17. svibanj 2017.

Spelling ELF u Bjelovaru - tradicija u nastanku

Autor: Helena Gustović Ljubić

U četvrtak 4. 5. 2017. u I. osnovnoj školi Bjelovar održano je 1. gradsko natjecanje u sricanju riječi na engleskom jeziku „Spelling ELF“.

Natjecanje je realizirano kao jedna od aktivnosti dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta „English Learning Friends“ čiji je koordinator Erasmus+ tim I. osnovne škole Bjelovar. Cilj ovog projekta je razvoj osnovnih i transverzalnih vještina učenika putem korištenja inovativnih metoda učenja i poučavanja te unaprjeđenje kvalitete učenja i poučavanja uz pomoć novih i inovativnih modela, a koji uključuju IKT.

 

Na natjecanju je sudjelovalo više od 80 učenika od 4. do 8. razreda iz sve četiri osnovne škole grada Bjelovara. Ti su učenici zajedno sa svojim učiteljicama mentoricama vrijedno učili i vježbali sricati riječi na engleskom jeziku gotovo mjesec dana.

Učenici su se natjecali po razredima, a najuspješniji su dobili zanimljive i korisne nagrade (gadgete, knjige na engleskom, slatkiše te graničnike za knjige, majicu i kalendar s logom ELF projekta). Svi su učenici dobili certifikate o sudjelovanju i slatke poklone.

 

Bjelovarski osnovnoškolci - pobjednici natjecanja u sricanju
Bjelovarski osnovnoškolci - pobjednici natjecanja u sricanju

Namjera je koordinatorica projekta, učiteljica Martine Supančić, Helene Gustović Ljubić i Nataše Ljubić Klemše da ovo natjecanje postane tradicionalno te da se svake godine održava u I. osnovnoj školi Bjelovar, s ciljem poticanja učenika na učenje engleskog jezika uz suradnju, druženje i zabavu.

 

Slike s natjecanja, kao i pobjednike i pobjednice, pogledajte u priloženoj galeriji slika.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Učimo od djece – 5 stvari koje sam naučila od svojih učenika

„Zna se tko je u razredu učitelj, a tko učenik!“ – rečenica je koju često čujemo, a vjerojatno i sami upotrebljavamo u prikladnom kontekstu. Asocira nas na autoritativnog učitelja u centru svog razreda i disciplinirane učenike koji ga pažljivo slušaju i upijaju informacije. No, svi znamo da u današnjoj praksi to i nije baš tako, a u sljedećih nekoliko odlomaka to ćemo i pokazati.

Teachers Talk: Irena Baždar

Dovoljno je da pogledate jedan njen video s nastavnog sata i vidjet ćete s koliko kreativnosti, ljubavi i predanosti učiteljica Irena Baždar obavlja svoj posao. Pročitajte prvi u nizu intervjua s učiteljicama i učiteljima engleskoga jezika koji vas očekuju tijekom ove školske godine.

Obilježimo Europski dan jezika zajedno

Odlukom Vijeća Europe 26. rujna obilježava se i naglašava važnost europske mnogojezičnosti. Europa zaista posjeduje iznimno jezično bogatstvo. Na našem kontinentu govori se preko šezdesetak različitih jezika i dijalekata. Važnost njihovog očuvanja naglašava i Europska unija ne samo simbolično riječima i obilježavanjem svakog rujna, nego i djelima: EU nije izabrala službeni jezik/jezike komunikacije, nego prihvaća sve jezike svojih članica kao službene jezike Europske unije.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vida Lukić, (Jasna Pavuna)
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer