Likovna kultura | Profil Klett

Likovna kultura

Povratak na pregled predmeta

Likovna kultura

Back3. tjedan od 20. travnja – 26. travnjaNext

Tema: ODNOS MASE/VOLUMENA I PROSTORA

Digitalni udžbenik 

Kulturna baština u baštini

Kulturna baština je ljudsko nasljeđe koje treba nesebično čuvati te što više informirati i obrazovati mlađe generacije, a upravo je ona i jedna od tema našega likovnog natječaja Želim, stvaram, oblikujem. Jedna takva informativno-edukativna izložba „Dva mlina na Kupi" bila je puna tri mjeseca vidljiva u izložbenom prostoru Staroga grada Dubovca. 

Korčulanske bratovštine

Učitelj Abel Brčić, višestruko nagrađivani mentor i ovog likovnog natječaja, u posljednjoj dionici maratona dugog 42 godine, pred sam odlazak u mirovinu, uz iznimne učeničke radove, podjelio je s nama i priču o korčulanskim bratovštinama. 

Lica vremena – Michelangelo i Schiavoni

Odgovore uvijek tražimo osim od bliskih osoba, roditelja i prijatelja, također od svih ljudi koji nikada nisu bili dio našeg stvarnog života, ali ih znamo i divimo se njihovim djelima. Rado ih se ponekad prisjetimo, želimo ih bolje upoznati i uspostaviti jedan bezvremeni odnos. Tih bivših života je veliki beskraj koji je teško uhvatiti, iako je ljudska težnja za znanjem uvijek velika i prisutna.

Tonkina škrinja priča priču

U sklopu likovnog natječaja „Želim, stvaram, oblikujem“ proizašao je veliki broj radova koji su teme samog natječaja nadogradili i preusmjerili u zanimljive, drugačije, vrlo kreativne puteljke. Predstavit ćemo ih u seriji članaka, a počinjemo upravo Tonkinom škrinjom.