Alle freuen sich auf die Schultüte | Profil Klett

07. rujan 2021.

Alle freuen sich auf die Schultüte

avatar
Autor: Matea N.

Tekst i materijale za obradu na satu njemačkoga jezika pripremila je Doroteja Vojedilov, OŠ Višnjevac.

     Počela je nova školska godina, a učenici se vesele susretu s prijateljima koje nisu vidjeli tijekom praznika, radoznali su zbog novih učitelja ili predmeta, a svi pokušavamo donijeti nove odluke kako bi nam ova godina bila još bolja i uspješnija.

     Školi se posebno vesele oni najmlađi – prvašići. Toliko je nepoznatih stvari s kojima se trebaju susresti, toliko situacija na koje se trebaju naviknuti. Kako bismo im olakšali ovaj veliki korak, možemo im pripremiti slatki tuljac – eine Schultüte. Ovo je tradicija koja se njeguje u Njemačkoj već više od dva stoljeća te se zadržala sve do današnjih dana. Prvašići će u svome slatkom tuljcu pronaći školski pribor, igračku, knjigu, a neizostavni su slatkiši koji će polazak u prvi razred učiniti ljepšim i slađim.

     Upoznajmo i naše učenike s ovom lijepom tradicijom te ih motivirajmo da i sami izrade jedan ovakav tuljac kojim će obradovati svoje školske prijatelje ili člana obitelji koji kreće u prvi razred. U tome će vam pomoći materijali koji se nalaze u privitku.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kako najbolje koristiti film u nastavi njemačkog jezika?

Mediji su sastavni dio našeg života i života naših učenika. Najljepše je učiti jezik na zanimljiv i pristupačan način. Korištenje filma kao nastavnog materijala ima jako puno prednosti: učenici će imati priliku vokabular učiti iz konteksta; naučiti puno o kulturi koja je utkana u radnju filma te vrlo rado će raspravljati o filmu te analizirati sam film ili likove.

Koje filmove odabrati?

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Nadja Fügert, Regine Grosser, Claudia Hanke, Klaus F. Mautsch, Ilse Sander, Daniela Schmeiser
udzbenik
Hermann Funk, Christina Kuhn, Laura Nielsen, Kerstin Rische, Beate Lex, Beate Redecker
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Ivana Vukančić
udzbenik
Barišić-Lazar Gordana