Alle freuen sich auf die Schultüte | Profil Klett

07. rujan 2021.

Alle freuen sich auf die Schultüte

avatar
Autor: Matea N.

Tekst i materijale za obradu na satu njemačkoga jezika pripremila je Doroteja Vojedilov, OŠ Višnjevac.

     Počela je nova školska godina, a učenici se vesele susretu s prijateljima koje nisu vidjeli tijekom praznika, radoznali su zbog novih učitelja ili predmeta, a svi pokušavamo donijeti nove odluke kako bi nam ova godina bila još bolja i uspješnija.

     Školi se posebno vesele oni najmlađi – prvašići. Toliko je nepoznatih stvari s kojima se trebaju susresti, toliko situacija na koje se trebaju naviknuti. Kako bismo im olakšali ovaj veliki korak, možemo im pripremiti slatki tuljac – eine Schultüte. Ovo je tradicija koja se njeguje u Njemačkoj već više od dva stoljeća te se zadržala sve do današnjih dana. Prvašići će u svome slatkom tuljcu pronaći školski pribor, igračku, knjigu, a neizostavni su slatkiši koji će polazak u prvi razred učiniti ljepšim i slađim.

     Upoznajmo i naše učenike s ovom lijepom tradicijom te ih motivirajmo da i sami izrade jedan ovakav tuljac kojim će obradovati svoje školske prijatelje ili člana obitelji koji kreće u prvi razred. U tome će vam pomoći materijali koji se nalaze u privitku.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Poezija je način stanovanja

Nedavno je održano 56. Goranovo proljeće, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija koja se svake godine otvara na rođendan Ivana Gorana Kovačića. Manifestaciju prati i natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, o čemu smo popričali s jednim od članova ocjenjivačkog odbora, našim uglednim pjesnikom Miroslavom Mićanovićem, koji osim toga sudjeluje i u radu LiDraNa.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Giorgio Motta, Eva-Maria Jenkins-Krumm
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić Ajkholt
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Martina Ferić