Remote Easter? Piece of (Ronnie's Carrot) cake! | Profil Klett

06. travanj 2020.

Remote Easter? Piece of (Ronnie's Carrot) cake!

Autor: Franka Palada

Da nam je netko početkom godine rekao da ćemo za koji mjesec krenuti s radom od kuće, online nastavom i Uskrsom na daljinu (!), rekle bismo da se radi o preuranjenoj i iznimno neukusnoj prvoaprilskoj šali… Yet here we are.

Mi „čovječice“ smo se, ipak, snašle, postavile kućne urede (kuhinjski su se stolovi prekvalificirali i postali su radni, i oni shvaćaju što to znači živjeti u ovom vrlo dinamičnome vremenu) i marljivo krenule dalje, ali našega je Ronnieja ova vijest teško pogodila. Ipak, Uskrs je doba godine kad su zečevi najpopularniji* i kada ima najviše posla izvan ureda i izvan kuće. Ta veselio se izletima u škole, druženju, bojenju jaja i uskrsnom lovu na pisanice s djecom, skakutanju po livadi, umakanju šapice u more, svim mrkvicama koje bi dobio jer je najbolji zečić na svijetu  i… uskrsnom ručku s Ronnette i prijateljima. A sad mu kažu da i zečevi moraju ostati kući te čak i na zečjemu Facebooku već neko vrijeme kola hashtag #ostanidoma. Niste znali? E pa, nismo ni mi, sve do jučerašnjega sastanka. Virtualnoga, naravno.

Jučer nam je ispričao kako je čeznutljivo listao sve fantastične slikovnice koje ste mu slali prošle godine (prisjetite ih se i vi pritiskom na poveznicu – možda vas inspiriraju za kreativno putovanje svijetom s vašim učenicima u doba kada je jedini pravi izlet na koji možemo ići onaj od sobe do kuhinje te, ako smo sretni, do balkona) i pitao se što napraviti ove godine…
Nakon nekoliko dana razmišljanja, naš se marljivi zečić konačno dosjetio: odlučio je baciti se na Easter lesson hunt! Kopao je po IZZI-ju, listao digitalne udžbenike, virio je u Repozitorij, odskakutao je čak i u Metodički kutak i – napravio uskrsne bundlove za sve razrede. Uredništvo vas toplo poziva da ne kuhate juhu, nego sve mrkve radije pošaljite njemu. Zaslužio je. :) 

U nastavku vam donosimo sve materijale koje je za vas pripremio i nadamo se da ćete se zabaviti igrajući igre, rješavajući kvizove, bojeći i pjevajući. Svakako podijelite neke kreativne trenutke s nama putem Facebooka – kad već ne mogu na pano, onda će na (virtualni) zid!

 

Puno pozdrava od Ronnieja, Franke i Marte!

 

* Otkrit ćemo vam tajnu, ali pssst, niste to čuli od nas: još mu nije jasno zašto baš zečevi, a pogotovo kakve veze imaju zečevi i jaja, ali mu to ne smeta da uživa u pozornosti koju on i prijatelji dobivaju u Velikome tjednu i – najvažnije – da svoj Easter bunny gig obavlja odgovorno i savjesno, pa čak i na daljinu. Najbolji je, zar ne? ♡

Materijale za sve razrede, svaki tjedan možete pronaći na jedinstvenom mjestu, a za vas izdvajamo:

New Building Blocks

New Building Blocks 1

New Building Blocks 2

New Building Blocks 3

 

NOVO! You asked, we delivered: iako New Building Blocks 3 u frontalnu nastavu ulazi tek sljedeće školske godine, požurili smo s izradom digitalnog obrazovnog sadržaja kako bismo vam maksimalno olakšali nastavu na daljinu. Sada na IZZI-ju možete pronaći i Unit 4, zajedno s lekcijom Let's check!
 

New Building Blocks 4

 

Hello, World!

Hello, World! 5

NOVO! Za sve koji će s učenicima ovaj tjedan ponavljati gradivo, digitalizirali smo Revision uz Unit 3. Sada možete pratiti kako vaši učenici napreduju u vještinama slušanja i čitanja uz povratne informacije u vašem IZZI razredu!

NOVO! Hello, World! 6

We've got a surprise for you: s vama dijelimo naše Eggstra Eggtastic Easter Eggsercises! Odvažite se i vi te provjerite svoje znanje o uskrsnim tradicijama iz uskrsne duplerice našeg novog udžbenika za šesti razred.
Who did it better, you or your students? Report to your Profil Klett Facebook community!  

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Nastava na daljinu uz potres i korona virus

Ravnateljica OŠ Jabukovac, Romana Šimunić Cvrtila, podijelila je s nama svoja razmišljanja o dvomjesečnoj situaciji nastave na daljinu, posljedicama potresa u Zagrebu, važnosti podrške učenicima i roditeljima te snažnom školskom kolektivu - učiteljima koji uz puno energije, požrtvovnosti i razumijevanja odlično obavljaju svoj posao.

Vrednovanje na daljinu

Uoči uskrsnog tjedna, MZO je objavilo Upute za vrednovanje i ocijenjivanje tijekom nastave na daljinu, a sljedeći tjedan posvećen je ponavljanju i planiranju. Upute su namijenjene učiteljima, ali i učenicima te roditeljima/starateljima jer u ovim se potpuno novim i nepredvidljivim okolnostima poziva na suradnju i partnerstvo svih sudionika u edukaciji djece i mladih, pa tako i nakladnika edukativnih izdanja.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja