Likovni natjecaj | Profil Klett

Međupredmetni Likovni natječaj

Predstavljam se svijetu

Jer imamo što reći, jer želimo da nas se čuje, jer je važno!

likovna mapa
likovna mapa
likovna mapa
likovna mapa

Velika virtualna galerija
Pogledaj izložbu svih likovnih radova pristiglih na međupredmetni likovni natječaj „Predstavljam se svijetu“ za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole

4 likovne mape
za velika djela
5 kategorije
likovnog natječaja
1404 pristiglih radova
iz cijele Hrvatske
220 osnovnih škola
širom Hrvatske
206 plakata zavičaja
68 razrednih zastava
444 redizajniranih lektirnih
naslovnica
442 portreta hrvatskih
velikana
241 suvenir
Zajedno smo stvarali velika djela! Pomoću međupredmetnog likovnog natječaja «Predstavljam se svijetu» propitivali smo vrijednosti i posebnosti kulturne i prirodne baštine, nasljeđa i tradicije zavičaja te zajednice kojoj pripadamo. Na adresu Profil Kletta pristigli su učenički radovi iz čitave Hrvatske. Prikazom i oblikovanjem osobnih i zavičajnih identiteta, fragmenata i minijatura nasljeđa, učenici su, uz kvalitetno vođenje svojih učitelja-mentora, slagali baštinski mozaik i povezali kroz njega čitavu Hrvatsku. Sve što su kistom, tušem, olovkom, ugljenom, kolažem i škarama opisali, oslikali i oblikovali, jest doista važno!

Radove je ocjenjivao stručno-učiteljski žiri te mulltimedijski stučno-umjetnički žiri, koji je između velikog broja pristiglih i iznimno kvalitetnih radova odlučivao o 40 glavnih nagrada (prva tri mjesta) te je dodijelio 50 posebnih priznanja.

Zahvaljujemo im, a nagrađenima iskreno čestitamo!

I vi možete sudjelovati u dodjeljivanju Nagrade publike.
Do 31. svibnja dajte svoj glas jednom od 90 predloženih radova.

Ne kaže se uzalud kako slika govori više od 1000 riječi. Slika je kompozicija boja, ploha, linija, ali slika je i slagalica, sanjarica, priča i pjesmarica. Slika je oduvijek bila prva knjiga, početak pisma i govora.

Ivana Maradin
učiteljica likovne kulture

Moj zavičaj – dizajn plakata

linorez ili karton-tisak; kombinirana tehnika: kolaž, flomasteri, tuš…

Neki plakati su fantastično osmišljene i oblikovane kulturne i turističke «pozivnice», a neki su iscrpni edukativni vodiči koji putnika namjernika upoznaju s važnim kulturnim i prirodnim obilježjima mjesta i okolice. Plakatima možemo proputovati čitavu Hrvatsku – od Istre, Primorja i Dalmacije preko Like, Posavine i Međimurja do Podravine i Slavonije te od učenika puno toga naučiti!

Razredna nastava

Predstavljamo vam uz nagrađene i pohvaljene radove.

Predmetna nastava

Predstavljamo vam uz nagrađene i pohvaljene radove.

Stručno – učiteljski žiri

Martina Kosec

Slika: Martina Kosec

Martina Kosec

Učiteljica likovne kulture, urednica i koautorica udžbenika i priručnika za 5. razred Opažam, oblikujem te dosadašnjih Profilovih dviju serija udžbeničkih kompleta od 5. do 8. razreda Pogled, potez.

Dijana Nazor

Slika: Dijana Nazor

Dijana Nazor

Dr. art., slikarica, prof. likovne kulture i konzervator-restaurator. Od 1995. godine imala je 30 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Belgiji i Australiji. Sudjelovala je na preko 100 žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Doktorirala je na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Koautorica je udžbenika i priručnika za 5. razred Opažam, oblikujem te dosadašnjih Profilovih dviju serija udžbeničkih kompleta od 5. do 8. razreda Pogled, potez.

Jurana Linarić Mihalić

Slika: Jurana Linarić Mihalić

Jurana Linarić Mihalić

Učiteljica Likovne kulture, koautorica udžbenika i priručnika za 5. razred Opažam, oblikujem te dosadašnjih Profilovih dviju serija udžbeničkih kompleta od 5. do 8. razreda Pogled, potez. Po završetku ALU Zagreb nekoliko godina radila kao grafička dizajnerica te dvadesetak godina povremeno vodi likovne radionice za djecu.

Danica Sardelić

Slika: Danica Sardelić

Danica Sardelić

Učiteljica likovne kulture u OŠ Marije i Line u Umagu već 35 godina. Pod njenim mentorstvom učenici su osvojili prva tri mjesta na mnogim državnim i međunarodnim natječajima. Organizirala je likovne natječaje i radila na žiriranju. Izradila i vodila projekte za različite likovne edukacije za djecu i odrasle. Sudjelovala u međunarodnim projektima P.l.a.c.e.s. i Erasmus+. Dala je svoj doprinos u izradi Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda te na odobravanju udžbenika. Bila je voditeljica ŽSV. Surađuje s lokalnom sredinom na promicanju likovnosti. Sudjelovala na «Novigradskom proljeću» i koloniji Ernestinovo u radu s nadarenim učenicima. Bavi se humanitarnim radom kroz mnoge kolonije i radom na «Panuovcu». Umjetnicima piše osvrte za kataloge. Dodatno se bavi slikanjem te izradom suvenira. Za svoj rad nagrađena je državnom nagradom «Ivan Filipović» 2004. godine.

