Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom | Profil Klett

08. travanj 2020.

Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Ćolnićeva škola otvorila vrata Đakovčanima prije izolacije!

Boje, oblici, zvukovi, mirisi i okusi nastajali su pod prstima djece, roditelja i učitelja, ali i svakoga gosta koji je odlučio posjetiti OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu na Dan otvorenih vrata 12. ožujka, a učiteljica Ivana Vranaričić napravila je mali osvrt upotpunjen fotografijama.

Već je nekoliko godina povod „otvaranju vrata“ rođendan biskupa Ćolnića, biskupa po kojemu je nazvana naša škola, zaslužnoga što je Đakovo sredinom 18. stoljeća dobilo prvu osnovnoškolsku ustanovu.

 

Svatko je mogao odabrati radionicu ovisno o svojemu zanimanju. Izbor je bio zaista bogat; od izrade čestitki, lepeza, okvira za slike od drva ili kartona, gipsanja grana, oslikavanja prostora ispred matične škole, ali i prostora oko obiju područnih škola, u Širokom Polju i Kuševcu, preko izrade afričkoga nakita i cvjetića od čipke, stvaranja i programiranja glazbe, pravljenja zdravih voćnih obroka, primjene kemije, igranja Spelling Beea i Dancing Texasa do radionica koje su popularizirale tradiciju – gombice od vune, fritule, jaja šarana voskom, glagoljica na više načina, straničnici s motivom zlatoveza i trešnjica.

U druženju s ćolnićevcima okupili su se mnogi sugrađani, nastali su mnogi lijepi radovi, a usput su svi ponešto i naučili jedni od drugih.

 

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Međunarodni dan Roma

U Hrvatskoj živi oko 17 tisuća Roma, pretpostavlja se i više, a još uvijek susreću s brojnim predrasudama i teškoćama u svakodnevnom životu.

U osnovnoj školi Fran Koncelak, u kojoj je više od 20% učenika romske nacionalnosti trude se poticati drugačiju, pozitivnu međuetničku i međukulturalnu priču.

Otkrivanje slikarskih tajni – InfraredArt

U Gradskom muzeju Varaždin u Palači Sermage zainteresirani su posjetitelji imali priliku „vidjeti nevidljivo“ u proširenom postavu s pedesetak izloženih slika likovnoga dijela doktorskoga rada Slike u infracrvenom području – odlaganje vidljivoga, pod mentorstvom red. prof. art. Igora Rončevića i izv. prof. dr. sc. Jane Žiljak Gršić.

Maškarana lica

Sa svojom učiteljicom Jasminom Štefan, učenici OŠ Mahično svake godine u karnevalsko vrijeme izrađuju  maske. Koriste se raznim tehnikama te ih slikaju, crtaju ili izrezuju i ukrašavaju. Ove su se godine okušali u kombiniranoj tehnici u kojoj su pokazali svoju kreativnost i inovativnost. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja