eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta | Profil Klett

25. studeni 2020.

eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta

Autor: Ivana Gluhačić

Oznaka kvalitete potvrda je da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. Ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

U školskoj godini 2019./2020. OŠ Julija Klovića uključila se u projekte eTwinning zajednice. Realizirano je više projekata za koje su nam dodijeljene oznake kvalitete. Projekt svojom kvalitetom mora postići zadane ciljeve i ostvariti rezultate. Kad se ostvare željeni ciljevi, projekt ostvaruje nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodijeljuje učiteljima uključenima u eTwinning projekte. Ta je oznaka potvrda da je projekt ispunio određene državne i europske standarde, a ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

Oznake kvalitete dodijeljene su za projekte Uskrsni razredni izazov, Mali šefovi, Valentinovska razredna zabava i Televizija za čitanje prvoga razreda.

U OŠ Julija Klovića održali smo predavanje o eTwinning projektima. Predavanje je podržala izdavačka kuća Profil Klett. Suradnja je počela projektom Televizija za čitanje prvoga razreda koji je pokrenut u školskoj godini 2019./2020. u 1. b razredu. Učenike je tada u organizaciji Profil Kletta posjetila doc. dr. sc. Vesna Budinski. Ona je autorica udžbenika za hrvatski jezik kojim se koristimo u nastavi.

Na taj dan obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas. Doc. dr. sc. Vesna Budinski razgovarala je s učenicima 1. b razreda i čitala im naglas kako bi kod učenika potaknula interes za čitanje. Učenici su pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u razgovoru. Profil Klett osigurao je poklončiće za učenike koji su izazvali ogromno oduševljenje.

Na predavanju smo ponovili što je eTwinning, kako se koristiti portalom www.eTwinning.net i koje su mogućnosti eTwinninga. Projekt Televizija za čitanje prvoga razreda bio je primjer projekta iz prakse, a nastavlja se i ove školske godine.

Na projektu će raditi učiteljice prvih razreda, Alka Mirna Ančić Igrec, Sanja Kovačić i Kristina Pravica. Ponosni smo jer se broj kreativnih učitelja spremnih na suradnju putem eTwinninga u našoj školi povećava.

Projekti eTwinninga i sudjelovanje u njima novo su i posebno iskustvo u kojem uvijek istražujemo nove mogućnosti koje je eTwinning nudi. To je prilika za upoznavanje novih ljudi, stjecanje iskustava, promjenu pristupa podučavanja u školi te upoznavanje novih ideja i alata.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

5 likovnih ideja za početak školske godine

Izbjegnite napetost početka nove školske godine i prepustite se zajedno sa svojom djecom kreativnom izražavanju. Donosimo pet likovnih ideja za početak školske godine, a djela koja nastaju mogu poslužiti kao ukras za učionicu, dar za kolegu iz razreda ili prijatelja.

 

Nove likovne mape osiguravaju ostvarenje punog potencijala vašeg djeteta - u školi i kod kuće!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Saša Veronek Germadnik, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas
udzbenik
Charlotte Covill, Mary Charrington, Paul Shipton
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Paula Vranković
udzbenik
Gordana Remussini, Marija Tolić