01. srpanj 2020.

Zagreb - nekad i sad

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Zagreb, nekad i sad - knjiga koju vrijedi prolistati!

 

Učenici 3.c razreda OŠ Kajzerica s učiteljicom Lidijom Žugčić istraživali su i prikupljali podatke o gradu Zagrebu. Želeći ga što bolje upoznati, vremeplovom su otišli u njegovu daleku prošlost.
 

Veliko i iscrpno učeničko istraživanje

 

Svaka skupina učenika dobila je zadatak istražiti određenu tematiku.

Tako su doznali kako je grad nastao i kako se razvijao, kako se širio i što je utjecalo na njegov razvoj. Osim toga, doznali su kojim su se poslovima Zagrepčani nekoć bavili, kako su provodili slobodno vrijeme te kako su se družili.

Jedna od tema bila je Suveniri grada – što se nekada moglo kupiti od suvenira da podsjeća na grad Zagreb, a što danas kupuju turisti kada dođu u Zagreb.

Posebno im se svidjelo istraživati što se nekada jelo, koji su to zagrebački specijaliteti iz davne prošlosti.

 

Sve prikupljene informacije objedinili su u knjigu Zagreb - nekad i sad.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/rqZ5r-uoQI-34BlToHWR6Q

 

U danima provedbe projekta nastali su i krasni likovni radovi kojima je tema grad Zagreb. Svi su radovi izloženi u knjizi Zagreb, tak' imam te rad!.

https://read.bookcreator.com/ksPWXSUGwSb2MGGM9srnb9XCZYx1/WWfmmNlERTa-H9tsyFqy5A

 

Grad Zagreb doista može biti ponosan na svoje marljive i kreativne učenike i učiteljicu!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Maškarana lica

Sa svojom učiteljicom Jasminom Štefan, učenici OŠ Mahično svake godine u karnevalsko vrijeme izrađuju  maske. Koriste se raznim tehnikama te ih slikaju, crtaju ili izrezuju i ukrašavaju. Ove su se godine okušali u kombiniranoj tehnici u kojoj su pokazali svoju kreativnost i inovativnost. 

 

Svjetski dan izbjeglica

Svjetski dan izbjeglica, koji obilježavamo 20. lipnja svake godine, posvećen je snazi, ustrajnosti i hrabrosti milijuna izbjeglica u svijetu. Cilj je obilježavanja ovoga dana podizanje svijesti javnosti, stanovnika, ali i političkih vrhova o položaju izbjeglica. O važnosti integracije i snazi zajeništva pročitajte u članku učiteljice Kristine Dilice.

Pjesma mira povezuje ljude diljem svijeta

 

Ove školske godine učenici članovi Pjevačkoga zbora Osnovne škole Dore Pejačević Našice s učiteljicom engleskoga jezika Alenkom Taslak i učiteljicom glazbene kulture Mirjanom Šutalo Vulić i sudjeluju u međunarodnom projektu World Peace Song Project, koji je dio projekta započetog 2010. godine pod nazivom World Museum Project.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja