28. kolovoz 2017.

Uspješno i opušteno u novu školsku godinu

Autor: Doroteja Vojedilov

Dugo toplo ljeto polako se bliži kraju, a svima nama koji radimo u školi nameću ponovno ista pitanja: kako uspješno krenuti u novu školsku godinu, na kakve promjene su spremni naši učenici, hoće li nas novi razred dobro prihvatiti?

Prvi sat u nekom razredu može biti od velike važnosti za ostatak školske godine. Učenici vole nasmijane, optimistične nastavnike koji su sigurni u sebe pa ako se dobro pripremimo, to nam može biti odlična odskočna daska. Razmislimo što bismo voljeli učenicima reći prvi sat, ali uključimo i njih same. Na taj način će osjećati da se i njihovo mišljenje cijeni. Razgovarajte o načinu sjedenja (u krugu, u grupama…), o razrednim pravilima, kao i o praćenju i ocjenjivanju. Pitajte učenike što oni očekuju od nastave njemačkog jezika, a neke ideje i zapišite – time će vidjeti da ih shvaćate ozbiljno. Započnite igrom, na taj način ćete ublažiti prijelaz iz praznika u povratak u školske klupe. Učenici vole pravila i poznatu strukturu nastavnog sata pa vam dodatne ideje donosimo ovdje, kao i ideje za prvi školski sat.  

 

 

I za kraj poslovica: Frisch geplant ist halb gewonnen. Želimo vam uspješan početak nove školske godine!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Edukacijom do zdravlja - Gesund leben

 

Nakon tri tjedna zimskog odmora, sredinom siječnja vratili smo se u školske klupe, a učenici su rado prepričavali događaje s praznika: kako su proveli slobodno vrijeme, što se sve našlo na blagdanskom stolu, jesu li igrali neku novu računalnu igricu. U svakom slučaju, shvatila sam da naša sljedeća tema, Gesund leben, nije mogla doći u boljem trenutku. Posebno što se u veljači obilježava Svjetski dan borbe protiv raka te Svjetski dan bolesnika.

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Barišić-Lazar Gordana
udzbenik
Gordana Barišić Lazar