Petra Ružić

Slika: Petra Ružić

Petra Ružić

Profesorica likovne kulture, kiparica i polaznica dvogodišnje edukacije za praktičare art terapije. U svojem radu s djecom spaja ljubav prema umjetnosti s psihološkim poimanjem umjetnosti kao procesa samorazvoja. Voditeljica je kreativnih radionica za djecu i odrasle u studiju Tanay i MSU-u. Izlagala je na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi.

Ivana Maradin

Slika: Ivana Maradin

Ivana Maradin

Učiteljica likovne kulture, bavi se slikarstvom, dizajnom i keramikom. Kao likovna umjetnica sudjelovala na mnogim žiriranim skupnim i samostalnim izložbama. Autorica i koautorica likovnih radionica u sklopu muzejskih izložbi. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja kao mentorica učenicima na likovnim natječajima.

Narcisa Kolar

Slika: Narcisa Kolar

Narcisa Kolar

Učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz hrvatskog jezika. Sudjelovala na mnogobrojnim projektima, posebice s darovitim učenicima i ekološkim projektima. Suradnica je u izradi i provedbi individualiziranih programa i korištenju didaktičko–edukativne opreme u radu s darovitim učenicima te članica Ispitnog povjerenstva na ekipnom matematičkom natjecanju Mathema. U svom radu posebnu ljubav posvećuje radu dramsko-lutkarske skupine koju vodi 20 godina te lutkarske skupine «Kopriva pec, pec» u Društvu Naša djeca Koprivnica. Edukatorica je Osnovnog CAP programa i mentorica učiteljima pripravnicima i studentima.

Stručno – umjetnički žiri

Muze

Slika: Muze

Muze

Inovativan i energičan ženski kolektiv Muze, prva tvrtka za upravljanje projektima u kulturi i turizmu u Hrvatskoj, osmišljava fantastične projekte stvarajući kreativne muzeje širom Hrvatske, interpretirajući suvremeno i inovativno teme iz područja baštine, stvarajući nove vrijednosti, kulturne i baštinske doživljaje. Pokrenule su 50 pustolovnih putovanja diljem Hrvatske. Nakon što je Ogulin pretvoren u destinaciju bajke («Ivanina kuća bajke»), osmislile su Ekomuzej Batana u Rovinju, zatim Centar za posjetitelje "Rodna kuća rijeke Kupe" u NP Risnjak, Centar za posjetitelje "Lugareva kuća" u NP Krka, Ekomuzej čipke i čipkarstva u Lepoglavi, Ekomuzej maslinovog ulja u Taru, Ekomuzej Komiža, a posljednji u nizu projekata jest "Putovima Frankopana". Trenutno rade na postavu Muzeja bećarca.

Tomislav Torjanac

Slika: Tomislav Torjanac

Tomislav Torjanac

Hrvatski je ilustrator i slikar, koji najčešće slika uljenim bojama u kombinaciji s digitalnom tehnikom. Njegov je stvaralački proces vrlo fizički u baratanju bojom i odlikuju ga bogati nanosi boje. Prepoznatljivim, bogatim, duhovitim i iskričavim likovnim jezikom oblikovao je naslovnice i stranice mnogih slikovnica i knjiga i otključao vrata čarobnih svjetova koje će djeca, a i odrasli nositi sa sobom cijeli život. Dobitnik je brojnih važnih međunarodnih nagrada.

Lana Hudina

Slika: Lana Hudina

Lana Hudina

produkt dizajnerica i ilustratorica. Crtanje je njena strast od malih nogu, pa tako 2008. godine osniva brend Lana's Duckass kojim predstavlja seriju vlastitih karakterističnih ilustracija. Njeni crteži nalaze se na nekim poznatim hrvatskim suvenirima kojima oživljava najpoznatije hrvatske izumitelje i građevine te na taj način pridonosi educiranju kupaca o hrvatskoj baštini.

Suzi i Reno Ritz

Slika: Suzi i Reno Ritz

Suzi i Reno Ritz

Roditelji preminulog zagrebačkog maturanta Luke Ritza (1990. – 2008.), žrtve vršnjačkog nasilja, čija je tragična smrt 2008. godine, kao posljedica premlaćivanja na ulici, postala simbolom borbe protiv uličnoga nasilja. Svoju životnu energiju otad usmjeravaju u aktivizam i borbu protiv nasilja među mladima. Godine 2010. iniciraju pokretanje Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih «Luka Ritz», koje 2017. godine prerasta u Centar «Savjetovalište Luka Ritz», ustanovu socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a koja se bavi sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djeci i mladima u riziku i djeci s razvijenim problemima u ponašanju. Lukino ime danas nose dvije nagrade kojima se nagrađuju mladi, čije ponašanje i primjer pomažu da živimo u tolerantnijem i sigurnijem društvu.

Robert Knjaz

Slika: Robert Knjaz

Robert Knjaz

Redatelj, autor i voditelj nekih od najoriginalnijih domaćih televizijskih emisija. Diplomirao Ekonomski fakultet u Zagrebu te MA na Akademiji dramskih umjetnosti (filmska i TV režija). Nakon stipendije State Departmenta boravio je na jednogodišnjem stručnom usavršavanju za novinare na New Mexico State University u SAD-u. Osnivač je i vlasnik televizijske i filmske produkcijske tvrtke "Sirovina i sinovi", a odnedavno je potpisao i ugovor s grupacijom "Discovery Chanel" koja neke njegove formate zastupa globalno. Predavač je na privatnom veleučilištu VERN na kolegiju "Inovativne TV forme". Dobitnik je brojnih nagrada za televizijska ostvarenja.

Katalog

Katalog učeničkih radova međupredmetnog likovnog natječaja Profil Kletta

Pristigli radovi iz kategorije