We surfed, we found - March reading suggestions | Profil Klett

09. ožujak 2017.

We surfed, we found - March reading suggestions

Autor: Dajana Vukadin

Dobar dan svima, evo mog odabira za ožujak.

Teme iz nastave

Khan Academy je neprofitna obrazovna organizacija koju je 2006. godine osnovao Salman Khan sa željom da osigura "besplatno obrazovanje (…) za bilo koga, bilo gdje". Organizacija proizvodi mikro-predavanja u obliku video zapisa na You Tubeu. Osim navedenih mikro-predavanja, dostupni su i zadatci za vježbu kao i alati za predavače. Svi su sadržaji dostupni i besplatni za sve. Godine 2012., Khana je upravo zbog ovog projekta časopis Time proglasio jednim od 100 najutjecajnih ljudi na svijetu.

Iz svijeta obrazovanja

Učitelji diljem svijeta imaju iste ili vrlo slične probleme, a iscrpljenost nakon dana provedenog u učionici jedan je od njih. Psiholozi dokazuju da za ovo postoji itekako dobar razlog.

***

Ovaj stručan i dobro utemeljen članak objašnjava što je to “fonološka disleksija” te daje savjete kako pomoći učenicima s tom teškoćom.

***

Iako je ovo možda ponajviše članak za roditelje, svi negdje u životu imamo i malu djecu, kao učitelji, roditelji, tetke ili ujaci, kume… Pročitajte kako iskoristiti dječju maštu da bismo (lakše) dobili od djece ono što želimo.

***

Već smo pisali o prednostima otvaranja svoje učionice kolegama i stručnjacima. Što će se dogoditi ako ista vrata otvorimo i roditeljima? Pročitajte na ovoj poveznici.

 

A sada, predah

Britanska se kraljica Elizabeta II. priprema za proslavu 65 godina vladavine. Pročitajte 20 zanimljivih činjenica o njoj, a saznajte i više u biografskoj seriji The Crown koja je ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju dramsku seriju.

***

Jeste li već isprobali ovaj način pisanja poezije sa svojim učenicima? Pokušajte u svom razredu i javite nam svoja iskustva i zapažanja. Nešto nam govori da bi im se moglo svidjeti.

***

Dobra vijest za sve zaljubljenike u film Love Actually! Pročitajte što nam sprema dugoočekivani nastavak.

***

Stephen Hawking nije samo genijalni teoretski fizičar, on je i angažirani pratitelj i komentator zbivanja u društvu. U tekstu u The Guardianu Hawking piše o posljedicama koje nejednakost u društvu ima za našu budućnost, te što možemo napraviti da se ta nejednakost smanji.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

I ove godine, Valentinovo

Jeste li znali da je Valentinovo drugi po redu najčešće slavljeni praznik u svijetu nakon Nove godine? S ljubavlju je taj dan prvi povezao Chaucer, a danas najviše čestitki dobivaju - učitelji! Saznajte više u našem članku i potražite materijale u Metodičkom kutku.

 

Zanima nas

Hallo, Ostern!

 

Promjenjivo vrijeme, kojemu smo svakodnevni svjedoci, siguran je znak da je stiglo proljeće, a s njim i ćudljivi travanj. No bez obzira na povremeni oblak ili kišu, svi se osjećamo puni energije i spremni za akciju. Pa krenimo.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Naomi Simmons, Tamzin Thompson and Jenny Quintana
udzbenik
Naomi Simmons, Tamzin Thompson and Jenny Quintana
udzbenik
Dunja Klarić, (Danka Singer)
udzbenik
Borka Lekaj Lubina, Gordana Neuhold, Jasna Pavuna, Danka Singer