Europski dan jezika | Profil Klett

28. rujan 2017.

Europski dan jezika

Autor: Doroteja Vojedilov

Svi mi „ljubitelji“ i poznavatelji stranih jezika, ponosni smo što imamo svoj dan u godini: 26. rujna slavi se Europski dan jezika. Teacheri i teacherice, Lehrer i Lehrerinnen uglavnom taj dan obilježe u učionici sa svojim učenicima kako bi ukazali na važnost poznavanja stranih jezika.

Ove godine Osijek je odlučio ovaj dan obilježiti javno i na nešto višoj razini. U manifestaciji obilježavanja Europskog dana jezika, koji se održao u osječkoj Tvrđi, sudjelovalo je 12 osnovnih i srednjih škola. Učenici, nastavnici i slučajni prolaznici  uživali su u specijalitetima raznih europskih kuhinja, rješavali križaljke, razmjenjivali najdraže riječi na stranom jeziku te slušali kraće koncerte koje su pripremili učenici i njihovi nastavnici. Našu školu predstavljali su učenici 6.c razreda koji su za sve posjetitelje našeg štanda pripremili zanimljivu igricu. Posjetitelji su bacali kocku i na taj način dobili određenu rečenicu koju su trebali reći na što više jezika. Kao nagradu za trud dobili su letak s tom istom rečenicom, ali na više europskih jezika.

 

Osim toga, naši učenici su ohrabrivali posjetitelje da riješe kviz, koji možete preuzeti ovdje, a točno rješenje kviza otkrilo je najčešće korištenu imenicu u engleskom jeziku (a koja je to – otkrit ćete ako i sami riješite kviz u prilogu).

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Clever Cubes - pametne kocke za pametnu nastavu engleskog jezika

Clever Cubes

Za naše vjerne korisnike pripremili smo set od 9 kocaka s čak 54 originalne ilustracije koje prikazuju stvari, likove, emocije, događaje, aktivnosti i mjesta.

 

Jednostavno bacite kockice, pustite mašti na volju i neka priča krene. Osmislite kakav će lik proći kakvu avanturu i koja je priča – bitno je tko, što, gdje, kako i zašto!

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
John Soars, Liz Soars, Katherine Golf
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
Sanda Marjanović