Završio je Cest: kreativne klupe i nagrađene zastavice | Profil Klett

06. lipanj 2017.

Završio je Cest: kreativne klupe i nagrađene zastavice

Autor: Sana Perić

Završio je 21. ulični festival Cest is d'Best, a mi vam donosimo imena nagrađenih autora zastavica te maštovite klupe iz Cestklupaonice.

Snaga cvijeta

Ove godine na Cest je pristiglo 40 zastavica iz SAD-a, Finske, Makedonije, Srbije i Hrvatske. Stručno povjerenstvo festivala dodijelilo je tri nagrade i tri pohvale. Prvu nagradu osvojila je Branka Šaškor iz Solina sa svojom zastavicom Snaga cvijeta, dok su drugu i treću nagradu osvojile dvije zagrepčanke,  Katarina Korent  i Daria Mendeš. Počasni gost umjetnik, Antun Boris Švaljek iz Zadra, izradio je zastavicu koju je nazvao Kobna privlačnost.

Nagrađeni i pohvaljeni autori s organizatorima festivala: Dijana Nazor, Josip Ušaj - pohvala,  Branka Šaškor – 1. nagrada, Katarina Korent – 2. nagrada,  Iva Mudronja – pohvala i Zlatko Petrović
Nagrađeni i pohvaljeni autori s organizatorima festivala: Dijana Nazor, Josip Ušaj - pohvala, Branka Šaškor – 1. nagrada, Katarina Korent – 2. nagrada, Iva Mudronja – pohvala i Zlatko Petrović
Cestklupaonica

Ove godine smo na Cestu imali priliku sjediti i uživati na trima kreativnim klupama, Woodstock, Make love not war, Almost cut my hair koji su temom vezani za 50 godina obilježavanja Hippy pokreta. Ove klupe je osmislila i realizirala udruga Lumatema Daja iz Osijeka. Četvrtu klupu osmislila je Adela Barbić iz Zagreba ju je ukrasila filcanim, vunenim cvjetovima te je tako nastala Sjenica za klupu.

 

Još fotografija, čiji je autor Antun Bukovec, pogledajte u priloženoj galeriji.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Oslikani zid u Korčuli

Korčula_oslikani zid

U dvorištu Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli nalazi se betonski potporni zid dužine 23 m i 2,30 cm visine. Površina sivog betona mamila je da ga „oživimo“ oslikavanjem. Tema podmorja, koju smo slikali za dva likovna natječaja, činila nam se zanimljivom. A oslikavanje motiva iz podmorja omogućilo nam je da koreliramo s prirodom odnosno biologijom u poznavanju bogatih i raznovrsnih stanovnika našeg podmorja, raznolike mogućnosti pružile su flora i fauna.
 

Pojam o sebi

Četvrti trijenale autoportreta otvara se 5. rujna 2017. u 20 sati u Galeriji Prica, u Samoboru, a ostaje otvoren do 8. listopada 2017. Ovogodišnji trijenale autoportreta, kao i prethodna tri, nastavlja tradiciju razrade motiva počivajući prvenstveno na bogatoj Zbirci Lukin koja je objedinila autore različitih generacija i raznolikih izraza te zabilježila duh i karakter jednoga vremena.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja