Instalacija kolektiva Numen / For Use na lanjskom festivalu. Fotografija preuzeta s http://designdistrict.hr

14. lipanj 2017.

Design District Zagreb: kultura i poduzetništvo na nov način!

Autor: Sana Perić

Jučer je započeo drugi po redu Design District Zagreb, festival koji kroz umrežavanje i suradnju sudionika lokalne kreativne scene i kroz oživljavanje brojnih neiskorištenih prostora želi potaknuti stvaranje tzv. kreativne zone Martićeva. Riječ je o multidisciplinarnom projektu kojim se nastoji razviti kulturna, obrtnička i manufakturna proizvodnja u kvartu te tako iz tradicionalne ekonomije krenuti prema kreativnoj, održivoj i inovativnoj ekonomiji.

Kvart virtualno istražite na web stranici Design Districta Zagreb, gdje možete proučiti maštovit i neobičan program koji će u sljedećih tjedan dana oživjeti Martićevu i okolicu.

Teško je iz njega odabrati samo nekoliko stvari. Mi bismo voljeli zaviriti u Wunderkammeru Vladimira Dodiga Trokuta, pogledati kako je kamera voljela Zagreb šezdesetih godina prošlog stoljeća i snimiti vlastiti film u samo 24 sata. Kako u urbanom okolišu pronaći odgovore na osobna i poslovna pitanja i  kako izgleda život poslije života? na prezentaciji radionice Martine Granić.

Sljedećih će dana Design District biti prožet i glazbom, a mi bismo voljeli provjeriti kako zvuči keramika na radionici Blatni prsti i zvuk pečene zemlje te kako bi to bilo zaplesati u uredima uz zvuke CFSN DJ-eva.  

 

Program provjerite ovdje. Vidimo se u Design Districtu!

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Šareni kišobrani

Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli i njihov mentor likovne kulture Abel Brčić temu kiše, kao i kišoviti početak proljeća dočekali su veselim, šarenim kišobranima. 

Oživljavanje graditeljske baštine kroz detalje

Iznimna se moć zapažanja skriva u dječjem oku. Način percipiranja detalja te preciznog, predanog prenošenja na papir ponekad ostavlja gledatelja u iskrenom čuđenju.  Ako se pritom sljube talent, moć zapažanja, vještina stvaranja tušem, kvalitetni papiri iz Likovne mape za velika djela i uspješno mentorstvo zaslužuje se i nagrada na natječaju Želim, stvaram, oblikujem.

 

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor