Borosane na Googleovoj međunarodnoj izložbi "We Wear Culture" | Profil Klett

19. lipanj 2017.

Borosane na Googleovoj međunarodnoj izložbi "We Wear Culture"

Autor: Sana Perić

Povodom proslave tri tisuće godina mode Google Arts & Culture organizira međunarodnu izložbu “We Wear Culture”. Projekt je krenuo iz njujorškog Muzeja Metropolitan, a na suradnju su pozvani brojni muzeji i kulturne institucije iz cijelog svijeta, pa tako i zagrebački Muzej za umjetnost i obrt. Riječ je o najvećoj virtualnoj izložbi svjetske mode ikada u povijesti.

 

Uz kultne modne objekte poput haljine Coco Chanel, korzeta Vivienne Westwood i haljina koje je dizajnirala Frida Kahlo na virtualnoj izložbi bit će izloženo i više od 150 predmeta iz Hrvatske. Iz MUO ističu vjenčanicu Jelke Winkler iz 1883. godine, primjer ukusa buržoazije u drugoj polovici 19. stoljeća. Izložena će biti i haljina s narodnim vezom Bele Čikoš Sesija inspirirana podravskom narodnom nošnjom te borosane i startasice.

 

Osim pojedinih predmeta, u sklopu projekta pokazat će se i dvije virtualne izložbe, izložba vjenčanica od 1865. godine do suvremenog doba “U dobru i zlu” te “Stoljeće ručnog sata”.

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Božićni baloni

Božićni baloni

Vrijeme je kićenja školskih prostora prigodnim ukrasima u ovim blagdanskim danima koji likovno mogu jako lijepo oplemeniti prostor. Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli su sa svojim mentorom Abelom Brčićem balonima ukrasili hodnik i stubište škole.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor