Bilo kada, bilo gdje, samo IZZI :)

20. studeni 2018.

IZZI do cilja - na 20. CUC CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji

Autor: Mirta Ambruš Maršić

Pridružite nam se u četvrtak 22. 11. 2018. u 10:40 u auli Konvencijskog centra Šibenik gdje ćemo ponosno predstaviti IZZI digitalne obrazovne sadržaje i aplikacije za interaktivnu, zanimljivu, zabavnu i inkluzivnu nastavu!

S početkom ove školske godine, s ponosom smo objavili projekt na kojem smo radili tijekom zadnje tri godine, kako bismo vam u ovo vrijeme promjena koje dolaze u sve škole, mogli ponuditi obrazovne sadržaje koji objedinjuju tradicionalne vrijednosti tiskanih izdanja i napredne mogućnosti suvremenih formata digitalnog okružja za učenje.

IZZI je nastao kao spoj onog najboljeg iz oba svijeta obrazovnih sadržaja - digitalnih i tiskanih.

U današnje vrijeme kada možemo svjedočiti svojevrsnoj podjeli pedagoga i metodičara od kojih jedni zagovaraju tiskana izdanja kao nezamjenjivo nastavno sredstvo, a drugi zagovaraju očaravajući svijet digitalnih tehnologija, IZZI koncept utemeljen je na viziji da podjele nisu potrebne, već da za stvaranje idealnih izvora za postizanje odgojno-obrazovnih ishoda možemo i trebamo koristiti sve medije i formate koji nam stoje na raspolaganju, na metodički strukturiran, znanstveno utemeljen, a istovremeno učenicima privlačan i poticajan način.

Ukras ili sržni dio nastave?

Kada smo osmišljali koncept nove generacije digitalnih obrazovnih sadržaja, imali smo hrabrosti preispitati dosadašnje trendove i formate digitalnih sadržaja koji se koriste u nastavi.

S jedne strane, među izdavačima je zaživio trend tzv. obogaćenog pdf-a, odnosno digitalnog udžbenika koji je u svojoj srži zapravo digitalizirani format tiskanog izdanja, s povremeno umetnutim multimedijskim i interaktivnim sadržajima (podsjetimo se: Profil Klett je svoje digitalne udžbenike prvi put predstavio još davne 2012. godine dok takvo što nije postojalo na hrvatskome tržištu), a s druge strane smo primjetili da nastavici zapravo u nastavi sve više koriste besplatne web alate kako bi stvorili dinamične prezentacije, interaktivne kvizove koji zapravo puno dinamičnije i prirodnije koriste digitalni medij nego što je to slučaj kod izdanja utemeljenih na pdf-u tiskanog udžbenika.

Imajući to u vidu, stvorili smo potpuno novo, dinamično rješenje: IZZI.

Sve na jednome mjestu, za svakog učitelja i svakog učenika

U našim trajnim kontaktima s učiteljicama i učiteljima primijetili smo da je objedinjavanje različitih izvora digitalnih sadržaja, traženje prikladnih multimedijskih sadržaja te usklađivanje interaktivnih kvizova s udžbenicima koji se koriste u nastavi vrlo iscrpljujuć zadatak kojem učitelji svakodnevno posvećuju zamjetnu količinu vremena.

Zbog toga smo izradili rješenje koje sadrži sve za nastavu na jednom mjestu: digitalni obrazovni sadržaj za učenika, s inkluzivnim prikazom koji olakšava usvajanje sadržaja učenicima s poteškoćama u učenju, zvučnim zapisima koji prvašićima omogućuju slušanje pisanoga teksta, proširenim sadržajima, problemskim, istraživačkim i projektnim zadacima za učenike koji žele znati više, gotove prezentacije za dinamičnu interaktivnu nastavu i pdf-ove s poveznicama tiskanoga izdanja na digitalne sadržaje.

IZZI na CUC-u

Ako vas zanima više o idejama, iskustvima, principima i metodičkim postavkama na kojima smo izgradili IZZI aplikacije, pridružite nam se na prezentaciji IZZI do cilja, 22. 11. 2018. u 10:40 u Auli Konvencijskog centra Šibenik gdje ćemo s vama podijeliti sve što je IZZI danas i viziju onoga što će IZZI u suradnji sa svim učiteljicama i učiteljima u eksperimentalnom programu postati sutra.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

IZZI u školu: znanje vas prati na svakom koraku

Učenje je staro koliko i svijet, no potraga za znanjem zauvijek je mlada. U ljudskoj je prirodi biti sakupljač, čitava nam povijest svjedoči o tome: kroz stoljeća i stoljeća, neumorno tragamo za novim spoznajama i uživamo u tome kao pravi pustolovi. Zajedno s nama, raste čitav svijet. Učenje se razvija i mijenja oblike, dok znanje ostaje temeljna vrijednost: nešto čemu težimo, i zato nam je IZZI.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika HajdarovicM

IZZI je super jer daje zaokružene digitalne obrazovne materijale koji se mogu koristiti kao dio nastave, ali mogu poslužiti i učenicima za samostalno istraživanje i učenje.