Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Srijeda, 09.06.2021. u 18:00 h

Kako emocionalno preživjeti kraj nastavne godine i dobro se odmoriti preko ljeta?

 

Zadnji dan škole je pred vratima, zajedno sa svom burom emocija koje nas podsjećaju da je kraj još jednoj nastavnoj godini, da se opraštamo od još jedne generacije i da smo možda i pred izmakom snaga, ali još uvijek s velikom željom da sve završimo na najbolji i najljepši mogući način, i zbog naših učenika i zbog nas samih.

 

Nadolazeći dani, od zaključivanja ocjena do rastanaka, zahtijevaju od nas dodatnu snagu i strpljenje, ljubav i trud.

Četvrtak, 27.05.2021. u 19:00 h

Matematika 8, ꝏ raznolikost sadržaja

Nove udžbenike Matematika 8 predstavit će dvoje autora, Tamara Nemeth i Goran Stajčić. Tijekom webinara upoznat ćete ciljeve koje su si autori postavili, te kako su sistematizirali odgojno obrazovne ishode po nastavnim temama. Posebno će se osvrnuti na motivacijske priče i zanimljivosti koje možete pronaći isključivo u udžbenicima Profil Kletta.

 

Utorak, 25.05.2021. u 19:00 h

Gospodarstvo Hrvatske tijekom 20. stoljeća

Novi predmetni kurikulum Povijesti donio je podjelu poučavanja predmeta na pet domena. Premda u raspodjeli tema i dalje prevladava politička povijest, pruža se prilika da se više pozornosti posveti i ekonomskoj povijesti. Autori udžbenika Vremeplov 8 uz pomoć izvora pojasnit će položaj Hrvatske u gospodarstvu prve i druge jugoslavenske države.

 

Snimku možete pogledati ovdje.

Utorak, 25.05.2021. u 17:00 h

Opažam, oblikujem - od ideje do realizacije

I zadnji udžbenik OPAŽAM, OBLIKUJEM 8 je spreman za učenike i učitelje! 

Pridružite nam se i saznajte koja nam je bila nit vodilja tijekom oblikovanja novog udžbenika i kako je uspješno realizirana u našem udžbeničkom kompletu!

Udžbenički komplet Opažam, oblikujem 8 se sastoji od udžbenika, digitalnih obrazovnih sadržaja, GIK-ova, priprema i ostalih radnih materijala koji vam pomažu u provođenju nastavnog procesa.

Tijekom webinara zavirit ćemo u pripremljene materijale te ćemo objasniti kako ih koristiti.ž

 

 

Ponedjeljak, 24.05.2021. u 19:30 h

Koliko rano možemo probuditi istraživače u učenicima?

Svakodnevno živimo promjene koje nam donose znanstveno-tehnološka istraživanja i dostignuća, nosimo ih u džepu i torbici, stoje nam na stolu, bez njih nam je život potpuno nezamisliv... No, jesmo li mi kao zajednica spremni za taj izazov? Imamo li dovoljno ljudi, znanja, strasti, novih alata i motivacije za kormilarenje u tom nadolazećem svijetu ili će nas kojekuda nositi vjetrovi? Koliko nam je školstvo, strukturirano u vrijeme industrijske revolucije, spremno na promjene i znanja iz STEM područja koja su nam budućnost već donijela u razrede? 

Ponedjeljak, 24.05.2021. u 18:00 h

Put do vrednovanja uz udžbenike za pomoć u učenju

Na primjerima nastavnih jedinica u našim udžbenicima za pomoć u učenju pokazat ćemo kako učenje (i poučavanje) dovodimo do samovrednovanja i vrednovanja (za učenje i kao učenje).

Kako promišljamo o vrednovanju naučenoga pokazat ćemo na primjerima ispita znanja.

Objasnit ćemo odnos radnih udžbenika za pomoć u učenju prema redovnim udžbenicima, ali i mogućnosti koje nude kao samostalni udžbenički materijali.

 

Snimku možete pogledati ovdje.

Petak, 21.05.2021. u 18:00 h

Genetika i evolucija

Novi predmetni kurikulum i održavanje online nastave izazov su nastavnicima koji se tijekom poučavanja trebaju brzo i vješto prilagođavati potrebama učenika. Iskusni stručnjaci će Vam predstaviti neke nove ideje i saznanja iz područja Genetike i Evolucije koje možete primijeniti u nastavi uključujući i tehnike poučavanja u online okruženju na primjeru konkretnog sadržaja. Njihova primjena zasigurno može dodatno povećati interes učenika za prirodoslovno područje.

 

Pridružite nam se na webinaru 21. 5. u 18 sati. Vidimo se!

 

Četvrtak, 20.05.2021. u 19:00 h

Ocjenjivanje i test ne mora biti stres!

U kontekstu ocjenjivanja, testova i stresa, uvijek se razmišlja o učenicima. Što je s nastavnicima!? Uvijek se nameću dva aktualna pitanja o izradi testa... kako ga što brže i jednostavnije izraditi, a da su uključeni određeni ishodi, te kako što bolje valorizirati rezultate.

Upoznajte Testomat na webinaru! Testomat je nova, inovativna aplikacija koja vam omogućuje da u 6 koraka izradite test po mjeri vaših učenika.