Pripovjedačica bajki i priča u OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu | Profil Klett

03. prosinac 2016.

Pripovjedačica bajki i priča u OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu

Autor: Maja Jelić Kolar

Ako ste se ponekad pitali kako bi danas bilo poslušati bajke i prisjetiti se dana kada ste pomno pratili svaki pokret lica i slušali svaku riječ dok su vam roditelji pričali priče, pročitajte iskustvo publike Jasne Held koja je gostovala u
OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu u studenom 2016.

Jasna Held, pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle, u tri je dana održala deset predstava za gotovo sva odjeljenja škole. Za učitelje i stručne suradnike održala je i radionicu o pripovijedanju.

Kako se vještina govora u današnje vrijeme sve više smanjuje, a umjetnost pripovijedanja gubi, tako je slušanje bajki uživo svim slušateljima predstavljalo velik užitak.

Gđa Held je u deset predstava ispripovijedala dvadesetak različitih narodnih bajki, vodeći računa da budu primjerene uzrastu učenika. Tijekom pripovijedanja publika ju je napeto slušala, da bi na kraju često tražili još. Učenici su joj postavljali i puno pitanja, a najčešća su: "Kako ste naučili tako lijepo pripovijedati?" te "Kako ste zapamtili sve te bajke?" Često su se čuli i spontani komentari: "Sviđaju mi se bajke koje ste pripovijedali.", "A je li to sve istina?" te "Kada ćete nam opet doći?"

Sa željom da nam se vrati što prije, pažljivi slušatelji bajki zahvalili su svojoj gošći i ispratili je burnim pljeskom.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Nađite vrijeme za čitanje – to je put k uspjehu

Čitanje je posebno iskustvo koje nas odvodi u neke druge svjetove... To je najčešće navika najuspješnijih ljudi današnjice. Siguran način da svaki roditelj svoje dijete usmjeri na put koji mu povećava šanse za uspjehom u današnjem svijetu jest da dijete zavoli čitati i učiti.                       

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Dragica Dujmović Markusi, Tanja Španjić
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Saša Veronek Germadnik, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas
udzbenik
Barišić-Lazar Gordana
udzbenik
Kristian Novak, Doroteja Vojedilov