OŠ "Ivan Benković", Dugo Selo | Profil Klett

OŠ "Ivan Benković", Dugo Selo

23

U sklopu projekta Želim stablo posijat će se dvije tegle sa sjemenkama graha. Na jednu teglu postavit će se set za zalijevanje biljaka pomoću Mikro:Bita. Druga tegla zalijevat će se ručno. Učenici drugih razreda sudjelovat će u sijanju, praćenju postavljanja senzora, zalijevanju i praćenju biljaka; postavit će hipoteze, fotografirati, voditi bilješke, obraditi i prikazati dobivene rezultate uz stručnu pomoć i vodstvo profesora informatike i učiteljice 2. razreda (voditeljice izvannastavne aktivnosti Mali vrtlari). Sudjelovanjem u projektu učenici će moći razumjeti razvoj biljke od sjemenke do ploda, razviti znanja o uvjetima života, razviti svijest o vodi kao jednom od osnovnih uvjeta života, steći radne navike u brizi za posijane biljke i dr.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

PROJEKT ŽELIM STABLO U OŠ "IVAN BENKOVIĆ" DUGO SELO

Učenici 6. razreda, uz pomoć profesora informatike, programirali su set za zalijevanje biljaka uz pomoć micro:bita. Učenici 2. razreda u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali vrtlari pratili su razvoj biljke graha od klijanja do ploda. Pritom su vodili dnevnik zapažanja, zalijevali teglu s grahom bez seta za zalijevanje, fotografirali i izradili plakat Želim stablo. 

Rezultate projekta prikazali smo prezentacijama, plakatom i digitalnom brošutom o dnevniku zapažanja koja se može pregledati na poveznici Želim stablo.

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Marija Turk Sakač
Krunoslav Sakač