Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Srijeda, 14.09.2022. u 18:00 h

ZAKORAČITE U NOVU ŠKOLSKU GODINU UZ RAZREDNU NASTAVU PROFIL KLETTA

Početak školske godine prepun je izazova.

Zajedno ćemo se podsjetiti što su sve Tragači pripremili kako bi početak, ali i cijela školska godina prošla lako i jednostavno. Tijekom webinara doznat ćete: kako olakšati rad s pripremljenim administrativnim materijalima; što vam sve stoji na raspolaganju od dodatnih stručnih i metodički oblikovanih materijala; na kojem mjestu možete lako pristupiti svim materijalima, a rado ćemo odgovoriti i na vaša pitanja.

Četvrtak, 30.06.2022. u 17:00 h

Kako preživjeti kraj školske godine i iskoristiti ljeto za najbolji mogući odmor?

Preživjeli ste još jedan kraj nastavne godine, no uz buru emocija koja se polako sliježe i mnoštvom poslova koje treba završiti, odmor je još daleko. Potrebno je prikupiti dodatnu snagu, ljubav i strpljenje kako bismo još jednu školsku godinu priveli dobrom kraju, na najbolji mogući način, i zbog naših učenika i zbog nas samih, jer nas jesen čeka s novim izazovima i novim temama.

 

                 Kako, unatoč umoru i stresu, preživjeti nadolazeće dane i učiniti završetak školske godine uspješnim?

Četvrtak, 19.05.2022. u 19:00 h

Modeli praćenja i rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom

Daroviti učenici su pokretačka snaga našeg društva. Što škola čini ne bi li prepoznali takvu djecu i uključila ih u odgojno-obrazovni proces, a da im ne bude dosadno ili zbog nekih razloga ne ispune očekivanja?

U ovom predavanju spomenut će se neki modeli praćenja i rada s  darovitom i potencijalno darovitom djecom s većim osvrtom kako im mi , učitelji, možemo pristupiti u učionici.

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Utorak, 17.05.2022. u 19:30 h

Glazba - zrcalo života

Najučinkovitiji recept kvalitetne glazbene nastave jest povezivanje fenomena glazbe s učenikovim svakodnevnim iskustvom - bilo da se radi o njihovom osobnom (zašto glazba igra važnu ulogu u mom životu i kako može podržati moju socijalizaciju) ili društvenom iskustvu (na koje načine glazba može pomoći učeniku da bude prihvaćen i uspješan član zajednice - osobno i profesionalno).

Kako smo ta, za učenikov razvoj važna uporišta, proveli kroz cijelu obrazovnu vertikalu glazbene nastave: od 1. razreda OŠ do 4. razreda gimnazije, saznajte na našem webinaru!

Ponedjeljak, 09.05.2022. u 18:00 h

Agora dobrih ideja 1

Okupljanje zajednice praktičara koji će dijeliti iskustvo i primjere dobre prakse naša je kontinuirana zadaća. U prvom okupljanju na agori svaka će učiteljica povijesti u desetak minuta opisati svoj primjer dobre prakse poučavanja povijesti u osnovnoj školi. Martina Majetić učiteljica je povijesti u Osnovnoj školi Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Predstaviti će nam na koji je način učenicima 5. razreda približila pojavu i razvoj pisma na Starome Istoku. Učenicima su se okušali u pisanju klinastim pismom.

Utorak, 26.04.2022. u 18:00 h

Tiskani i online mediji

Tisak kao najstariji medij uistinu je poseban. Nezamjenjiv je osjećaj koji imamo kada listamo novine bez obzira na to koliko smo zadovoljni sadržajem novina. Teme s naslovnih stranica novina i danas privlače pažnju i jedna su od prvih informacija koje vidimo i primimo na početku dana. No, tiskani mediji imaju brojne specifičnosti, pogotovo kada ih uspoređujemo s mrežnim izdanjima.

Ponedjeljak, 25.04.2022. u 18:00 h

Čuvajmo parkove i sadimo drveće

Na webinaru će biti prikazan scenarij poučavanja koji razvija vještine u sklopu STEAM-a. Scenarij poučavanja pokazuje način izvedbe nastave prirode/biologije u parku ispred škole. U izvanučioničkoj nastavi, u izravnom doticaju s prirodom, učenici ostvaruju zadane ishode s lakoćom i razumijevanjem. Scenarij poučavanja objedinjuje predmete Prirodu, Matematiku i Likovnu kulturu. Može se prilagoditi različitim uzrastima pa je primjenjiv za predmetnu nastavu od 6. do 8. razreda.

Utorak, 19.04.2022. u 18:00 h

Radijski i televizijski sadržaji

Radio i televizija od svojih su početaka bili vrlo važni mediji, prisutni u našoj svakodnevici. Ipak vrlo rijetko razmišljamo o tome što se nalazi u pozadini funkcioniranja ovih medija. U ovom će webinaru polaznici naučiti: razlikovati radijski od televizijskog programa, objasniti prednost radija u odnosu na televizijski program, navesti glavne elemente radijske emisije, prepoznati izvore informacija u televizijskom prilogu, opisati glavne dijelove televizijskog priloga.

Četvrtak, 14.04.2022. u 19:00 h

Motivacijom do unutarnje snage i uspjeha

Živimo u zaista zahtjevnim vremenima, izloženi smo teškim i izazovnim vijestima. Svatko od nas u svemu se tome nastoji snaći na najbolji mogući način, no u situacijama kada smo izloženi brojnim izazovima, čak i najjači od nas gube snagu, motivaciju i sretni dani odjednom postaju sivi. Kako poticati svoju motivaciju i održati svoju unutarnju snagu na visokoj razini? Koji su nam najčešći uzroci manjka motivacije? Kako razviti poticajnu radnu sredinu u školi? Na koji se način boriti s negativnostima i kukanjima? Kako poticati motivaciju kod svojih kolega i kod svojih učenika?

Srijeda, 13.04.2022. u 18:30 h

Rat u Ukrajini – kako razgovarati s djecom i mladima?

Iako potreseni ratom i strahotama u Ukrajini, učiteljice i učitelji svakodnevno pronalaze snagu za ulazak u razred i inspiraciju za poučavanje, druženje i smijeh. Kako se nositi s vlastitim emocijama dok radimo s učenicama i učenicima? Kako s njima pričati i što kad pitaju o ratu? Kakve nastavne sadržaje u razredu i aktivnosti u školi osmisliti na ovu temu? Kako potaknuti integraciju ukrajinskih učenika u razredu?