Počinje Animafest s bogatim programom za velike i male | Profil Klett

05. lipanj 2017.

Počinje Animafest s bogatim programom za velike i male

Autor: Sana Perić

Danas počinje 27. izdanje Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma koji već desetljećima doprinosi kulturnom životu Zagreba, promovirajući umjetnost animacije ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu. 

Riječ je o drugom najstarijem filmskom festivalu u potpunosti posvećenom animaciji kojeg redovito posjećuju autori iz cijelog svijeta, među kojima su i najveća imena animiranog filma. Festival će u natjecateljskim, tematskim i retrospektivnim programima predstaviti 350 najboljih i najnovijih animiranih filmova (više od 80 posto programa su premijere!), koji se natječu za prestižne nagrade, te brojna popratna događanja predavanja, radionice, predstave, izložbe, panele, multimedijalna događanja i koncerte.

 

 

 

Program za djecu i mlade

Animafest je festival koji je namijenjen gledateljima svih uzrasta te tako mališani u sklopu Programa za djecu i mlade mogu pogledati filmove namijenjene njihovoj dobi, a u sklopu Obiteljskog programa pripremljene su i posebne obiteljske ulaznice. Festival predstavlja i bogat program na otvorenom, koji je, kao i projekcije Studentskog natjecanja Animafesta, besplatan za sve posjetitelje. Projekcije Animaciklom (bicikliranjem gradskim ulicama uz pokretne projekcije), site specific animacije na fasadi MSU-a i brojne projekcije u gradskim parkovima dodatno osnažuju vezu Zagreba i Animafesta, dovodeći umjetnički animirani film do velikog broja građana.

 

Festival traje do 10. lipnja, a ovdje provjerite program i raspored.

Vidimo se na Animafestu!

 

Izvor.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Strip: virtualna komunikacija na društvenim mrežama

Učenicima osmih razreda Osnovne škole Samobor strip je poslužio kao medij putem kojega su iznijeli iskustva i stavove o komunikaciji na društvenim mrežama među mladima. Na poticaj učitelja Slavena Jurića, učenici su obilježili Dan ružičastih majica i pridružili se borbi protiv vršnjačkog nasilja te upozorili na negativne pojave koje donosi tehnologija u svakodnevnom životu mladih.

Kako najbolje koristiti film u nastavi njemačkog jezika?

Mediji su sastavni dio našeg života i života naših učenika. Najljepše je učiti jezik na zanimljiv i pristupačan način. Korištenje filma kao nastavnog materijala ima jako puno prednosti: učenici će imati priliku vokabular učiti iz konteksta; naučiti puno o kulturi koja je utkana u radnju filma te vrlo rado će raspravljati o filmu te analizirati sam film ili likove.

Koje filmove odabrati?

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja