Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom | Profil Klett

08. travanj 2020.

Od voćnih obroka do jaja šaranih voskom

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Ćolnićeva škola otvorila vrata Đakovčanima prije izolacije!

Boje, oblici, zvukovi, mirisi i okusi nastajali su pod prstima djece, roditelja i učitelja, ali i svakoga gosta koji je odlučio posjetiti OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu na Dan otvorenih vrata 12. ožujka, a učiteljica Ivana Vranaričić napravila je mali osvrt upotpunjen fotografijama.

Već je nekoliko godina povod „otvaranju vrata“ rođendan biskupa Ćolnića, biskupa po kojemu je nazvana naša škola, zaslužnoga što je Đakovo sredinom 18. stoljeća dobilo prvu osnovnoškolsku ustanovu.

 

Svatko je mogao odabrati radionicu ovisno o svojemu zanimanju. Izbor je bio zaista bogat; od izrade čestitki, lepeza, okvira za slike od drva ili kartona, gipsanja grana, oslikavanja prostora ispred matične škole, ali i prostora oko obiju područnih škola, u Širokom Polju i Kuševcu, preko izrade afričkoga nakita i cvjetića od čipke, stvaranja i programiranja glazbe, pravljenja zdravih voćnih obroka, primjene kemije, igranja Spelling Beea i Dancing Texasa do radionica koje su popularizirale tradiciju – gombice od vune, fritule, jaja šarana voskom, glagoljica na više načina, straničnici s motivom zlatoveza i trešnjica.

U druženju s ćolnićevcima okupili su se mnogi sugrađani, nastali su mnogi lijepi radovi, a usput su svi ponešto i naučili jedni od drugih.

 

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Nesreća koja nas povezuje

Nedjelja 22. ožujka, rano ujutro, ostat će trajno upisana u kolektivnu memoriju stanovnika Zagreba. Potres nezabilježen posljednjih 140 godina izbacio nas je iz kreveta i kuća. U samo nekoliko sati mnogim su se učenicima javili i njihovi razrednici. Samo da pitaju je li sve u redu i da se kratkom porukom međusobno provjere i ohrabre.

Novi počeci - novi izazovi

Iako većina nastavnika gotovo cijelo ljeto nesvjesno razmišlja o nastavi („Ova školjka će biti odlična za moju učionicu.“, „Ovakve magnete još nisam imala, da ih kupim?“), sada je pravo vrijeme za ozbiljne pripreme kako bismo u novu školsku godinu uplivali što lakše i uspješnije.

Međunarodni dan Roma

U Hrvatskoj živi oko 17 tisuća Roma, pretpostavlja se i više, a još uvijek susreću s brojnim predrasudama i teškoćama u svakodnevnom životu.

U osnovnoj školi Fran Koncelak, u kojoj je više od 20% učenika romske nacionalnosti trude se poticati drugačiju, pozitivnu međuetničku i međukulturalnu priču.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja