Učenje humanosti i pravih vrijednosti | Profil Klett

03. travanj 2020.

Učenje humanosti i pravih vrijednosti

Autor: Kristina Dilica

 

Hrvatska je suočena s krizom nezapamćenom od rata. Učitelji, učenici i roditelji trenutačno su u svima nepoznatim i novim digitalnim svjetovima koje zajedno istražuju. Dok se to istraživanje događa u našim domovima, vani, na „prvoj crti“ borbe protiv virusa, čuvaju nas liječnici, medicinsko osoblje, policija, krizni stožer, vatrogasci, radnici u trgovinama, ljekarnama...

Svi oni izlažu svoje zdravlje, a time i zdravlje svojih najmilijih opasnosti kako bi obranili i sačuvali zdravlje zajednice i društva u kojem živimo.

Škola za život nisu samo činjenice, matematički zadatci ili pokusi, škola za život je učenje humanosti i pravih vrijednosti.

A trenutačno za učenje pravih vrijednosti i poštovanja prema drugima nema boljeg primjera.

Učenici 5. b i 5. d razreda OŠ Ivana Meštrovića uključili su se u globalni pokret zahvale svim ljudima koji sebe izlažu u ovoj borbi s velikom porukom HVALA, u nadi da će ovo sve što prije proći, da ćemo se što prije vratiti u svoje učionice, ali pritom i nešto naučiti za budući život, i mi stariji i djeca.

 

U svoje osobno ime i ime izdavačke kuće Profil Klett te svih suradnika pridružujem se zahvali.

 

Kristina Dilica, prof. hrvatskog jezika i književnosti

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vrednovanje na daljinu

Uoči uskrsnog tjedna, MZO je objavilo Upute za vrednovanje i ocijenjivanje tijekom nastave na daljinu, a sljedeći tjedan posvećen je ponavljanju i planiranju. Upute su namijenjene učiteljima, ali i učenicima te roditeljima/starateljima jer u ovim se potpuno novim i nepredvidljivim okolnostima poziva na suradnju i partnerstvo svih sudionika u edukaciji djece i mladih, pa tako i nakladnika edukativnih izdanja.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika mirela.bonefacic

New Building Blocks 1