U očekivanju 17. svibnja i velikog kviza "Nina i Tino" | Profil Klett

23. travanj 2018.

U očekivanju 17. svibnja i velikog kviza "Nina i Tino"

avatar
Autor: ŠTEFICA POZAIĆ

17. svibnja u 12 sati održat će se veliki kviz Nina i Tino u cijeloj Hrvatskoj s trajanjem od 60 minuta. Mudre sovice već su počele s pripremama.

 

Zavirili smo u učionicu učiteljice Štefice Pozaić iz OŠ Antuna Branka Šimića u Zagrebu i u učionicu učiteljice Silvije Kosec iz OŠ Prelog u Prelogu, koje su nam pokazale kako izgledaju pripreme za kviz u njihovom razredu.

Učenici iz OŠ Prelog, učiteljica Silvija Kosec

Kraj školske godine se polako, ali sigurno, približava. Osjeća se u svakom kutku učionice, svakom izlasku iz učionice, u veselijem dječjem smijehu i graji. Kada smo u učionici mijenjamo raspored klupa, raspored sjedenja, raspored predmeta, sve kako bi nam bilo zanimljivije i kako bi mali prstići uhvatili olovku u ruke. Tu nam često uskoče Nina i Tino koji nam ove zadnje tjedne čine manje teškima i dosadnima jer imaju uvijek spremne zanimljive zadatke oko kojih se mora malo više pomučiti i razmisliti.

Učenici iz OŠ Prelog, učiteljica Silvija Kosec

Učiteljica Štefica svojim je učenicima svečano objavila da se kviz „Nina i Tino“ održava 17. svibnja u 12 sati i da se svi moraju pripremiti za kviz.

 

U rješavanju zadataka valja pokazati znanje skupljeno tijekom školske godine, pokazati da se zna, može i hoće razmišljati, zaključivati i primijeniti sve ono što su male i vrijedne uši čule na mnogobrojnim satima. Svašta su te uši čule, ali se na spomen imena Nina i Tino male mudre glavice uvijek nekako vrate u stvarnost i osluškuju što ćemo danas raditi. Jer oni su njihovi prijatelji u muci i nauci, u igri i ozbiljnom rješavanju zadataka, dijele sudbinu đaka u tvrdim školskim klupama.

Učenica iz OŠ Antuna Branka Šimića, učiteljica Štefica Pozaić

Za kviz smo vježbali zadatke, uspoređivali rezultate, objašnjavali na ploči, debatirali o tome što je točnije, birali što i kako ćemo rješavati, preskakali stranice, vježbali na sve moguće načine koji su učiteljicama padali na pamet i uvijek je nekako sve bilo lakše s našom radnom bilježnicom „Nina i Tino“, kaže učiteljica Štefica Pozaić.

Učenici iz OŠ Prelog, učiteljica Silvija Kosec

Zato, pripremimo se za veliki događaj, provježbajmo pripremne ispite zajedno kako bismo bili potpuno spremni za veliki kviz. Ne bojte se, ne može biti ništa teško, to su naši Nina i Tino! :)

Galerija: 
Učenici iz OŠ Antuna Branka Šimića, učiteljica Štefica Pozaić

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Cjelovito učenje

Organizacija cjelovitog učenja u rukama je učitelja koji prate suvremene dosege u odgojno-obrazovnom radu, unose nove spoznaje u svakodnevne aktivnosti učenja s djecom, mijenjaju se u skladu s interesima i mogućnostima učenika, prepoznaju i uvažavaju njihove potrebe.

Kviz Nina i Tino održan diljem Hrvatske

Prvi kviz Nina i Tino održan je u srijedu, 17. 5. 2017. godine diljem Hrvatske. To je jedini učenički kviz dosad osmišljen prema principu cjelovitog učenja. Gotovo dvije tisuće učenika trećeg razreda marljivo je učilo čitavu školsku godinu kako bi svoje znanje provjerilo za vrijeme jednosatnog testa. Sve što su naučili iz svih predmeta učenici su morali primijeniti na interdisciplinarna pitanja iz kviza, a zadatci su ih toliko zaokupili da su ih s veseljem rješavali i za vrijeme odmora.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja