Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 19.05.2022. u 19:00 h

Modeli praćenja i rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom

Daroviti učenici su pokretačka snaga našeg društva. Što škola čini ne bi li prepoznali takvu djecu i uključila ih u odgojno-obrazovni proces, a da im ne bude dosadno ili zbog nekih razloga ne ispune očekivanja?

U ovom predavanju spomenut će se neki modeli praćenja i rada s  darovitom i potencijalno darovitom djecom s većim osvrtom kako im mi , učitelji, možemo pristupiti u učionici.

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Utorak, 17.05.2022. u 19:30 h

Glazba - zrcalo života

Najučinkovitiji recept kvalitetne glazbene nastave jest povezivanje fenomena glazbe s učenikovim svakodnevnim iskustvom - bilo da se radi o njihovom osobnom (zašto glazba igra važnu ulogu u mom životu i kako može podržati moju socijalizaciju) ili društvenom iskustvu (na koje načine glazba može pomoći učeniku da bude prihvaćen i uspješan član zajednice - osobno i profesionalno).

Kako smo ta, za učenikov razvoj važna uporišta, proveli kroz cijelu obrazovnu vertikalu glazbene nastave: od 1. razreda OŠ do 4. razreda gimnazije, saznajte na našem webinaru!

Ponedjeljak, 09.05.2022. u 18:00 h

Agora dobrih ideja 1

Okupljanje zajednice praktičara koji će dijeliti iskustvo i primjere dobre prakse naša je kontinuirana zadaća. U prvom okupljanju na agori svaka će učiteljica povijesti u desetak minuta opisati svoj primjer dobre prakse poučavanja povijesti u osnovnoj školi. Martina Majetić učiteljica je povijesti u Osnovnoj školi Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Predstaviti će nam na koji je način učenicima 5. razreda približila pojavu i razvoj pisma na Starome Istoku. Učenicima su se okušali u pisanju klinastim pismom.

Utorak, 26.04.2022. u 18:00 h

Tiskani i online mediji

Tisak kao najstariji medij uistinu je poseban. Nezamjenjiv je osjećaj koji imamo kada listamo novine bez obzira na to koliko smo zadovoljni sadržajem novina. Teme s naslovnih stranica novina i danas privlače pažnju i jedna su od prvih informacija koje vidimo i primimo na početku dana. No, tiskani mediji imaju brojne specifičnosti, pogotovo kada ih uspoređujemo s mrežnim izdanjima.

Ponedjeljak, 25.04.2022. u 18:00 h

Čuvajmo parkove i sadimo drveće

Na webinaru će biti prikazan scenarij poučavanja koji razvija vještine u sklopu STEAM-a. Scenarij poučavanja pokazuje način izvedbe nastave prirode/biologije u parku ispred škole. U izvanučioničkoj nastavi, u izravnom doticaju s prirodom, učenici ostvaruju zadane ishode s lakoćom i razumijevanjem. Scenarij poučavanja objedinjuje predmete Prirodu, Matematiku i Likovnu kulturu. Može se prilagoditi različitim uzrastima pa je primjenjiv za predmetnu nastavu od 6. do 8. razreda.

Utorak, 19.04.2022. u 18:00 h

Radijski i televizijski sadržaji

Radio i televizija od svojih su početaka bili vrlo važni mediji, prisutni u našoj svakodnevici. Ipak vrlo rijetko razmišljamo o tome što se nalazi u pozadini funkcioniranja ovih medija. U ovom će webinaru polaznici naučiti: razlikovati radijski od televizijskog programa, objasniti prednost radija u odnosu na televizijski program, navesti glavne elemente radijske emisije, prepoznati izvore informacija u televizijskom prilogu, opisati glavne dijelove televizijskog priloga.

Četvrtak, 14.04.2022. u 19:00 h

Motivacijom do unutarnje snage i uspjeha

Živimo u zaista zahtjevnim vremenima, izloženi smo teškim i izazovnim vijestima. Svatko od nas u svemu se tome nastoji snaći na najbolji mogući način, no u situacijama kada smo izloženi brojnim izazovima, čak i najjači od nas gube snagu, motivaciju i sretni dani odjednom postaju sivi. Kako poticati svoju motivaciju i održati svoju unutarnju snagu na visokoj razini? Koji su nam najčešći uzroci manjka motivacije? Kako razviti poticajnu radnu sredinu u školi? Na koji se način boriti s negativnostima i kukanjima? Kako poticati motivaciju kod svojih kolega i kod svojih učenika?

Srijeda, 13.04.2022. u 18:30 h

Rat u Ukrajini – kako razgovarati s djecom i mladima?

Iako potreseni ratom i strahotama u Ukrajini, učiteljice i učitelji svakodnevno pronalaze snagu za ulazak u razred i inspiraciju za poučavanje, druženje i smijeh. Kako se nositi s vlastitim emocijama dok radimo s učenicama i učenicima? Kako s njima pričati i što kad pitaju o ratu? Kakve nastavne sadržaje u razredu i aktivnosti u školi osmisliti na ovu temu? Kako potaknuti integraciju ukrajinskih učenika u razredu?

Utorak, 12.04.2022. u 19:30 h

Kako primijeniti mindfulness u nastavi stranih jezika?

Mindfulness je skup tehnika i vještina koje nam omogućuju da upravljamo svojom pažnjom i reduciramo stres. Radi se o znanstvenom pristupu meditaciji, određenim tehnikama disanja i mentalnim alatima koje dokazano poboljšavaju kvalitetu života modernog čovjeka.

Na ovom webinaru saznajte više o mindfulnessu, te kako možete kratke i vrlo učinkovite vježbe mindfulnessa uključiti u svakodnevni ritam svoje učionice. Uvježbajte mindfulness s jednom od začetnica te prakse u Hrvatskoj, dr. sc. Brankom Novosel, i postanite sretan nastavnik sretnih učenika!

 

Utorak, 12.04.2022. u 18:00 h

Vijesti i oglasi

Da bi neka pojava ili događaj postao vijest mora biti činjenično (temeljiti se na nekoj činjenici), mora biti novo i mora biti zanimljivo. Svaka informacija kojom raspolažemo ne mora nužno postati vijesti i biti objavljena u medijima, ali svaka vijest mora odgovoriti na pet temeljnih pitanja koja se prema engleskom zovu „5 W“: tko, što, zašto, kada, gdje, a njima se dodaje i „jedno H“ - kako. Osim vijesti, svi mediji danas objavljuju i oglase kojima se promiču određeni proizvodi i publiku potiče na kupnju i potrošnju.