eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta | Profil Klett

25. studeni 2020.

eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta

Autor: Ivana Gluhačić

Oznaka kvalitete potvrda je da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. Ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

U školskoj godini 2019./2020. OŠ Julija Klovića uključila se u projekte eTwinning zajednice. Realizirano je više projekata za koje su nam dodijeljene oznake kvalitete. Projekt svojom kvalitetom mora postići zadane ciljeve i ostvariti rezultate. Kad se ostvare željeni ciljevi, projekt ostvaruje nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodijeljuje učiteljima uključenima u eTwinning projekte. Ta je oznaka potvrda da je projekt ispunio određene državne i europske standarde, a ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

Oznake kvalitete dodijeljene su za projekte Uskrsni razredni izazov, Mali šefovi, Valentinovska razredna zabava i Televizija za čitanje prvoga razreda.

U OŠ Julija Klovića održali smo predavanje o eTwinning projektima. Predavanje je podržala izdavačka kuća Profil Klett. Suradnja je počela projektom Televizija za čitanje prvoga razreda koji je pokrenut u školskoj godini 2019./2020. u 1. b razredu. Učenike je tada u organizaciji Profil Kletta posjetila doc. dr. sc. Vesna Budinski. Ona je autorica udžbenika za hrvatski jezik kojim se koristimo u nastavi.

Na taj dan obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas. Doc. dr. sc. Vesna Budinski razgovarala je s učenicima 1. b razreda i čitala im naglas kako bi kod učenika potaknula interes za čitanje. Učenici su pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u razgovoru. Profil Klett osigurao je poklončiće za učenike koji su izazvali ogromno oduševljenje.

Na predavanju smo ponovili što je eTwinning, kako se koristiti portalom www.eTwinning.net i koje su mogućnosti eTwinninga. Projekt Televizija za čitanje prvoga razreda bio je primjer projekta iz prakse, a nastavlja se i ove školske godine.

Na projektu će raditi učiteljice prvih razreda, Alka Mirna Ančić Igrec, Sanja Kovačić i Kristina Pravica. Ponosni smo jer se broj kreativnih učitelja spremnih na suradnju putem eTwinninga u našoj školi povećava.

Projekti eTwinninga i sudjelovanje u njima novo su i posebno iskustvo u kojem uvijek istražujemo nove mogućnosti koje je eTwinning nudi. To je prilika za upoznavanje novih ljudi, stjecanje iskustava, promjenu pristupa podučavanja u školi te upoznavanje novih ideja i alata.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Podignite energiju razreda!

Budući da smo već ranije napomenuli da je princip dramskih i grupnih igri uglavnom kružna komunikacija, a svjesni da je ponekad nemoguće trošit vrijeme na razmicanje klupa, predložit ćemo Vam prvo nekoliko energetskih igri koje se rade s mjesta ili samo dizanjem iz klupe.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik, Martina Kolar Billege
udzbenik
Branka Pavlek, Dijana Posedi, Marija Smuda Đurić
udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas