12. svibanj 2020.

Hvatač sunca za našu obitelj

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

U čast Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja) uhvatimo malo zraka sunca za svakog člana naše obitelji. Toplina na njihovu licu izmamit će osmjeh i osjećaj zadovoljstva!

Inspirirao nas je hvatač snova koji potječe iz davne prošlosti, a nastao je među Indijancima plemena Ojibwa. Osmislili smo i napravili hvatač sunca. Zamislili smo da je njegova svrha hvatanje Sunčevih zraka i njihovo širenje u zatvoreni prostor.

 

Pribor koji nam je potreban su valjak, kistovi, tempera ili akrilna boja, čaše različitih veličina ili modlice za kolače, različito bilje, čačkalica, prianjajuća folija, glinamol (bijeli kako ga poslije ne bi trebalo bojati) i sve ostalo prema vlastitom kreativnom nahođenju.

1. korak

 

Bernard je izvaljao komad glinamola između dvije prianjajuće folije.

2. korak

 

Maknuo je gornju prianjajuću foliju s glinamola i na njega poslagao biljke koje smo nabrali oko kuće. Zatim je vratio foliju i valjkom prešao preko biljaka koje su se utisnule u glinamol. Pazio je da ne stisne previše kako biljke ne bi probile glinamol.

 

3. korak

Biljke smo polako izvukli iz glinamola.

4. korak

Čašom i modlicama za kolače napravili smo različite oblike.

5. korak

Izvukli smo oblike na čistu podlogu. Bernard je čačkalicom napravio rupice.

6. korak

Ovaj korak bio nam je najteži. Morali smo pričekati cijeli dan kako bi se glinamol dobro osušio.

7. korak

Kada se glinamol dobro osušio, na dobivene oblike temperama smo naslikali različito cvijeće i bilje, stvarno i iz naše mašte.

 

8. korak

Gotove oblike zavezali smo flaksom na štap koji smo pronašli u šumi. Naš hvatač sunca je gotov. Objesit ćemo ga na prozor pokraj hvatača snova.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika eleonora.musanovic@skole.hr

Izvrsna ideja! Bravo kolegice! Divna zabava za cijelu obitelj i estetski, oku ugodan proizvod kojim možemo ukrasiti svoj dom ili dvorište.