06. rujan 2016.

Stručna edukacija i dobrodošlica na početku nove školske godine

Autor: Maja Jelić Kolar

PROFIL KLETT nastavlja s dugogodišnjom tradicijom stručne potpore učiteljicama i učiteljima. Razmišljajući o tome kako najkvalitetnije i zanimljivo započeti školsku godinu odlučili smo se pokloniti učiteljima ono najvažnije: stručnu edukaciju.

Naša je autorica dr. sc. Martina Kolar Billege održala predavanje i radionicu na temu Sadržaj poučavanja i ishodi učenja, a koliko je ova tema važna i zanimljiva pokazale su učiteljice/učitelji svojim zainteresiranim i vrlo aktivnim sudjelovanjem.

Uz brojna pitanja na koja je predavačica odgovorila ova je edukacija omogućila i stručnu radionicu na kojoj su polaznici imali priliku razmišljati i raspravljati o sadržaju poučavanja i pojedinačnim ishodima. Tijekom rada koji je protekao u ugodnom i prijateljskom ozračju uspješno prepoznali i osmislili sadržaj poučavanja i ishode učenja.

Nekima je bilo lako, nekima manje lako, ali se svi slažu da je tema aktualna, korisna i inspirativna. Složili su se da je ovo bila najljepša dobrodošlica uoči početka nove školske godine.

Rekli su i ovo: „Radionica mi je dala još jači vjetar u leđa…“; „Hvala na odličnoj edukaciji i spoznaji da će ih biti još!“; „Hvala na prekrasnom organiziranom skupu na kojem sam se osjećala kao čovjek i učitelj. Puno ste mi pomogli u razumijevanju ishoda.“; „Bilo je divno slušati predavačicu koja problematiku iz prakse virtuozno provlači kroz znanstvene činjenice spuštajući je ponovno u praksu i pritom zagolica um i dodirne srce motivirajući učitelja da bude još bolji.“; „Skup je bio maestralno dobar i poučan.“…

Želimo vam uspješan početak nove školske godine u kojoj ćemo vas i dalje pratiti znanjem, inspiracijom i maštom!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Afrika s Dejanom 2017. godine

Projekt humanitarne udruge „Afrika – Možemo zajedno“, koji je 2016. godine pokrenuo profesor geografije Dejan Nemčić u suradnji s izdavačkom kućom Profil Klett, vrlo se uspješno nastavio i u 2017. godini. S mnogo prikupljenih vrijednih donacija hrvatskih škola, građana i tvrtki Dejan ponovno kreće na jednomjesečni put u Afriku 30. srpnja 2017. godine.

5 likovnih ideja za početak školske godine

Izbjegnite napetost početka nove školske godine i prepustite se zajedno sa svojom djecom kreativnom izražavanju. Donosimo pet likovnih ideja za početak školske godine, a djela koja nastaju mogu poslužiti kao ukras za učionicu, dar za kolegu iz razreda ili prijatelja.

 

Nove likovne mape osiguravaju ostvarenje punog potencijala vašeg djeteta - u školi i kod kuće!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić