Zagreb - nekad i sad | Profil Klett

01. srpanj 2020.

Zagreb - nekad i sad

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Zagreb, nekad i sad - knjiga koju vrijedi prolistati!

 

Učenici 3.c razreda OŠ Kajzerica s učiteljicom Lidijom Žugčić istraživali su i prikupljali podatke o gradu Zagrebu. Želeći ga što bolje upoznati, vremeplovom su otišli u njegovu daleku prošlost.
 

Veliko i iscrpno učeničko istraživanje

 

Svaka skupina učenika dobila je zadatak istražiti određenu tematiku.

Tako su doznali kako je grad nastao i kako se razvijao, kako se širio i što je utjecalo na njegov razvoj. Osim toga, doznali su kojim su se poslovima Zagrepčani nekoć bavili, kako su provodili slobodno vrijeme te kako su se družili.

Jedna od tema bila je Suveniri grada – što se nekada moglo kupiti od suvenira da podsjeća na grad Zagreb, a što danas kupuju turisti kada dođu u Zagreb.

Posebno im se svidjelo istraživati što se nekada jelo, koji su to zagrebački specijaliteti iz davne prošlosti.

 

Sve prikupljene informacije objedinili su u knjigu Zagreb - nekad i sad.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/rqZ5r-uoQI-34BlToHWR6Q

 

U danima provedbe projekta nastali su i krasni likovni radovi kojima je tema grad Zagreb. Svi su radovi izloženi u knjizi Zagreb, tak' imam te rad!.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/WWfmmNlERTa-H9tsyFqy5A

 

Grad Zagreb doista može biti ponosan na svoje marljive i kreativne učenike i učiteljicu!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom

Lijepo je prisjetiti se kako smo prije nešto manje od mjesec dana organizirali i Dane otvorenih vrata. OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu otvorila je svoja vrata 12. ožujka, a posjetitelji su mogli odabrati radionicu ovisno o svojemu zanimanju. Uz vesele fotografije ostaje nam nada da ćemo vrata škola uskoro – ponovno otvoriti!

Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada

Prvi je put Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada (12. lipnja) obilježen 2002. godine, u organizaciji Međunarodne organizacije rada, s ciljem podizanja svijesti i pokretanja akcija u svijetu protiv dječjeg rada i zapošljavanja djece tražeći potporu pojedinih vlada, socijalnih partnera, civilnog društva, kao i medija u kampanji protiv svakog oblika izrabljivanja djece.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja