17. travanj 2020.

Čudovišta protiv virusa

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Danas izrađujemo čudovišta za tjeranje virusa od praznih kutija koje imamo kod kuće.

Pandemija koronavirusa doista nas je prestrašila i uzdrmala. Ostajemo doma i tako se borimo. Znanstvenici se bore nastojeći pronaći valjano cjepivo. A djeca?

Zamislite da djeca mogu kreirati mala i velika čudovišta od kojih bi virus pobjegao... Učiteljica Sanja Gjurčević sa svojim je sinom Bernardom napravila upravo to.

Smiješna, strašna, raznobojna, kreativna čudovišta protiv virusa!

 

 

Pribor koji nam je potreban: razne prazne kartonske kutije i kutijice, škare, ljepilo (kakvo imate), kolaž-papir (mogu biti i šareni časopisi ili papir za zamatanje darova), prazne kartice u kojima su bile veće tablete, crni flomaster (ili neki drugi), razne kartonske rolice i sve ostalo prema vlastitu kreativnom nahođenju.

1. korak

Bernard je odabrao veću praznu kutiju kao tijelo čudovišta. Nju je omotao kolaž-papirom onako kako inače zajedno omatamo darove.

2. korak

 

Od praznih plastičnih kartica u kojima su bile veće tablete napravio je oči. Izrezao ih je i u svaku stavio manje crne ili tamnoplave kružiće. Veće bijele kružiće stavio je ispod crnih kružića i zalijepio. Umjesto crnog kružića možete staviti zrno papra.

 

Oči je najteže napraviti. Možete preskočiti njihovu izradu i jednostavno ih nacrtati flomasterima.

3. korak

 

Sada je dalje lako. Bernard je na crni papir nacrtao usta, krila i rogove. Na bijeli papir nacrtao je zube. Sve što je nacrtao, izrezao je i zalijepio na tijelo čudovišta.

4. korak

 

Na kraju je Bernard čudovištu flomasterom dodao točkice po tijelu.

 

Napravili smo još nekoliko čudovišta kako bismo lakše otjerali sve viruse od sebe i svojih bližnjih. Stavili smo neka na prozor, a neka na policu s knjigama.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja