25. svibanj 2017.

Reli po galerijama u Rijeci i Zagrebu u kulturu uvodi novu dimenziju zabave

Autor: Sana Perić

Dana 25. svibnja 2017. održan je u tridesetak zagrebačkih i riječkih galerija četvrti Reli po galerijama, kulturna manifestacija koja okuplja i mapira galerije kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost. To je zabavna i edukativna manifestacija u kojoj posjetitelji u nekoliko sati moraju posjetiti što više galerija označenih na mapi, a oni koji ih posjete sve dobivaju povelju časti za poseban doprinos u kulturi. 

 

Cilj manifestacije je okupljanjem i mapiranjem galerija pružiti veću vidljivost umjetnicima i umjetničkim prostorima.

Posjetitelji mapu mogu preuzeti u prvoj galeriji koju posjete, a u svakoj galeriji dobivaju naljepnicu koju mogu zalijepiti na mapu. Oni koji uspiju posjetiti sve galerije označene na mapi, osvajaju Povelju časti za poseban doprinos u kulturi. 
Kako je prošao ovogodišnji reli provjerite na njihovoj Facebook stranici.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Započnite s umjetnošću

Umjesto da pruže odmor od učenja, satovi umjetnosti omogućuju učenicima prostor koji im je potreban da obrade i iskoriste ideje iz svih područja. Kritička analiza umjetnosti iz nekog razdoblja, primjerice, može poduprijeti lekciju iz povijesti. Analiziranje likovne umjetnosti i arhitekture može biti iskorišteno za ilustraciju matematičkih koncepata, poput Fibonaccijeva niza ili simetrije.

Zanima nas

Zagrebačke legende na Cestu

23. izdanje Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, od 29. 5. do 2. 6. 2019., ove je godine posvećeno zagrebačkim legendama od starih vremena pa sve do današnjih dana, a poziva na istraživanje starih i novih urbanih priča, legendi i predaja. Prijavite se na natječaje te ukrasite ulice i trgove našega grada.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja