Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 25.02.2021. u 19:00 h

Zavrtimo kolo sreće

Vjerojatnost je tema koja se donedavno nalazila samo u programu prirodoslovno-matematičkih gimnazija, a od ove će se godine, ili sljedeće, pronaći i u ostalim programima. S obzirom na navedeno, mnogi su se nastavnici prvi puta susreli s temom vjerojatnosti. Svoja iskustva u pristupu ovoj temi u četvrtom razredu gimnazije prenijet će vam autorice našeg udžbenika MATEMATIKA 4, profesorice u XV. gimnaziji, Aneta Copić i Sanja Antoliš.

Srijeda, 24.02.2021. u 18:00 h

Kako medijsku pismenost integrirati u razrednu nastavu? – drugi termin

 

Zbog velikog interesa i izvrsnog odaziva, otvaramo još jedan termin za webinar. Prijavite se što prije i osigurajte svoje mjesto na webinaru!

 

Medijska pismenost jedan je od ključnih oblika pismenosti u 21. stoljeću. Vještine korištenja, analiziranja i kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja postale su nužne za snalaženje u svakodnevnom životu koji je gotovo u potpunosti ispunjen medijima i medijskim sadržajima.

Kako možemo educirati djecu o medijima?

Kako medijski sadržaji utječu na djecu različite dobi?

Utorak, 23.02.2021. u 16:00 h

Videos im Unterricht effektiv einsetzen

U ovom webinaru ćemo na konkretnim primjerima istražiti i prikazati kako u nastavu njemačkoga jezika uspješno integrirati videosadržaj.

Video prenosi jezik svakodnevice te potiče kompetencije kao što su slušanje s razumijevanjem i govor. Videima možemo nastavni sadržaj prikazati na slikovit i učenicima zanimljiv način te ih motivirati na samostalno istraživanje.

Pridružite nam se i otkrijte kako obogatiti svoju nastavu videomaterijalima koji su krojeni za učenike i nastavnike.

 

Četvrtak, 18.02.2021. u 18:00 h

Webinar: Suvremeni materijali u svakodnevnom životu

Kurikulum nastavnog predmeta Kemija donio je novi pristup poučavanju nastavnih sadržaja u četvrtome razredu srednjih škola s četverogodišnjim programom kemije. Tematsko područje Znanost o materijalima zasigurno privlači veliku pozornost jer u pravom smislu odražava ideju suvremenoga pristupa učenju kemije u kontekstu.

Pridružite nam se!

 

Tijek webinara:

 

1. Pozdrav

2. Predavanje

3. Završna riječ

4. Nastavnički chat

 

Srijeda, 17.02.2021. u 18:00 h

Kako medijsku pismenost integrirati u razrednu nastavu?

Medijska pismenost jedan je od ključnih oblika pismenosti u 21. stoljeću. Vještine korištenja, analiziranja i kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja postale su nužne za snalaženje u svakodnevnom životu koji je gotovo u potpunosti ispunjen medijima i medijskim sadržajima. Kako možemo educirati djecu o medijima? Kako medijski sadržaji utječu na djecu različite dobi? Kako zaštititi privatnost u medijima, prepoznati manipulativne medijske sadržaje, ali i edukativne sadržaje primjerene različitim uzrastima djece, samo su neka od pitanja na koja ćete doznati odgovor.

Srijeda, 03.02.2021. u 18:00 h

TZK u razrednoj nastavi (nastava na daljinu i vrednovanje) − 2. termin

Zbog velikog interesa za prvi tremin, predstavljamo vam novi! Prijavite se!

Kurikulum TZK donio je novi pristup nastavi TZK koji se ogleda u njezinom planiranju i vrednovanju, a nastava na daljinu pred sve učiteljice i učitelje stavlja nove izazove u osmišljavanju nastave TZK. Kako planirati nastavu u suglasju s predloženim sadržajima kurikuluma? Koji su sadržaji i na koji način primjereni za nastavu na daljinu? Kako i što vrednovati u nastavi TZK? Odgovore na ta i još mnoga pitanja doznajte na webinaru.

 

Tijek webinara :

Četvrtak, 28.01.2021. u 12:00 h

Međunarodna konferencija za ravnatelje: Kako upravljati školom u kriznim situacijama?

Posljednjih mjeseci svi se suočavamo s velikim izazovima zbog neizvjesnih situacija i teških posljedica uzrokovanih koronavirusom, a posljednjih tjedana i strašnim posljedicama potresa. Sigurni smo da vas kolege u školama, a i roditelji, svakodnevno obasipaju s brojnim pitanjima i kompliciranim, novonastalim situacijama koje zahtijevaju najčešće hitna i odgovarajuća rješenja, koja nije nimalo jednostavno niti osmisliti niti sveobuhvatno promisliti i provesti.

 

Srijeda, 27.01.2021. u 18:00 h

TZK u razrednoj nastavi (nastava na daljinu i vrednovanje)

Kurikulum TZK donio je novi pristup nastavi TZK koji se ogleda u njezinom planiranju i vrednovanju, a nastava na daljinu pred sve učiteljice i učitelje stavlja nove izazove u osmišljavanju nastave TZK. Kako planirati nastavu u suglasju s predloženim sadržajima kurikuluma? Koji su sadržaji i na koji način primjereni za nastavu na daljinu? Kako i što vrednovati u nastavi TZK? Odgovore na ta i još mnoga pitanja doznajte na webinaru.

 

Tijek webinara :

1. Pozdrav, urednice RN

Ponedjeljak, 21.12.2020. u 18:00 h

Humanitarni uz IZZI

Ova godina nikome nije bila laka, svi smo se našli u novom i nesigurnom okruženju, a posebice najranjivije skupine u društvu. Znamo da sa svojim učenicima pogotovo u ovo božićno vrijeme razgovarate o tome kako biti vrijedan član zajednice, kako u sebi naći humanost i kako biti bolji čovjek.

Zato smo izrazito sretni što ovu godinu završavamo važnim webinarom na temu humanosti u sklopu naše Božićne humanitarne čarolije.