Aktivni na školskim praznicima | Profil Klett

17. lipanj 2016.

Aktivni na školskim praznicima

avatar
Autor: Mila Kokotović

Donosimo nekoliko savjeta za kvalitetne ljetne praznike. Naša djeca trebaju odmor i odmak od svojih uobičajenih aktivnosti. Dopustimo im da osjete dosadu i požele neki organiziran i smislen sadržaj. Prepoznajte aktivnosti koje Vaše dijete voli i potaknite ga na istraživanje.

Svi mi ponekad, u najboljoj namjeri, činimo pogreške. Nismo svjesni da i naša djeca trebaju odmor i odmak od svojih uobičajenih aktivnosti. Dopustimo im da osjete dosadu i požele neki organiziran i smislen sadržaj. Naravno, možemo pomoći svojim prijedlozima i diskretnim usmjeravanjem. Važno je da ne osjete pritisak s naše strane. Neka budu uvjereni da su sve ideje proizašle iz njihovih glava. Video-sadržaje i računalne igre svakako treba dozirati, no svakodnevno prigovaranje i upućivanje na neke druge sadržaje može biti kontraproduktivno.

Donosimo nekoliko savjeta za kvalitetne ljetne praznike.

Djeca koja vole čitati

Ako vaša djeca čitaju, potaknite njihov književni ukus jer je svako čitanje dobrodošlo. Mnogi su od nas počeli sa stripovima i popularnim knjigama. Na taj će način dijete uživati čitajući svoje omiljene sadržaje.

Organizirane sportske aktivnosti

Ako djeci organizirate boravak u sportskom kampu zainteresirajte ih pričama o zajedništvu i dobroj zabavi. Na taj ćete ih način ohrabriti za stvaranje novih prijateljstava i potaknuti kampersko raspoloženje.

Budite zajedno

Sudjelujte u slobodnom vremenu svoje djece. Natječite se s djecom u igranju video-igara, odvedite ih na bazen, u kino, u šetnju. Zabavljajte se zajedno i budite bliski. Žrtvujte dio svojih obaveza. Od urednog stana važnije je sretno i zadovoljno dijete.

Baka i djed

Ima li vaše dijete mogućnost i priliku cijelo ljeto provesti s bakom i djedom, povremenim izletima i iznenađenjima obogatite njihovo zajedničko druženje.

Ne zaboravite!

Dopustite svojoj djeci istraživanje, druženje i malo avanture, a krajem ljeta počnite uvoditi uobičajene obaveze kako biste zajedno što bezbolnije uplovili u sljedeću školsku godinu.

 

Mila Kokotović, OŠ Trnsko, Zagreb

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Ekologija, turizam, ekološki turizam

Uz rastući utjecaj medija na naše potrošačke potrebe, ubrzani ritam života i napredak tehnologije, postupno gubimo dodir s okolišem i prirodom. Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja promišljamo o zamki zvanoj hiperturizam. Kao izrazito turistička zemlja koja, nažalost, sve više ovisi o bogatoj turističkoj, a sve manje o bogatoj poljoprivrednoj žetvi, Hrvatska može postati ekološki osjetljiva.Što možemo učiniti?

100. dan škole

Veljača je, iako najkraći mjesec u godini, prepuna iznenađenja. Ovih se dana u našim školama obilježilo Valentinovo, učenici (i njihovi nastavnici) se maskiraju i održavaju pokladne povorke i manifestacije, a oni najmanji posebno se vesele obilježavanju 100. dana škole.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ivanka Kordić
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov