Vizual preuzet s web stranice festivala

22. svibanj 2017.

Danas počinje Zagreb Book Festival

Autor: Sana Perić

Danas u Muzeju za umjetnost i obrt počinje Zagreb Book Festival, književni festival koji se održava već treću godinu. Festival stavlja naglasak na aktualne društvene teme, integriranje mladih u kulturni život društva te na upoznavanje s različitim kulturnim izričajima.

Misija festivala je povećati zanimanje za čitanje, pisanje i književnu komunikaciju čineći ih zabavnima i pristupačnima. Kako stoji na web stranici festivala:

Duboko smo uvjereni kako kultura i umjetnost nisu samo nadgradnja i luksuz u čovjekovu životu, nego temelj koji potiče na kritičko promišljanje, empatiju, i u konačnici utječe na kvalitetu života, kako pojedinca tako i društva.

Ove je godine zemlja partner Austrija, a tema festivala fragilnost koja, prema organizatorima festivala, zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih nas.

Festival u jutarnjim i prijepodnevnim satima obuhvaća program za djecu, poslijepodneva su puna razgovora i panela, a večeri filmova i koncerata. Festival traje do 28. svibnja, a cjelovit program, koji uključuje književni, glazbeni i filmski program te panel diskusije, možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Pišući, ovaj svijet dijelimo s drugima

Tko su mogući budući pisci? Oni bi rado pisali za druge, ali ne osjećaju se dovoljno spremnima za tako ozbiljan pothvat. Iako im nešto govori da imaju potencijal za pisanje, koči ih saznanje da im puno toga nedostaje kako bi ga razvili. Treba im mala pomoć, treba im vjetar u leđa i netko tko bi ih ohrabrio i usmjerio, podijelio s njima znanje koje nemaju, a bez kojega nema dobroga pisanja.

Čitajmo s razumijevanjem na materinskom i stranom jeziku

Na početku nove školske godine učitelje, učenike, a i roditelje čekaju novi izazovi. Učiteljica njemačkoga jezika Marija Galović za sve vas pripremila je seriju tekstova o vještini čitanja koja je nužna za sve predmete, usvaja se tijekom cijeloga života, a na nastavi materinskoga i stranih jezika na njoj je poseban naglasak i obuhvaćena je kurikulima tih predmeta.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vedrana Močnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
J. Levak, I. Močibob, J. Sandalić, I. Skopljak Barić, I. Canjuga, D. Greblički-Miculinić, N. Jakob, G. Ljubas
udzbenik
Julijana Levak, Iva Močibob, Jasmina Sandalić, Irena Skopljak Barić