Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti | Profil Klett

23. svibanj 2017.

Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti

Autor: Sana Perić

Četiri članice Udruge studenata krajobrazne arhitekture u sklopu #PLAC-a održanog na Britanskom trgu predstavile su svoj zajednički rad: vertikalni vrt.

#PLAC, zajednička platforma 24 sata i Zdrave krave, pokrenuta je s ciljem revitaliziranja gradskih placeva, a građanima će omogućiti jednostavniju kupnju eko proizvoda domaće proizvodnje, prirodne kozmetike i preparata i to uz dobru glazbu i ugodno druženje na otvorenom.

 

Dizajn, ekologija i praktičnost

Četiri studentice krajobrazne arhitekture za #PLAC su izradile vertikalni vrt u kojeg su posadile bilje koje svakodnevno koristimo za prehranu, a koje su ujedno vizualno dojmljive. Za sadnju u takvom vrtu preporučuju nam začinske biljke, koje je moguće saditi u manjim razmacima te salate i kupušnjače.

A što su zapravo vertikalni vrtovi?

Oni su upravo to što naziv kazuje: okomito postavljeni vrtovi. Riječ je o trendu koji je u svijetu prisutan već neko vrijeme, a dobro je prihvaćen jer vertikalni vrtovi na praktičan i kreativan način približavaju prirodu čovjeku u urbanim sredinama. Oni koji žive u malenim prostorima ne moraju se odreći zelenila, koje je uz to i vrlo atraktivan ukras doma, a ako se, kao i ove kreativne studentice, odlučite za jestivo bilje, on će tada biti i koristan.

 

 

Izradom ovih vrtova svatko može izraziti svoju kreativnost, a kako ih izgraditi i navodnjavati saznajte u članku na web portalu Zdrava krava.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Šarena biciklijada u Karlovcu

Ove godine Karlovac slavi 440. rođendan i sve do 13. srpnja,, kada  je glavni rođendanski događaj, održavaju se mnogobrojna zanimljiva događanja po cijelom gradu: predstave, koncerti, plesni događaji, radionice i izložbe naziva „Zvjezdano ljeto“. Osnovna škola Grabrik, u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac, rođendan grada Karlovca proslavila je po treći put izložbom „Biciklirajmo gradom“ u dvorištu muzeja, koja je otvorena do 31. listopada 2019.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Osijeku kroz ekološki osviještene umjetničke intervencije

ReArt festival, koji se  već treću godinu održava u Osijeku, predstavlja mjesto susreta raznih tipova umjetnika i kreativaca te povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. Kao najava samog festivala održat će se „ReArt piknik“ u subotu 22. travnja 2017. na livadi kod Državnog arhiva u Osijeku.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
ALISON MARIĆ, DRAGANA PALČIĆ
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor

Komentari

Slika korisnika ladaradiccvitkovic

vertikalni vrtovi - odlična ideja za svaku učionicu