06. rujan 2016.

Stručna edukacija i dobrodošlica na početku nove školske godine

Autor: Maja Jelić Kolar

PROFIL KLETT nastavlja s dugogodišnjom tradicijom stručne potpore učiteljicama i učiteljima. Razmišljajući o tome kako najkvalitetnije i zanimljivo započeti školsku godinu odlučili smo se pokloniti učiteljima ono najvažnije: stručnu edukaciju.

Naša je autorica dr. sc. Martina Kolar Billege održala predavanje i radionicu na temu Sadržaj poučavanja i ishodi učenja, a koliko je ova tema važna i zanimljiva pokazale su učiteljice/učitelji svojim zainteresiranim i vrlo aktivnim sudjelovanjem.

Uz brojna pitanja na koja je predavačica odgovorila ova je edukacija omogućila i stručnu radionicu na kojoj su polaznici imali priliku razmišljati i raspravljati o sadržaju poučavanja i pojedinačnim ishodima. Tijekom rada koji je protekao u ugodnom i prijateljskom ozračju uspješno prepoznali i osmislili sadržaj poučavanja i ishode učenja.

Nekima je bilo lako, nekima manje lako, ali se svi slažu da je tema aktualna, korisna i inspirativna. Složili su se da je ovo bila najljepša dobrodošlica uoči početka nove školske godine.

Rekli su i ovo: „Radionica mi je dala još jači vjetar u leđa…“; „Hvala na odličnoj edukaciji i spoznaji da će ih biti još!“; „Hvala na prekrasnom organiziranom skupu na kojem sam se osjećala kao čovjek i učitelj. Puno ste mi pomogli u razumijevanju ishoda.“; „Bilo je divno slušati predavačicu koja problematiku iz prakse virtuozno provlači kroz znanstvene činjenice spuštajući je ponovno u praksu i pritom zagolica um i dodirne srce motivirajući učitelja da bude još bolji.“; „Skup je bio maestralno dobar i poučan.“…

Želimo vam uspješan početak nove školske godine u kojoj ćemo vas i dalje pratiti znanjem, inspiracijom i maštom!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Praznici, napokon praznici!

Napokon su naša djeca dočekala praznike! Dok se oni žele samo igrati i odmarati, roditelji možda imaju drugačije planove. Pročitajte čega su se naši junaci dosjetili kako bi uvjerili svoju majku da se s njima odmori i igra tijekom ljetnih praznika.

Strip u nastavi

Strip kao zanimljiv i dinamičan mediji nekome se sviđa više, a nekome manje. U školi se učenici s njime susreću od razredne nastave do medijske kulture u sklopu Hrvatskoga jezika. Možete ga iskoristiti i u dnevniku praćenja rasta i razvoja biljaka u sklopu projekta Želim stablo za nadogradnju micro:bita i tako na maštovit i kreativan način dokumentirati svoje sudjelovanje u njemu. 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Maidment, Roberts
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović, (Daška Domljan)