Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Ponedjeljak, 30.11.2020. u 19:00 h

IZZI u razredu, IZZI na daljinu − 2. termin

Neki od vas već drže nastavu na daljinu, a neki su u razredu. Profil Klett želi vam i dalje biti saveznik u borbi za znanje u ovim vremenima kada ono ima neprocjenjivu vrijednost. Budući da je webinar koji smo za vas pripremili, a koji će voditi naša Mirta Ambruš Maršić, direktorica Odjela za edukacijske tehnologije Profil Kletta, vrlo brzo popunjen, odlučili smo organizirati i drugi termin za one koji se nisu stigli prijaviti na prethodni.

Srijeda, 25.11.2020. u 18:00 h

Vrednovanje u nastavi Likovne kulture

Kurikulum Likovne kulture donio je novi pristup nastavnim sadržajima koji se najviše zrcali u vrednovanju. Voditeljica webinara, profesorica likovne kulture Gordana Košćec Bousfield, na konkretnim će primjerima pokazati na koji način možemo poticati i pratiti napredak učenika te vrednovati naučeno prema novim elementima vrednovanja.

 

Tijek webinara:

 

1. Pozdrav

2. Što (ni)je novo u kurikulumu Likovne kulture u odnosu na dosadašnji program

3. Što pratiti i kako vrednovati svaki od tri elementa vrednovanja

4. Završna riječ

Ponedjeljak, 23.11.2020. u 19:00 h

Nastava uživo i na daljinu s IZZI digitalnim sadržajima

Neki od vas već drže nastavu na daljinu, a neki su u razredu. Profil Klett želi vam i dalje biti saveznik u borbi za znanje u ovim vremenima kada ono ima neprocjenjivu vrijednost. Zato smo za vas pripremili webinar koji će voditi naša Mirta Ambruš Maršić, direktorica Odjela za edukacijske tehnologije Profil Kletta.

Ona će vam pokazati koje su nove mogućnosti IZZI aplikacije koje su njezino korištenje u nastavi učinile još jednostavnijim. Također, predstavit će IZZI obrazovne sadržaje iz perspektive uporabe za učenje i poučavanje te praćenja učenika i njihove uspješnosti.

Četvrtak, 19.11.2020. u 19:00 h

Matematička komunikacija kao element vrednovanja

Kurikulum nastavnoga predmeta Matematika propisuje tri elementa vrednovanja, a matematička komunikacija je jedan od njih. S obzirom da u praktičnoj primjeni ima dosta nejasnoća oko načina vrednovanja tog elementa, tijekom webinara dat ćemo konkretne primjere iz raznih područja matematike. Primjeri su popraćeni prijedlozima povratnih informacija učenicima.

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Četvrtak, 12.11.2020. u 19:00 h

Kurikulumsko planiranje u nastavi povijesti

Pozivamo vas na webinar Kurikulumsko planiranje u nastavi povijesti namijenjen nastavnicima u osnovnoj i srednjoj školi.

O čemu će biti riječ?

U webinaru će se govoriti o kurikulumskom planiranju u nastavi povijesti te će se pokazati primjeri tematskog planiranja i razrade aktivnosti. Na odabranim primjerima predavačica će pokazati rad s povijesnim konceptima i kako takve aktivnosti vrednovati.

 

Sadržaj webinara:

 

1. Kurikulumsko planiranje

2. Tematska priprema

3. Razrada aktivnosti − autorski primjeri

Srijeda, 11.11.2020. u 18:00 h

Glazba i pokret, zaljubljeni par!

Glazbom možemo komunicirati bez obzira kojim jezikom govorili. Ona nas pokreće, uči, zabavlja, usrećuje. Naša autorica Jelena Sikirica posvetila je glazbi svoj profesionalni život i u ovom će vam webinaru predstaviti niz prijedloga kako glazbom i pokretom osvježiti nastavu Glazbene kulture. 

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje

 

 

Tijek webinara:

1. Pozdrav

2. Važnost brojalica u glazbenoj edukaciji

3. Tjeloglazba, snažan poticaj kreativnog dječjeg izričaja

Utorak, 10.11.2020. u 18:00 h

Planiranje i poučavanje Hrvatskoga jezika uz prilagodbu sadržaja (i pristupa)

     Pozivamo vas na webinar Planiranje i poučavanje Hrvatskoga jezika uz prilagodbu sadržaja (i pristupa) namijenjen učiteljima u osnovnoj školi.

     U prvome će dijelu webinara Snježana Čubrilo predstaviti primjer(e) procesa godišnjeg i mjesečnog planiranja nastavnoga sadržaja i metoda rada za učenike s teškoćama.

     U drugome će dijelu webinara Sandra Vitković predstaviti primjer dobre prakse na nastavnoj jedinici o naglascima za 7. razred te prijedloge kako učenike s teškoćama učiniti aktivnim sudionicima nastavnog procesa.

Srijeda, 28.10.2020. u 18:00 h

Dan izumitelja uz Wakelet

Kako vam alat Wakelet može pomoći u kreiranju nastave? Kako na jednom mjestu jasno, detaljno, sveobuhvatno pokazati sadržaje iz različitih izvora i učiniti ih jednostavnim za korištenje? Bojan Iličić, učitelj koji svakodnevno pokazuje koliko mnogo može naučiti i pokazati radom u različitim alatima, svoje će iskustvo i spoznaje iz nastave podijeliti s vama. Povodom Međunarodnoga dana izumitelja, Bojan će vam pokazati kako u alatu Wakelet osmisliti nastavu na tu temu te predložiti mnoga praktična rješenja za svakodnevan rad kojima se njegovi učenici jako vesele.

Srijeda, 14.10.2020. u 18:00 h

Od GIK-a preko priprema do uspješne nastave

Predvodnica digitalne tehnologije u hrvatskim školama dolazi iz Osnovne škole Blage Zadre u Vukovaru. Patricija Burazin pridružila se autorskom timu Profil Kletta te osmislila izvrsne digitalne obrazovne sadržaje. U ovom će webinaru Patricija Burazin na primjeru svojega rada u nastavi pokazati kako najlakše i najbolje s pomoću kvalitetnog planiranja, priprema te udžbenika i digitalnih sadržaja osmisliti uspješnu nastavu.

Ponedjeljak, 12.10.2020. u 19:00 h

Kritičko mišljenje u nastavi povijesti

U webinaru će se govoriti o kritičkom mišljenju u nastavi povijesti, teorijskim postavkama i konkretnim metodama kako se kritičko mišljenje razvija u radu u razredu. Također će se pokazati autorski ogledni primjeri na kojima će predavač analizirati koje su strategije upotrebljena za razvoj kritičkoga mišljenja kod učenika.

Snimku možete vidjeti ovdje.

Sadržaj webinara:

 

1. Kritičko mišljenje − teorijske postavke

2. Kako razvijati kritičko mišljenje u nastavi povijesti?