Zagreb - nekad i sad | Profil Klett

01. srpanj 2020.

Zagreb - nekad i sad

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Zagreb, nekad i sad - knjiga koju vrijedi prolistati!

 

Učenici 3.c razreda OŠ Kajzerica s učiteljicom Lidijom Žugčić istraživali su i prikupljali podatke o gradu Zagrebu. Želeći ga što bolje upoznati, vremeplovom su otišli u njegovu daleku prošlost.
 

Veliko i iscrpno učeničko istraživanje

 

Svaka skupina učenika dobila je zadatak istražiti određenu tematiku.

Tako su doznali kako je grad nastao i kako se razvijao, kako se širio i što je utjecalo na njegov razvoj. Osim toga, doznali su kojim su se poslovima Zagrepčani nekoć bavili, kako su provodili slobodno vrijeme te kako su se družili.

Jedna od tema bila je Suveniri grada – što se nekada moglo kupiti od suvenira da podsjeća na grad Zagreb, a što danas kupuju turisti kada dođu u Zagreb.

Posebno im se svidjelo istraživati što se nekada jelo, koji su to zagrebački specijaliteti iz davne prošlosti.

 

Sve prikupljene informacije objedinili su u knjigu Zagreb - nekad i sad.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/rqZ5r-uoQI-34BlToHWR6Q

 

U danima provedbe projekta nastali su i krasni likovni radovi kojima je tema grad Zagreb. Svi su radovi izloženi u knjizi Zagreb, tak' imam te rad!.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/WWfmmNlERTa-H9tsyFqy5A

 

Grad Zagreb doista može biti ponosan na svoje marljive i kreativne učenike i učiteljicu!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Veljača - veseljača

Zamislite najsmješnije maskirane povorke, originalne maske, rasplesane sudionike pod maskama i njihove svakojake ludorije. Možemo se pretvoriti u što god želimo, a da nas pritom nitko ne smatra ĉudnim, jer mi smo likovi, uloge, maske. Kad je veljača nek je veseljača!

Svjetski dan izbjeglica

Svjetski dan izbjeglica, koji obilježavamo 20. lipnja svake godine, posvećen je snazi, ustrajnosti i hrabrosti milijuna izbjeglica u svijetu. Cilj je obilježavanja ovoga dana podizanje svijesti javnosti, stanovnika, ali i političkih vrhova o položaju izbjeglica. O važnosti integracije i snazi zajeništva pročitajte u članku učiteljice Kristine Dilice.

Školski projekt: Milko Cepelić

Osnovna škola Milka Cepelića u Vuki ove je godine obilježila važne obljetnice; četrdeset godina otkako je sagrađena sama zgrada škole i stotinu godina od smrti znamenitog Vučanina čije ime nosi. Dan škole bio je poseban i stoga što su ga prvi put obilježili bez prigodnoga programa za posjetitelje, ali zato projektnih aktivnosti uz sudjelovanje učenika nije nedostajalo. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja