Alle freuen sich auf die Schultüte | Profil Klett

07. rujan 2021.

Alle freuen sich auf die Schultüte

avatar
Autor: Matea N.

Tekst i materijale za obradu na satu njemačkoga jezika pripremila je Doroteja Vojedilov, OŠ Višnjevac.

     Počela je nova školska godina, a učenici se vesele susretu s prijateljima koje nisu vidjeli tijekom praznika, radoznali su zbog novih učitelja ili predmeta, a svi pokušavamo donijeti nove odluke kako bi nam ova godina bila još bolja i uspješnija.

     Školi se posebno vesele oni najmlađi – prvašići. Toliko je nepoznatih stvari s kojima se trebaju susresti, toliko situacija na koje se trebaju naviknuti. Kako bismo im olakšali ovaj veliki korak, možemo im pripremiti slatki tuljac – eine Schultüte. Ovo je tradicija koja se njeguje u Njemačkoj već više od dva stoljeća te se zadržala sve do današnjih dana. Prvašići će u svome slatkom tuljcu pronaći školski pribor, igračku, knjigu, a neizostavni su slatkiši koji će polazak u prvi razred učiniti ljepšim i slađim.

     Upoznajmo i naše učenike s ovom lijepom tradicijom te ih motivirajmo da i sami izrade jedan ovakav tuljac kojim će obradovati svoje školske prijatelje ili člana obitelji koji kreće u prvi razred. U tome će vam pomoći materijali koji se nalaze u privitku.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Strategije i metode učenja njemačkoga jezika - s osvrtom na udžbenik Maximal 2

Dvije su glavne paradigme koje sugerira novi kurikul Njemačkog jezika: samostalnost učitelja u odabiru aktivnosti i sadržaja kojima će ostvariti pojedini ishod i čim veća samostalnost učenika u procesu njegovog učenja. Učitelj tako može i sam sastaviti vlastiti obrazovni materijal ili koristiti neki od gotovih materijala dostupnih na internetu. Kako izrada samostalnih materijala zahtijeva obično jako puno vremena, učitelji vole pouzdan i kvalitetan udžbenik na koji se mogu osloniti.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sarah Fleer, Ute Koithan, Bettina Schwieger, Tanja Sieber
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Romana Perečinec
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić