Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku. | Profil Klett

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Srijeda, 13.03.2024. u 18:00 h

Predstavljamo SonS projekte 2

Seriju webinara Science on Stage nastavljamo prezentacijom sljedećih dvaju projekata koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom festivalu u gradu Turku u Finskoj.

 

1. "Kad se male ruke slože, sve se može!"

 

Kratki opis projekta:

 

Četvrtak, 15.02.2024. u 18:00 h

Predstavljamo SonS projekte

Science on Stage festival okuplja stručnjake, edukatore i zaljubljenike u znanost s ciljem dijeljenja inovativnih pristupa u podučavanju znanosti. U nekoliko webinara predstavit ćemo vam nagrađene projekte od strane stručnoga ocjenjivačkoga vijeća sa 1. festivala Science on Stage Hrvatska održanoga u prosincu 2023. godine u Zagrebu.

 

Seriju webinara otvaramo prezentacijom prvih dvaju projekata koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom festivalu u gradu Turku u Finskoj:

 

Srijeda, 07.02.2024. u 18:00 h

PIN, PRISJETI SE I NAPIŠI – USUSRET NACIONALNIM ISPITIMA U ČETVRTOM RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE

Profil Klett je pripremio sveobuhvatnu podršku učiteljima, učenicima i roditeljima ususret održavanju nacionalnih ispita za sve učenike četvrtog razreda osnovne škole. Na prošlom ste webinaru imali priliku čuti kako možete olakšati učenicima pristupanje ispitima i umanjiti im osjećaj stresa i nesigurnosti, a u nadolazećem webinaru moći ćete čuti odgovore na aktualna pitanja o nacionalnim ispitima: kada i kako se pišu, kako su strukturirani, što obuhvaćaju i s čime je nužno upoznati učenike prije pristupanja ispitima.

 

Srijeda, 24.01.2024. u 18:00 h

Ususret nacionalnim ispitima u četvrtom razredu osnovne škole

Pred nama je po prvi puta provedba nacionalnih ispita u četvrtim razredima osnovne škole. Ususret ovom novom načinu vrednovanja želimo vam osigurati podršku i odgovoriti na najvažnija pitanja. Zato ćemo na webinaru ugostiti prof. emer. Dubravku Miljković i doc. dr. sc. Tomislavu Vidić s kojima ćemo razgovarati o ovoj temi. Doznajte o kakvom se vrednovanju radi, što možemo učiniti prije provedbe nacionalnih ispita te kako pomoći učenicima i roditeljima da ovaj korak u obrazovanju ne dožive stresnim. 

 

Utorak, 10.10.2023. u 18:00 h

Individualizirani pristup u nastavi Engleskog jezika

U okviru ove radionice pristupnici će se upoznati s najčešćim teškoćama koje su prisutne u školskoj dobi, poput disleksije, disgrafije, diskalkulije, jezičnih teškoća, komunikacijskih teškoća (poremećaj iz spektra autizma) te poremećaja tečnosti (mucanje). Cilj je prepoznati najčešća obilježja opisanih teškoća te prepoznati koje su učenikove potrebe, odnosno što se može promijeniti u pristupu kako bi učenici lakše usvajali gradivo i na učinkovitiji način pokazali svoje znanje. 

Utorak, 03.10.2023. u 18:00 h

La didattica ludica e l’apprendimento dell’ILS

Poučavanje kroz igru ima vrlo važnu ulogu u razvoju komunikacije. Kroz igru učimo, razvijamo komunikacijske vještine i kreativnost. Učenici uče ovladati svojim emocijama kako bi prenijeli i naučili nove vještine.

 

Polazeći od zapažanja da se talijanski jezik uglavnom uči služeći se njime, pokazat ćemo, koristeći pristup temeljen na aktivnom sudjelovanju, da aktivnosti kroz igru jačaju teorijsko znanje, pomažu mu dati smisao i razvijaju komunikaciju.

 

Četvrtak, 28.09.2023. u 19:00 h

Let's start reading our way to better English

Bliži se početak projekta Read your way to better English u kojem potičemo učenike na čitanje kroz zabavne radionice koristeći digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club.

 

Saznajte više informacija o knjižnici, radionicama i materijalima koje smo vam pripremili i inspirirajte se iskustvima kolega koji su prošle godine sudjelovali u čitalačkoj avanturi!

 

Snimku webinara pogledajte ovdje.

Utorak, 26.09.2023. u 18:00 h

Building Blocks of Emerging Literacy

In the first years of learning English the main emphasis is on speaking and listening skills. 

But, although young learners are still coping with the complex skills of reading and writing in their mother tongue, they are very motivated and eager to show their emerging skills in the English classroom as well.

In this webinar, we'll discuss the ways to approach the early literacy and how to help learners to take the first steps into the English writing system.

 

Srijeda, 13.09.2023. u 18:00 h

Novo, brzo i lako u razrednoj nastavi Profil Kletta!

Na početku smo još jedne nove školske godine uz mnogo novosti u Profil Klettu.

 

Doznajte što smo sve za vas pripremili i gdje možete pronaći sve što vam treba za svakodnevni rad. Pripremite se brzo i lako uz sveobuhvatnu podršku u Metodičkom kutku i IZZI udžbenicima.

 

O svemu poslušajte više na webinaru za razrednu nastavu s urednicama Profil Kletta.

 

Veselimo se susretu i početku nove školske godine!

 

Utorak, 06.06.2023. u 18:00 h

Catturare l’attenzione della classe con stili cognitivi differenziati e per un apprendimento consapevole con Amici d’Italia

Nastava stranih jezika danas je heterogenija nego ikada prije i zahtijeva od nastavnika da razmišljaju o digitalnoj i zanimljivoj nastavi. 

Suočeni s različitim stilovima učenja, postaje nužno da učitelji uključe više kanala u proces poučavanja/učenja kako bi kod učenika potaknuli razvoj različitih jezičnih vještina, potaknuli svjesne procese učenja što je više moguće i koristili udžbenik koji je blizak njihovom svijetu.

Tijekom webinara bit će predstavljeni praktični prijedlozi za privlačenje pažnje učenika i razvoj jezičnih vještina i u online okruženju.