Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 02.02.2023. u 18:00 h

Budućnost STEM obrazovanja

Robotika je odavno prisutna u hrvatskim školama, ali većinom se svodi na entuzijastične pojedince i udruge te projekte s ograničenim rokom trajanja. Može li se takvo stanje promijeniti? Možemo li izgraditi dugoročno održiv sustav podrške učiteljima uz kojeg će se robotika i druge STEM aktivnosti proširiti na sve hrvatske škole? O početku takvog ambicioznog putovanja uz MODI robotički set govorit ćemo na webinaru.

Srijeda, 01.02.2023. u 18:00 h

Ja nisam problem, ja sam dijete!

Martina Nikolić, magista psihologije iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, tijekom webinara će predstaviti način rada s djecom s problemima u ponašanju. Govorit će o smjernicama za učitelje te objasniti kako prepoznati da je dijete žrtva ili počinitelj nasilja. Osvrnut će se na elektroničko nasilje, rad s obiteljima i postupanje u slučaju sumnje na nasilje. Naglasit će neke od odrednica kvalitetne škole, te će predložiti konkretne savjete koji mogu pomoći učiteljima da lakše prolaze kroz izazovne situacije s kojima se susreću u svakodnevnom radu s učenicima.

Četvrtak, 26.01.2023. u 18:00 h

PIN za vrednovanje vještina na nastavi Engleskoga jezika

Join us in the discovery of our brand-new material aimed at preparing Year 8 students for the upcoming standardised testing! Our editors will walk you through the IZZI materials and show you what our latest publication has in store for you, while Mia Šavrljuga – one of the authors – will give you some tips and tricks on how to effectively use both digital and printed content in class. 

Srijeda, 18.01.2023. u 18:00 h

Mucanje i brzopletost – logopedski savjeti

Teškoće u govoru obuhvaćaju široki spektar problema među kojima su teškoće mucanja i brzopletosti. Tijekom webinara doznat ćete što su teškoće mucanja i brzopletosti, koji su simptomi koji će vam pomoći da ih prepoznate, kako uočiti njihova međusobna preklapanja i kako ih razlikovati. Uz to, doznat ćete i kako je najbolje pristupiti djeci u individualnim i grupnim okruženjima. Predavačica će biti dostupna i za sva vaša pitanja te će rado odgovoriti na njih. 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Srijeda, 07.12.2022. u 18:00 h

Jednostavno i lako do božićnih ukrasa

Jednostavno i lako, s pomoću svima dostupnih materijala mogu se napraviti divni božićni ukrasi. Tijekom webinara očekuje vas izrada držača salveta, bora od filca, malih ukrasnih kapica i rukavica, zvijezde, anđela i vjenčića. Većinu materijala za izradu ukrasa možete pronaći u likovnoj mapi Profil Kletta, a sve ostalo upotrebljavamo u svakodnevnom životu.

Srijeda, 23.11.2022. u 18:00 h

Što učitelji u osnovnoj školi misle o ocjenjivanju?

Je li ocjenjivanje važno? Koje su promjene u ocjenjivanju? Prema kojim kriterijima ocjenjujemo učenike? Jesu li učenici motivirani? Kako su povezane ocjene i ishodi? Imamo li dovoljno znanja o ocjenjivanju? Jesu li učitelji izloženi pritiscima u procesu ocjenjivanja? Što je inflacija ocjena? Kakvi su svjetski trendovi?

Na ta i mnoga druga pitanja tijekom webinara odgovorit će predavačica, doc. dr. sc. Tomislava Vidić s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Predavačica će pokazati što više od 500 učitelja osnovnih škola Republike Hrvatske misli o ocjenjivanju. 

Četvrtak, 03.11.2022. u 18:00 h

Encouraging Creativity with Storytelling

How much do you encourage creativity in your students? Is it a central ingredient in your teaching or is it something you do if you have time? Encouraging students to be creative can help them develop all their language skills and make them more enthusiastic language learners. In this session, Gareth will look at how storytelling can encourage creativity in the classroom and provide a range of practical activities that can be used with your own stories or with your coursebook’s poems, stories, or factual texts.

Srijeda, 19.10.2022. u 18:00 h

Ptica rugalica

Predavanje Ptica rugalica temeljit će se na spoznajama Evelyn Field, majke dvoje djece i psihologinje s višegodišnjim iskustvom koja intenzivno radi s djecom žrtvama nasilja. Tijekom predavanja doznat ćete jednostavne, jasne i praktične savjete za povećanje samosvjesnosti i sposobnosti samozaštite djece. Svatko će zasigurno pronaći način da ohrabri djecu i pomogne im u situacijama u kojima ih netko zadirkuje, isključuje ili tjelesno zlostavlja. U predavanju ćete doznati primjere aktivnosti namijenjenih djeci, roditeljima, odgojiteljima i učiteljima u pružanju pomoći.

Srijeda, 12.10.2022. u 18:00 h

What’s Cooking, Ronnie?

Ronnie and his team never stand still, they are always busy creating something new! Join Ankica, Daška and Ronnie to learn what’s been cooking in Ronnie’s den. There is something for every taste or every learning style!

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Srijeda, 05.10.2022. u 18:00 h

Dan učitelja uz Marka Alerića

Kako je nastao Dan učitelja? Tko je učitelj? Poučavamo li ili podučavamo? Kako uče učitelji?

Jedan od najistaknutijih promotora hrvatskoga jezika u povodu Dana učitelja odgovorit će na ova i sva vaša postavljena pitanja uživo na webinaru. Vidimo se u svečanoj i opuštenoj prilici kako bismo zajedno obilježili vaš dan.

Snimku webinara možete pogledati ovdje.