Šarene čarape u IV. osnovnoj školi Bjelovar | Profil Klett

21. ožujak 2017.

Šarene čarape u IV. osnovnoj školi Bjelovar

Autor: Maja Jelić Kolar

Učenici 4. a razreda IV. osnovne škole Bjelovar sa svojom su učiteljicom Ivanom Đurkijom, pružili podršku osobama sa sindromom Down te obukli različite čarape.

Sve je počelo s plakatom Nina i Tino izdavačke kuće Profil Klett. Učiteljica je projekt opazila u zbornici škole. Zatražila je plakat za sebe i iskoristila ideju plakata za obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down u razredu.

Učiteljica Ivana Đurkija posvetila je sat Hrvatskog jezika osvještavanju potreba osoba s ovim sindromom i prihvaćanju različitosti. Sat su započeli s igrom memory koja je preuzeta s web stranice Profil Kletta, a zatim se nastavila klasičnom obradom pjesme (tema, srok, ritam, slog, stih). Razgovorom o pjesmici Različiti, ali isti učenicima je osviještena potreba za davanjem podrške i razumijevanja osobama koje su drukčije od nas i njihovim potrebama. Sat je završen izradom vlastitih čarapica koje su izložene u prostoru škole te zajedničkom fotografijom šarenih čarapa.

Kako je zapravo sve izgledalo najbolje svjedoče fotografije!

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Čarolijom razgovora do uspjeha u kući i školi

Razgovaramo li dovoljno? Neki ljudi govore više i otkrivaju sve, a neki su povučeni i nerado dijele svoja iskustva i osjećaje. Kako uspostaviti ravnotežu i stvoriti razgovor koji doprinosi prisnom i kvalitetnom odnosu? Pročitajte nekoliko savjeta i preuzmite materijale za radionicu Štapić koji govori

Naša glazbena priča

Početni impuls nastanku projekta Naša glazbena priča dale su vesele, razigrane i znatiželjne okice novih prvašića koji su kročili početkom školske godine 2013./14. u razred učiteljice razredne nastave Silvane Crljen. Bila je to skupina izrazito muzikalnih učenika, kristalne intonacije i izvrsnih ritamskih sposobnosti.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov