eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta | Profil Klett

25. studeni 2020.

eTwinning u OŠ Julija Klovića uz podršku Profil Kletta

Autor: Ivana Gluhačić

Oznaka kvalitete potvrda je da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. Ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

U školskoj godini 2019./2020. OŠ Julija Klovića uključila se u projekte eTwinning zajednice. Realizirano je više projekata za koje su nam dodijeljene oznake kvalitete. Projekt svojom kvalitetom mora postići zadane ciljeve i ostvariti rezultate. Kad se ostvare željeni ciljevi, projekt ostvaruje nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodijeljuje učiteljima uključenima u eTwinning projekte. Ta je oznaka potvrda da je projekt ispunio određene državne i europske standarde, a ujedno je i priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

Oznake kvalitete dodijeljene su za projekte Uskrsni razredni izazov, Mali šefovi, Valentinovska razredna zabava i Televizija za čitanje prvoga razreda.

U OŠ Julija Klovića održali smo predavanje o eTwinning projektima. Predavanje je podržala izdavačka kuća Profil Klett. Suradnja je počela projektom Televizija za čitanje prvoga razreda koji je pokrenut u školskoj godini 2019./2020. u 1. b razredu. Učenike je tada u organizaciji Profil Kletta posjetila doc. dr. sc. Vesna Budinski. Ona je autorica udžbenika za hrvatski jezik kojim se koristimo u nastavi.

Na taj dan obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas. Doc. dr. sc. Vesna Budinski razgovarala je s učenicima 1. b razreda i čitala im naglas kako bi kod učenika potaknula interes za čitanje. Učenici su pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u razgovoru. Profil Klett osigurao je poklončiće za učenike koji su izazvali ogromno oduševljenje.

Na predavanju smo ponovili što je eTwinning, kako se koristiti portalom www.eTwinning.net i koje su mogućnosti eTwinninga. Projekt Televizija za čitanje prvoga razreda bio je primjer projekta iz prakse, a nastavlja se i ove školske godine.

Na projektu će raditi učiteljice prvih razreda, Alka Mirna Ančić Igrec, Sanja Kovačić i Kristina Pravica. Ponosni smo jer se broj kreativnih učitelja spremnih na suradnju putem eTwinninga u našoj školi povećava.

Projekti eTwinninga i sudjelovanje u njima novo su i posebno iskustvo u kojem uvijek istražujemo nove mogućnosti koje je eTwinning nudi. To je prilika za upoznavanje novih ljudi, stjecanje iskustava, promjenu pristupa podučavanja u školi te upoznavanje novih ideja i alata.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Lapbook – knjiga koju rade učenici

Suvremena nastava od učitelja i učenika traži kreativnije i samostalnije pristupe učenju. U takvim situacijama prestaje tradicionalno učenje, a razvija se niz mogućnosti za nešto novo, zabavno i edukativno, nešto što će pomoći učenicima da nastavne sadržaje obrazlažu i primjenjuju sa sigurnošću i samopouzdanjem.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović, (Daška Domljan)
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Ušćumlić Danica