Kemija 7 | Profil Klett

Kemija 7

Povratak na pregled predmeta

Kemija 7

Back3. tjedan od 20. travnja – 26. travnjaNext

Kemija za sedmi razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Kemija 7

digitalni obrazovni sadržaj za sedmi razred osnovne škole za predmet Kemija

IZZI digitalni sadržaji jedino su cjelovito digitalno rješenje na tržištu u Republici Hrvatskoj koje omogućuje povezivanje opažanja makrosvijeta sa submikroskopskim svijetom atoma i molekula. Prikazujemo ih, opisujemo i procjenjujemo uz aktivno korištenje i pisanje kemijskog simboličkog jezika u svim interaktivnim sadržajima. Pozivamo vas da se uvjerite u to, a potom prihvatite izazov, provjerite svoje znanje pisanja jednadžbi kemijskih reakcija!  IZZI digitalni sadržaj udžbenika Kemija 7; Jednadžba kemijske reakcije .

 

Izdvajamo neke prijedloge aktivnosti u ovome tjednu:

istraživački zadatak Utjecaj ljudske civilizacije na Zemljinu atmosferu koji vam može biti prijedlog aktivnosti za vrednovanje učenika.

Tijekom ponavljanja, utvrđivanja i usustavljivanja gradiva uputite učenike neka se služe interaktivnim Periodnim sustavom elemenata koji se nalazi u Izborniku digitalnoga udžbenika. Interaktivni Periodni sustav elemenata je jedinstveno nastavno pomagalo koje na vizualno privlačan način simulira prikaz klasičnoga periodnog sustava elemenata.

Klimatske promjene: Budimo zreli, slušajmo znanstvenike!

Globalni pokret za borbu protiv klimatskih promjena opominje da je došlo vrijeme da se upozorenja znanstvenika ozbiljno shvate jer je u pitanju budućnost planeta. Pripremili smo za vas simulaciju efekta staklenika kako bismo osvijestili ozbiljnost klimatske krize. Provjerite u tekstu kako joj se samo zajedno možemo oduprijeti.

Slavoljub Penkala – život ispunjen otkrićima

Pisanje ispita nikada ne prođe bez stresa, a pogotovo kada ga moramo pisati kemijskom olovkom. Greške se događaju i najboljima, ali kako ih ispraviti? Učiteljica Lidija Žišković otkriva nam velikana - inovatora, izumitelja Eduarda Slavoljuba Penkalu, rođenog 20.travnja 1871., a uz odličan članak predlaže i odlične ideje za nastavu Kemije, pa makar i na daljinu!

Webinar