prirodi. Razvili su osjećaj odgovornosti te želju da svojim ponašanjem doprinose zajednici i prirodi u kojoj žive. Uz to, pripremajući likovne radove i pjesme lijepo su se zabavili i povezali uz zajedničke ciljeve i interese.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović, (Daška Domljan)
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov