Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 04.04.2019. u 18:00 h

Blended Play Webinar

Učenici vole učenje kroz igru i ponavljenje nastavnih sadržaja u obliku kvizova s natjecateljskim karakterom. Kao što dosadi isti okus sladoleda i čokolade tako i ista vrsta igre izaziva bezvoljnost. Ako želite unijeti promjenu u ovakav način rada pridružite nam se na webinaru pod nazivom Učenje i suradnja uz Blended Play . Za rad s ovim alatom potrebno vam je učiteljsko računalo, projektor i unaprijed pripremljen kviz.

Ponedjeljak, 25.02.2019. u 18:00 h

Kako koristiti QR kodove?

Što su zapravo one crne točkice, kvadratići, kružići ili što već? Što se skriva iza čudesa nazvanih QR kodovi i postoji li način kako ih na dobar način iskoristiti u nastavi? Uz različite primjere korištenja u ovom ćemo webinaru govoriti o kreiranju i korištenju QR kodova od početničke do malo naprednije razine. 

Snimku webinara možete pogledati ovdje

Četvrtak, 21.02.2019. u 18:00 h

Kako oblikovati plakat zavičaja i predstaviti se svijetu?

Uređenje školskih panoa nezamislivo je bez plakata. Plakatima dajemo informaciju o određenim sadržajima pa se tako izrađuju skoro na svim nastavnim predmetima. Također plakatima pozivamo na školska događanja. Izrađuju se u sklopu projekata ili samo u dekorativnu svrhu. Plakatom se možemo predstaviti svijetu!

Srijeda, 13.02.2019. u 19:00 h

Glazbeni krug 5: Susret na pola puta

Koga očekujemo na susretu u srijedu, 13. veljače u 19 sati?

  • učitelje glazbene kulture Škole za život koji u ovoj šk. god. koriste udžbenik Glazbeni krug 5,
  • Jednako ćemo se razveseliti i susretu sa svim drugim učiteljima glazbene kulture Škole za život,
  • Dobro su došli i svi učitelji glazbene kulture koje na jesen kreću u Školu za život.

 

Što bismo razmijeniti prigodom susreta na pola puta?

Četvrtak, 07.02.2019. u 18:00 h

Lice mog razreda – kako izraditi razrednu zastavu i predstaviti se svijetu!

Zajedničkim radom čitavog razreda do zajedničkog identiteta! U sklopu međupredmetnog likovnog natječaja „Predstavljam se svijetu!“ izrađujemo razredne zastave kojima želimo pokrenuti priče o kulturi, povijesti, tradiciji, zavičaju, ali prvenstveno o zajedništvu i suradnji jedne razredne zajednice koja stvarajući svoj vizualni identitet, šalje pozitivnu poruku u svijet.

Ponedjeljak, 04.02.2019. u 19:00 h

Kako digitalno poučavati uz novi kurikulum Povijesti?

Kurikulum povijesti priprema se već nekoliko godina i u tijeku je njegova eksperimentalna primjena u dijelu osnovnih i srednjih škola. Preporuke za izvođenje poučavanja sadrže poneke upute da je potrebno razvijati digitalnu pismenost i po potrebi koristiti IKT kao pomoćna nastavna sredstva. U medijima kruže mnoge informacije koje o prednostima i nedostatcima digitalne tehnologije i medija govore u apsolutima prema jednoj ili drugoj krajnosti.

Četvrtak, 24.01.2019. u 19:00 h

Interaktivni nastavni listići uz Liveworksheets.com

Nastavni listići su pomoćno nastavno sredstvo koje prati svakog učitelja u njegovom poslu još od studentskih dana. Osobno izrađeni nastavni listići brižno se čuvaju u učiteljskim mapama jer su izrađeni s točno određenom svrhom i u njih je puno puta uloženo dosta vremena i truda. U vrijeme kada se nastavni proces osuvremenjuje digitalnom tehnologijom svi ovi davno napravljeni listići mogu biti interaktivni te ih učenici i dalje mogu koristiti u nastavi na nov način.

Ponedjeljak, 21.01.2019. u 18:00 h

Digitalni izvori u poučavanju Holokausta

Svakog se siječnja obilježava međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Sadržaji o holokaustu su obavezni dio poučavanja povijesti u Hrvatskoj u osmom razredu osnovne škole te u raznim dijelovima srednjoškolskog obrazovanja. Kako nam pri poučavanju te važne teme mogu pomoći razni digitalni izvori te što nas očekuje u budućem Vremeplovu 8 doznajte u ovom webinaru.

Snimku webinara možete pogledati ovdje...

Srijeda, 07.11.2018. u 19:00 h

Digitalne igre uz Cram.com & Match The Memory

Digitalne igre odličan su način za poučavanje i učenje. U predstojećem webinaru autorica je za rad odabrala dva alata: Cram.com i Match The Memory. Zajedničko obilježje im je mogućnost kreiranja flash kartica za učenje, pamćenje i testiranje. Polaznici webinara naučit će kako izraditi klasičnu memory igru upotrebom ovih alata te kako izrađene Cram.com flash kartice preoblikovati u zanimljive digitalne igre poput Jewels of Wisdom i Stellar Speller koje učenici obožavaju.