Weihnachtsgeschichte | Profil Klett
Frohe Weihnachten

Frohe Weihnachten

08. prosinac 2016.

Weihnachtsgeschichte

Autor: Maja Trinajstić

Slikovnica služi za ponavljanje gradiva, posebice rječnika, od 4. do 8. razreda za njemački jezik kao prvi strani jezik ili u višim razredima izborne nastave. Može poslužiti i kao ideja, polazište ili predložak za igrokaz prigodom školskih priredbi. Zvučni zapis nalazi se i na CD-u koji prati udžbenik Applaus! 4 za četvrti razred osnovne škole, četvrta godina učenja ili u Repozitoriju Profil Kletta. 
 

Prolistajte slikovnicu Weihnachtsgeschichte auf der Trauminsel Peninsula te ju uz pomoć naših prijedloga obradite na satu. Za niže razrede je Profil Klettova suradnica Ana Kolar Ištuk pripremila i prigodne igre za uvježbavanje i ponavljanje "blagdanskog" rječnika. 
 

Slikovnica Weihnachtsgeschichte
Slikovnica Weihnachtsgeschichte

Prolistajte slikovnicu na satu, pročitajte priču, upoznajte likove, pa poslušajte izvedbu na CD-u ili kliknite ovdje. Nakon pripreme, podijelite razred u skupine. Jedna skupina su glumci (potrebno je 7 učenica/učenika) pa podijelite uloge prema ženskim (Nina, Gretchen i čitačica didaskalija) i muškim likovima (Alex, Uwe, Klaus i Jojo). Ostale skupine mogu se baviti kostimografijom, scenografijom, snimanjem predstave, režiranjem, a mogu i svi biti glumci pa se razne skupine međusobno natječu. 
Ako Weihnachtsgeschichte auf der Trauminsel Peninsula želite obraditi samo kao slikovnicu, u prilogu se nalazi i listić za provjeru čitanja s razumijevanjem.

Slikovnica Weihnachtsgeschichte
Slikovnica Weihnachtsgeschichte

U prilogu se također nalaze prigodni nastavni listići za niže razine učenja (1. do 3. razred njemačkoga kao prvoga stranog jezika ili 4. i 5. razred izborne nastave): igra povezivanja, Domino, Weihnachtsspiel, te duhovita Weihnachtsgeschichte i križaljka za više razrede.

Frohe Weihnachten
Frohe Weihnachten
Sve priloge, koje je pripremila Profil Klettova suradnica Ana Kolar Ištuk, možete preuzeti u nastavku ovog članka ili u našem Metodičkom kutku i Repozitoriju.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Lesen ist ein großes Wunder

Kao nastavnica njemačkog jezika uočila sam da mojim učenicima često nedostaju riječi kako bi do kraja izrazili svoje ideje. Iako nekoliko rječnika stoji u učionici, rijetko se njima posluže. Zato sam odlučila ovaj mjesec knjige iskoristiti za upoznavanje s ovom posebnom vrstom literature.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
Jacek Betleja, Olga Swerlowa
udzbenik
Gordana Bariši Lazar, Sanja Ivanči
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić