08. travanj 2020.

Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Ćolnićeva škola otvorila vrata Đakovčanima prije izolacije!

Boje, oblici, zvukovi, mirisi i okusi nastajali su pod prstima djece, roditelja i učitelja, ali i svakoga gosta koji je odlučio posjetiti OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu na Dan otvorenih vrata 12. ožujka, a učiteljica Ivana Vranaričić napravila je mali osvrt upotpunjen fotografijama.

Već je nekoliko godina povod „otvaranju vrata“ rođendan biskupa Ćolnića, biskupa po kojemu je nazvana naša škola, zaslužnoga što je Đakovo sredinom 18. stoljeća dobilo prvu osnovnoškolsku ustanovu.

 

Svatko je mogao odabrati radionicu ovisno o svojemu zanimanju. Izbor je bio zaista bogat; od izrade čestitki, lepeza, okvira za slike od drva ili kartona, gipsanja grana, oslikavanja prostora ispred matične škole, ali i prostora oko obiju područnih škola, u Širokom Polju i Kuševcu, preko izrade afričkoga nakita i cvjetića od čipke, stvaranja i programiranja glazbe, pravljenja zdravih voćnih obroka, primjene kemije, igranja Spelling Beea i Dancing Texasa do radionica koje su popularizirale tradiciju – gombice od vune, fritule, jaja šarana voskom, glagoljica na više načina, straničnici s motivom zlatoveza i trešnjica.

U druženju s ćolnićevcima okupili su se mnogi sugrađani, nastali su mnogi lijepi radovi, a usput su svi ponešto i naučili jedni od drugih.

 

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Pjesma mira povezuje ljude diljem svijeta

 

Ove školske godine učenici članovi Pjevačkoga zbora Osnovne škole Dore Pejačević Našice s učiteljicom engleskoga jezika Alenkom Taslak i učiteljicom glazbene kulture Mirjanom Šutalo Vulić i sudjeluju u međunarodnom projektu World Peace Song Project, koji je dio projekta započetog 2010. godine pod nazivom World Museum Project.

Veljača - veseljača

Zamislite najsmješnije maskirane povorke, originalne maske, rasplesane sudionike pod maskama i njihove svakojake ludorije. Možemo se pretvoriti u što god želimo, a da nas pritom nitko ne smatra ĉudnim, jer mi smo likovi, uloge, maske. Kad je veljača nek je veseljača!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja