Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Utorak, 10.10.2023. u 18:00 h

Individualizirani pristup u nastavi Engleskog jezika

U okviru ove radionice pristupnici će se upoznati s najčešćim teškoćama koje su prisutne u školskoj dobi, poput disleksije, disgrafije, diskalkulije, jezičnih teškoća, komunikacijskih teškoća (poremećaj iz spektra autizma) te poremećaja tečnosti (mucanje). Cilj je prepoznati najčešća obilježja opisanih teškoća te prepoznati koje su učenikove potrebe, odnosno što se može promijeniti u pristupu kako bi učenici lakše usvajali gradivo i na učinkovitiji način pokazali svoje znanje. 

Utorak, 03.10.2023. u 18:00 h

La didattica ludica e l’apprendimento dell’ILS

Poučavanje kroz igru ima vrlo važnu ulogu u razvoju komunikacije. Kroz igru učimo, razvijamo komunikacijske vještine i kreativnost. Učenici uče ovladati svojim emocijama kako bi prenijeli i naučili nove vještine.

 

Polazeći od zapažanja da se talijanski jezik uglavnom uči služeći se njime, pokazat ćemo, koristeći pristup temeljen na aktivnom sudjelovanju, da aktivnosti kroz igru jačaju teorijsko znanje, pomažu mu dati smisao i razvijaju komunikaciju.

 

Četvrtak, 28.09.2023. u 19:00 h

Let's start reading our way to better English

Bliži se početak projekta Read your way to better English u kojem potičemo učenike na čitanje kroz zabavne radionice koristeći digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club.

 

Saznajte više informacija o knjižnici, radionicama i materijalima koje smo vam pripremili i inspirirajte se iskustvima kolega koji su prošle godine sudjelovali u čitalačkoj avanturi!

 

Snimku webinara pogledajte ovdje.

Utorak, 26.09.2023. u 18:00 h

Building Blocks of Emerging Literacy

In the first years of learning English the main emphasis is on speaking and listening skills. 

But, although young learners are still coping with the complex skills of reading and writing in their mother tongue, they are very motivated and eager to show their emerging skills in the English classroom as well.

In this webinar, we'll discuss the ways to approach the early literacy and how to help learners to take the first steps into the English writing system.

 

Srijeda, 13.09.2023. u 18:00 h

Novo, brzo i lako u razrednoj nastavi Profil Kletta!

Na početku smo još jedne nove školske godine uz mnogo novosti u Profil Klettu.

 

Doznajte što smo sve za vas pripremili i gdje možete pronaći sve što vam treba za svakodnevni rad. Pripremite se brzo i lako uz sveobuhvatnu podršku u Metodičkom kutku i IZZI udžbenicima.

 

O svemu poslušajte više na webinaru za razrednu nastavu s urednicama Profil Kletta.

 

Veselimo se susretu i početku nove školske godine!

 

Utorak, 06.06.2023. u 18:00 h

Catturare l’attenzione della classe con stili cognitivi differenziati e per un apprendimento consapevole con Amici d’Italia

Nastava stranih jezika danas je heterogenija nego ikada prije i zahtijeva od nastavnika da razmišljaju o digitalnoj i zanimljivoj nastavi. 

Suočeni s različitim stilovima učenja, postaje nužno da učitelji uključe više kanala u proces poučavanja/učenja kako bi kod učenika potaknuli razvoj različitih jezičnih vještina, potaknuli svjesne procese učenja što je više moguće i koristili udžbenik koji je blizak njihovom svijetu.

Tijekom webinara bit će predstavljeni praktični prijedlozi za privlačenje pažnje učenika i razvoj jezičnih vještina i u online okruženju. 

Četvrtak, 04.05.2023. u 18:00 h

Svatko ima svoju ulogu – roditelji i učitelji u obrazovanju

Goruća tema odnosa roditelja prema učiteljima šokirala je naciju. 

Pridružite nam se na prvom predstavljanju velikog istraživanja Pulsa škole na kojem će nam se pridružiti Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja i Nataša Gjuran, direktorica edukacije i projekata u Profil Klettu, a podatke će predstaviti voditelj istraživanja prof. dr. sc. Dragan Bagić.


Srijeda, 03.05.2023. u 18:00 h

Važnost razvijanja čitalačke pismenosti u nastavi

Tko su sudionici i dionici obrazovnog procesa?

Mogu li svi zajedno pomoći djeci da stasaju i postanu čitalački pismeni?

Sveučilišni profesori, učitelji, knjižničari i roditelji imaju važnu ulogu u opismenjavanju djece. Oni će podijeliti svoja razmišljanja o temi čitalačke pismenosti u nastavi, ispričati nam primjere koje svakodnevno provode te raspraviti svoje stavove i mišljenja. 

O temi će govoriti: 

 

Srijeda, 26.04.2023. u 18:00 h

Jesmo li čitateljski uzor?

Znamo da su učitelji na mnogo različitih načina uzori svojim učenicima. Učenici ih oponašaju u govorenju, obraćanju, načinu ponašanja… Učenici često žele biti kao njihovi učitelji. Mogu li učitelji biti i čitateljski uzori? O toj temi progovorit ćemo pri kraju Škole čitalačke pismenosti.

Srijeda, 19.04.2023. u 18:00 h

Trebamo li razvijati čitalačku kompetenciju?

Što je čitalačka kompetencija? Kako će ju učenik primijeniti u svakodnevnom životu? Je li mu ona potrebna? O čemu ovisi i na što utječe? Koja je njezina vrijednost i koliko je ona bitna? Na koje je načine možemo razvijati kod učenika? Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete moći odgovoriti nakon ove teme Škole čitalačke pismenosti.