Snaga cvijeta u sklopu festivala Cest is d'Best | Profil Klett
Fotografija preuzeta s www.cestisdbest.com

Fotografija preuzeta s www.cestisdbest.com

12. travanj 2017.

Snaga cvijeta u sklopu festivala Cest is d'Best

Autor: Sana Perić

Likovne instalacije svake su godine ukras Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best i predstavljaju privremenu intervenciju u prostoru grada te autorski doprinos oplemenjivanju arhitekture u kojoj živimo.

U sklopu ovogodišnjeg Cesta, od 31. svibnja do 4. lipnja u Zagrebu će se održati deveti po redu međunarodni festival umjetničkih zastavica. Riječ je o festivalu na kojem su svi pozvani originalnim likovnim pristupima obraditi ovogodišnju temu „Snaga cvijeta“. Tema omogućuje širok izbor i slobodu u odabiru motiva, od figurativnog do nefigurativnog prikaza te predstavlja poticaj za izraziti vlastiti umjetnički doživljaj hipi-pokreta koji ove godine slavi 50 godina. Tehniku izrade također možete odabrati sami te se tako odlučiti za ulje, akrilik, batik, patchwork, kukičanje, kombiniranu tehniku, ili nešto treće.             

 

Natječaj je otvoren do 5. svibnja, svi pristigli radovi bit će izloženi na zagrebačkom Zrinjevcu, a četiri najuspjelija bit će nagrađena. Na sljedećoj poveznici pogledajte kratak video s radovima prošlogodišnjeg natječaja čija je tema bila „Kad ljubav zavijori“.

 

Festival umjetničkih zastavica dio je likovnog programa Cesta čija je voditeljica, a ujedno i autorica ovog projekta, jedna od Profil-Klettovih autorica serije udžbenika za likovnu kulturu Pogled, potez 5-8, profesorica likovne kulture Dijana Nazor. 

Nadamo se da smo vas zainteresirali za ovaj festival te potaknuli da u njemu sudjelujete sa svojim, individualnim ili skupnim, likovnim ostvarenjima. Zasigurno će vam biti zanimljivo da ih vidite izložene u gradskom okruženju.

Fotografija preuzeta s www.cestisdbest.com
Fotografija preuzeta s www.cestisdbest.com

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja