28. rujan 2017.

Europski dan jezika

Autor: Doroteja Vojedilov

Svi mi „ljubitelji“ i poznavatelji stranih jezika, ponosni smo što imamo svoj dan u godini: 26. rujna slavi se Europski dan jezika. Teacheri i teacherice, Lehrer i Lehrerinnen uglavnom taj dan obilježe u učionici sa svojim učenicima kako bi ukazali na važnost poznavanja stranih jezika.

Ove godine Osijek je odlučio ovaj dan obilježiti javno i na nešto višoj razini. U manifestaciji obilježavanja Europskog dana jezika, koji se održao u osječkoj Tvrđi, sudjelovalo je 12 osnovnih i srednjih škola. Učenici, nastavnici i slučajni prolaznici  uživali su u specijalitetima raznih europskih kuhinja, rješavali križaljke, razmjenjivali najdraže riječi na stranom jeziku te slušali kraće koncerte koje su pripremili učenici i njihovi nastavnici. Našu školu predstavljali su učenici 6.c razreda koji su za sve posjetitelje našeg štanda pripremili zanimljivu igricu. Posjetitelji su bacali kocku i na taj način dobili određenu rečenicu koju su trebali reći na što više jezika. Kao nagradu za trud dobili su letak s tom istom rečenicom, ali na više europskih jezika.

 

Osim toga, naši učenici su ohrabrivali posjetitelje da riješe kviz, koji možete preuzeti ovdje, a točno rješenje kviza otkrilo je najčešće korištenu imenicu u engleskom jeziku (a koja je to – otkrit ćete ako i sami riješite kviz u prilogu).

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Stigli su novi listići!

Predstavljamo radne listiće CLEVER ME! za 4. razred osnovne škole, autorica Martine Jeren i Nine Rezo. Listići su kompletan dodatni materijal za vaše učenike 4. razreda i posebno su pogodni za roditelje koji žele s djecom raditi kod kuće.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović
udzbenik
Sarah Fleer, Michael Koenig, Petra Pfeifhofer, Margaret Rodi, Cordula Shurig, Yvonne Jock
udzbenik
Nina Rezo, (Daška Domljan)
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)