Alle freuen sich auf die Schultüte | Profil Klett

07. rujan 2021.

Alle freuen sich auf die Schultüte

avatar
Autor: Matea N.

Tekst i materijale za obradu na satu njemačkoga jezika pripremila je Doroteja Vojedilov, OŠ Višnjevac.

     Počela je nova školska godina, a učenici se vesele susretu s prijateljima koje nisu vidjeli tijekom praznika, radoznali su zbog novih učitelja ili predmeta, a svi pokušavamo donijeti nove odluke kako bi nam ova godina bila još bolja i uspješnija.

     Školi se posebno vesele oni najmlađi – prvašići. Toliko je nepoznatih stvari s kojima se trebaju susresti, toliko situacija na koje se trebaju naviknuti. Kako bismo im olakšali ovaj veliki korak, možemo im pripremiti slatki tuljac – eine Schultüte. Ovo je tradicija koja se njeguje u Njemačkoj već više od dva stoljeća te se zadržala sve do današnjih dana. Prvašići će u svome slatkom tuljcu pronaći školski pribor, igračku, knjigu, a neizostavni su slatkiši koji će polazak u prvi razred učiniti ljepšim i slađim.

     Upoznajmo i naše učenike s ovom lijepom tradicijom te ih motivirajmo da i sami izrade jedan ovakav tuljac kojim će obradovati svoje školske prijatelje ili člana obitelji koji kreće u prvi razred. U tome će vam pomoći materijali koji se nalaze u privitku.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Obilježimo Europski dan jezika zajedno

Odlukom Vijeća Europe 26. rujna obilježava se i naglašava važnost europske mnogojezičnosti. Europa zaista posjeduje iznimno jezično bogatstvo. Na našem kontinentu govori se preko šezdesetak različitih jezika i dijalekata. Važnost njihovog očuvanja naglašava i Europska unija ne samo simbolično riječima i obilježavanjem svakog rujna, nego i djelima: EU nije izabrala službeni jezik/jezike komunikacije, nego prihvaća sve jezike svojih članica kao službene jezike Europske unije.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sarah Fleer, Ute Koithan, Bettina Schwieger, Tanja Sieber
udzbenik
Gordana Bariši Lazar, Sanja Ivanči
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Romana Perečinec