Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 13.06.2019. u 18:00 h

Važnost razvijanja kritičkog mišljenja i istraživačkog pristupa u Fizici

Pozivamo vas da pogledate naš webinar "Važnost razvijanja kritičkog mišljenja i istraživačkog pristupa u Fizici".

Webinar će u četvrtak, 13. lipnja 2019. u 18h voditi direktorica uredništva Petra Stipaničev Glamuzina, a pridružit će joj se prof.dr.sc. Ivica Puljak javljanjem iz CERN-a i jedan od autora upravo odobrenog udžbeničkog kompleta Fizike, Mijo Dropuljić.

 

Srijeda, 12.06.2019. u 19:00 h

Glazbeni susreti 1 i Glazbeni kontakti 1

Kome je namijenjen webinar u srijedu, 12. lipnja u 19 sati?

 

  • profesorima glazbene umjetnosti gimnazija i umjetničkih te strukovnih koji su pred odabirom udžbenika glazbene umjetnosti za sljedeće četverogodišnje razdoblje,
  • veselimo se i svim drugima koji će nam se pridružiti.

 

Što će biti u fokusu ovoga webinara?

 

Utorak, 11.06.2019. u 19:00 h

Glazbeni krug 5

Kome je namijenjen webinar u utorak, 11. lipnja u 19 sati?

 

  • učiteljima glazbene kulture koji su pred odabirom udžbenika glazbene kulture za sljedeće četverogodišnje razdoblje,
  • naročito učiteljima glazbene kulture koji nisu uspjeli doći niti na jedan promotivni skup udžbenika Glazbeni krug 5, za 5. r. OŠ
  • veselim se i svim drugima koji će nam se pridružiti.

 

 

Što će biti u fokusu ovoga webinara?

 

Ponedjeljak, 10.06.2019. u 19:00 h

Deutschlernen ist vielfältig, modern und macht Spaß!

Klasse! 1 predstavlja učenje njemačkoga jezika kroz komunikaciju i situacije iz svakodnevnog života. Pritom se ističu mnogi oblici suradničkih zadataka i vježbi koje su usmjerene prema uspjehu, a čiji je osnovni cilj poticanje kreativnosti učenika i postizanje osjećaja uspjeha pri učenju.

 

Nakon kratke prezentacije udžbenika propitivat ćemo:

 

Ponedjeljak, 10.06.2019. u 16:30 h

Vremeplov 5 - komplet za početak poučavanja povijesti

Novi komplet Vremeplov 5 usklađen je sa zahtjevima novog kurikuluma povijesti - obuhvaća sve odgojno-obrazovne sadržaje i propisane sadržaje. U webinaru ćemo prolistati dijelove udžbenika i radne bilježnice te demonstrirati upotrebu digitalnih obrazovnih sadržaja. Poseban naglasak ćemo staviti na odabir bitnih tema, oblikovanje različitih izvora te na redukciju faktografije.

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Petak, 07.06.2019. u 18:00 h

Zašto je povijest važna? 1

Novi serijal udžbenika povijesti za gimnazijalce započinjemo predstavljanjem "gimnazijske jedinice". Tijekom webinara ćemo otvoriti temu zašto je povijest važan dio srednjoškolskog obrazovanja i kako smo to pokušali preslikati na udžbenik. Uz listanje udžbenika dio webinara ćemo posvetiti digitalnim obrazovnim sadržajima koji proširuju i nadopunjuju tiskanu verziju.

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Četvrtak, 06.06.2019. u 18:00 h

Novi kurikul nastavnog predmeta Engleski jezik, Škola za život i novi udžbenici Profil Kletta

Pridružite nam se na webinaru i doznajte sve o kurikulu za Engleski jezik, o Školi za život i novim udžbenicima. Saznajte kako kombinirati tiskano i digitalno izdanje kako biste na najbolji i najučinkovitiji način postigli zadane ishode. Nove udžbenike New Building Blocks i Hello, World predstavit će vam naša urednica za engleski jezik - Mihaela Blagaić Kišiček. 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Ponedjeljak, 03.06.2019. u 16:30 h

Tragači: Novi udžbenički kompleti za razrednu nastavu

Tragači su novi udžbenički kompleti izdavačke kuće Profil Klett za hrvatski jezik, matematiku i prirodu i društvo koji se sastoji od tiskanih udžbenika i digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ova) dostupnih na platformi IZZI. Tijekom webinara doznajte više o povezanosti digitalnih nastavnih sadržaja te udžbenika i radne bilježnice prirode i društva. Na konkretnim primjerima pogledajte kako vam naši materijali mogu olakšati izvođenje nastavnih sati i ostvarenje ishoda zadanih Kurikulom te vas osnažiti za početak nove školske godine 2019./2020.