Šarene čarape u IV. osnovnoj školi Bjelovar | Profil Klett

21. ožujak 2017.

Šarene čarape u IV. osnovnoj školi Bjelovar

Autor: Maja Jelić Kolar

Učenici 4. a razreda IV. osnovne škole Bjelovar sa svojom su učiteljicom Ivanom Đurkijom, pružili podršku osobama sa sindromom Down te obukli različite čarape.

Sve je počelo s plakatom Nina i Tino izdavačke kuće Profil Klett. Učiteljica je projekt opazila u zbornici škole. Zatražila je plakat za sebe i iskoristila ideju plakata za obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down u razredu.

Učiteljica Ivana Đurkija posvetila je sat Hrvatskog jezika osvještavanju potreba osoba s ovim sindromom i prihvaćanju različitosti. Sat su započeli s igrom memory koja je preuzeta s web stranice Profil Kletta, a zatim se nastavila klasičnom obradom pjesme (tema, srok, ritam, slog, stih). Razgovorom o pjesmici Različiti, ali isti učenicima je osviještena potreba za davanjem podrške i razumijevanja osobama koje su drukčije od nas i njihovim potrebama. Sat je završen izradom vlastitih čarapica koje su izložene u prostoru škole te zajedničkom fotografijom šarenih čarapa.

Kako je zapravo sve izgledalo najbolje svjedoče fotografije!

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Ususret Danu učitelja - Intervju s doc. dr. sc. Vesnom Budinski

Doc. dr. sc. Vesna Budinski radi na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim u znanstvenim, vrlo je poštovana i u učiteljskim krugovima gdje ju prepoznaju i cijene učiteljice/učitelji, no i roditelji i učenici s kojima se povezala tijekom dugogodišnjeg rada u razredu. Bogato znanstveno i učiteljsko iskustvo čine docenticu Budinski izvrsnom sugovornicom povodom nadolazećeg Dana učitelja.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ksenija Ćosić, Sanja Duvnjak, Darko Cindrić, Sanja Polak
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Kristian Novak, Doroteja Vojedilov