LIKOVNI NATJEČAJ

Želim, stvaram, oblikujem

likovna mapa
likovna mapa
likovna mapa
likovna mapa

Prva velika virtualna galerija
Pogledaj izložbu svih likovnih radova pristiglih na likovni natječaj „Želim, stvaram, oblikujem“ za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole

4 likovne mape
za velika djela
4 kategorije
likovnog natječaja
777 pristiglih radova
iz cijele Hrvatske
130 osnovnih škola
širom Hrvatske
420 akvarela graditeljske
i kulturne baštine
152 plakata „Stablo mog zavičaja”
91 škrinjica za čuvanje
naše baštine
114 modela i uzoraka
tekstilnih predmeta

U sklopu višemjesečnoga likovnog natječaja „Želim, stvaram, oblikujem”, na adresu Profil Kletta pristigli su učenički radovi iz čitave Hrvatske. Učenici su, uz kvalitetno vođenje svojih učitelja mentora, učiteljica i učitelja razredne nastave i likovne kulture slikali, dizajnirali, oblikovali i stvarali. Radove su pregledali umjetnički i stručni žiri. Od velikog broja iznimno kvalitetnih radova trebali su odlučiti o 24 glavne nagrade (prva tri mjesta) te 56 posebnih priznanja.

Članovi žirija su odabrali, a učenici potvrdili da žele, stvaraju i oblikuju svoje svjetove, obogaćujući neizmjerno i naš svijet! Zahvaljujemo im i iskreno čestitamo!

Nagrade će biti svečano uručene na izložbi u Oris Kući arhitekture, 12. svibnja 2018.
Prvu veliku virtualnu galeriju prati i prvi učenički umjetnički katalog. Potražite ga i podržite!

I vi možete sudjelovati u dodjeljivanju Nagrade publike.
Do 30. svibnja dajte svoj glas jednom od 80 predloženih radova.

Slikam graditeljsku baštinu

akvarel, gvaš, kombinirane tehnike akvarel/flomaster, akvarel/tuš

Kako slikarskim tehnikama oživjeti graditeljsku baštinu te osvijestiti njezinu prisutnost i vrijednost u našim svakodnevnim životima? Vođeni učeničkom kreativnošću i umijećem, pred vama izranjaju vedute zaštićenih građevina i njihovi detalji, zgrade koje čuvaju i njeguju našu baštinu starije i novije povijesti.

Razredna nastava

Predstavljamo vam uz nagrađene i pohvaljene radove.

Predmetna nastava

Predstavljamo vam uz nagrađene i pohvaljene radove.

Stručni žiri

dr. Art. Dijana Nazor

Slika: dr. Art. Dijana Nazor

dr. Art. Dijana Nazor

Slikarica, prof. likovne kulture i konzervator-restaurator. Od 1995. godine imala je 30 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Belgiji i Australiji. Sudjelovala je na preko 100 žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom umjetničkom studiju Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Koautorica je udžbeničkog kompleta za likovnu kulturu od 5. do 8. razreda OŠ Pogled, potez, Profil Klett.

Sanja Gjurčević

Slika: Sanja Gjurčević

Sanja Gjurčević

Učiteljica razredne nastave i likovne kulture. U radu s djecom osvojila je brojna priznanja i nagrade na državnim i međunarodnim likovnim natječajima. Izlagala je na skupnim i samostalnim izložbama.

Slaven Jurić

Slika: Slaven Jurić

Slaven Jurić

Učitelj likovne kulture, voditelj radionica za djecu i odrasle, autor raznih scenografija i urbanih intervencija, umjetnik. Redoviti je stručni suradnik na UFZG. Kao likovni umjetnik djeluje na području slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije i dizajna. Voditelj je i suradnik na likovnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Martina Kosec

Slika: Martina Kosec

Martina Kosec

Učiteljica likovne kulture, koautorica udžbeničkog kompleta za likovnu kulturu od 5. do 8. razreda OŠ Pogled, potez, Profil Klett, certificirani učitelj 1. stupnja po metodi fraktalnog crteža.

Jurana Linarić

Slika: Jurana Linarić

Jurana Linarić

Učiteljica likovne kulture, koautorica udžbeničkog kompleta za likovnu kulturu od 5. do 8. razreda OŠ Pogled, potez, Profil Klett, grafička dizajnerica.

Umjetnički žiri

Andrea Sužnjević

Slika: Andrea Sužnjević

Andrea Sužnjević

magistrirala dizajn vizualnih komunikacija (smjer tipografija) na Umjetničkoj akademiji u Splitu. 2013. godine priključuje se nagrađivanom dizajnerskom studiju Šesnić&Turković kao grafička dizajnerica. Autorica je brojnih filmskih plakata, uvodnih i odjavnih špica i promotivnih materijala, a vodila je i sedmodnevne radionice na Festivalu dječje knjige Monte Librić. Za svoj rad dobila je brojna priznanja i nagrade.

Tena Letica

Slika: Tena Letica

Tena Letica

Ilustratorica i paper engineer. Diplomirala Industrijsko oblikovanje na Studiju dizajna i stekla akademsku titulu magistre dizajna, te pokrenula ilustratorski studio Paperwork, koji je specijaliziran za papercutting, paper engineering i 3D mehaničke ilustracije. Dobitnica je brojnih nagrada za ilustracije i paper engineering.

Zlatan Vehabović

Slika: Zlatan Vehabović

Zlatan Vehabović

Višestruko nagrađivani akademski slikar. Umjetnički izraz usmjerio je na istraživanje mogućnosti narativnih metoda unutar slikarstva. Izlagao je na više samostalnih izložbi, od kojih izdvajamo 6 Kilometara (Galerija SC, 2006.), Sjever (Galerija Galženica, 2007.), Anatomije opreza (Dom HDLU, Galerija Bačva, 2009.), Zauvijek ću te pamtiti (Galerija Kranjčar, 2011.) te brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, Švedskoj i SAD-u. Djela mu se nalaze u zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Katalog

Veliki katalog “Želim, stvaram, oblikujem” umjetničkih učeničkih radova iz Likovne mape za velika djela može poslužiti i kao metodičko-likovni priručnik na nastavi Likovne kulture. Svoj primjerak zatražite od terenskog predstavnika Profil Kletta. Krenite ususret kurikulumskim temama na tiskani i digitalan način.

Preuzmi katalog u PDF formatu.
19 MB

Pristigli radovi iz kategorije