ŠKOLA PRIRODOSLOVNE PISMENOSTI | Profil Klett

31. siječanj 2024.

ŠKOLA PRIRODOSLOVNE PISMENOSTI

avatar
Autor: Borna Šimić

Riječ zašto česta je u znatiželjnim dječjim glavama. Djeca vole istraživati, postavljati pitanja, tražiti odgovore. Koji sadržaji potiču znatiželju i zanimanje za prirodoslovlje? Koja su istraživanja i pokusi pogodni za najmlađe glave koje tek ulaze u svijet obrazovanja? I ono najvažnije, što ćemo kojim sadržajem i metodom postići? Prirodoslovna pismenost zauzima važno mjestu u odgoju i obrazovanju naše djece. Poticanjem znatiželje kod djece stvaramo pojedince koji razmišljaju, promatraju, uče i zaključuju.

 

Prirodoslovna pismenost pomaže razvoju poštovanja prema svijetu u kojemu živimo, potiče spoznaju o ulozi čovjeka u prirodi, njegovu potencijalu da mijenja svijet i njegovoj odgovornosti da djeluje pozitivno i održivo na prirodu oko sebe. Prirodoslovna pismenost osvijestit će kod učenika važnost brige o okolišu i spoznaju o odgovornosti za vlastite postupke. Uloga učiteljica i učitelja razredne nastave koji u okviru prirodoslovlja s učenicima ostvaruju prve korake prema prirodi, biologiji, geografiji, fizici i kemiji neizmjerno je važna.

 

Tim povodom, Profil Klett je za vas pripremio niz od šest predavanja u okviru Škole prirodoslovne pismenosti. Teme će obuhvatiti različita područja koja čine prirodoslovnu pismenost, istaknuti važnost svijesti o potrebi očuvanja prirode, predložiti načine za poticanje znatiželje te pokazati kako prirodoslovna pismenost doprinosi oblikovanju pozitivnog stajališta o sebi i svijetu oko sebe.

 

Predavanja će održati relevantni stručnjaci iz područja znanosti: prof. dr. sc. Marko Ćaleta te dr. sc. Damir Sirovina, a njima će se pridružiti učiteljica i autorica udžbenika iz prirode i društva te prirodoslovlja Nataša Svoboda Arnautov, mag. prim. educ.

 

Prijavite se za Školu prirodoslovne pismenosti!
 

 

 

 

 

 

Komentari

Slika korisnika nikolicada@gmail.com

Edukacija mi se čini jako zanimljiva i korisna.
Slika korisnika Biserka K

Meni, najdraže područje poučavanja.
Slika korisnika iva.knezevic.vk

Gdje će se održavati edukacija i u kojem terminu, vidim samo datume?!