Biologija 7 | Profil Klett

Biologija 7

Povratak na pregled predmeta

Biologija 7

Back4. tjedan od 27. travnja – 3. svibnjaNext

Biologija za 7. razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Biologija 7

Cjeloviti digitalni obrazvni sadržaj za sedmi razred osnovne škole

Mišići i pokret

Istraživački radovi u nastavi prirode i biologije predstavljaju zasigurno jedan od najboljih načina uočavanja pojava, razvoja praktičnih vještina, usvajanja novih saznanja. Razumijevanje, analiziranje i zaključivanje putem istraživanja oblikuje trajno pamćenje kod učenika koje uvijek mogu primjeniti u daljnjem školovanju i svakodnevnom životu.
Uz jačanje prirodoslovne pismenosti, u Nastavi na daljinu, učenici samostalno i jednostavno mogu izvesti svoje vlastito malo istraživanje. Poštujući sve korake znanstvenog istraživanja od promatranja u prirodi preko provedbe praktičnog rada pa do donošenja zaključka, svaki tjedan će Vam na raspolaganju biti jedan od potpunosti razrađenih prijedloga koji su autorski i urednički tim izradili u suradnji s metodičkim i drugim stručnjacima Prirodoslovno- matematičkog fakulteta. Ovaj tjedan predlažemo Vam istraživački rad o utjecaju temperature na klijanje biljaka u skladu sa trenutnim sadržajima koji se u nastavi obrađuju. Za samostalnu izvedbu potreban je mali utrošak vremena, a rad se može jednostavno podijeliti s Vama putem Teamsa, Loomena ili  nekog drugog programskog alata kojeg koristite za održavanje nastave na daljinu.  Prema preporukama vrednovanja prirodoslovnih kompetencija i u skladu s rubrikama vrednovanja malog istraživačkog rada Škole za život, želimo Vam što uspješniju provedbu.

25. travnja – Dan molekule DNA

Možda ste nekad promatrali izgradnju kuće ili zgrade u svojoj okolini. Početna su točka arhitektonski nacrti u kojima je navedeno kako kuća/zgrada treba izgledati i od kojih je materijala potrebno izgraditi koji dio. Nakon toga započinje se s prikupljanjem materijala za rad te kreće sama izgradnja.

Webinar 

Pogledajte snimku webinara:

Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji – savjeti i primjeri.

I preuzmite svoju potvrdu.