Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti | Profil Klett

23. svibanj 2017.

Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti

Autor: Sana Perić

Četiri članice Udruge studenata krajobrazne arhitekture u sklopu #PLAC-a održanog na Britanskom trgu predstavile su svoj zajednički rad: vertikalni vrt.

#PLAC, zajednička platforma 24 sata i Zdrave krave, pokrenuta je s ciljem revitaliziranja gradskih placeva, a građanima će omogućiti jednostavniju kupnju eko proizvoda domaće proizvodnje, prirodne kozmetike i preparata i to uz dobru glazbu i ugodno druženje na otvorenom.

 

Dizajn, ekologija i praktičnost

Četiri studentice krajobrazne arhitekture za #PLAC su izradile vertikalni vrt u kojeg su posadile bilje koje svakodnevno koristimo za prehranu, a koje su ujedno vizualno dojmljive. Za sadnju u takvom vrtu preporučuju nam začinske biljke, koje je moguće saditi u manjim razmacima te salate i kupušnjače.

A što su zapravo vertikalni vrtovi?

Oni su upravo to što naziv kazuje: okomito postavljeni vrtovi. Riječ je o trendu koji je u svijetu prisutan već neko vrijeme, a dobro je prihvaćen jer vertikalni vrtovi na praktičan i kreativan način približavaju prirodu čovjeku u urbanim sredinama. Oni koji žive u malenim prostorima ne moraju se odreći zelenila, koje je uz to i vrlo atraktivan ukras doma, a ako se, kao i ove kreativne studentice, odlučite za jestivo bilje, on će tada biti i koristan.

 

 

Izradom ovih vrtova svatko može izraziti svoju kreativnost, a kako ih izgraditi i navodnjavati saznajte u članku na web portalu Zdrava krava.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Oživljavanje graditeljske baštine kroz detalje

Iznimna se moć zapažanja skriva u dječjem oku. Način percipiranja detalja te preciznog, predanog prenošenja na papir ponekad ostavlja gledatelja u iskrenom čuđenju.  Ako se pritom sljube talent, moć zapažanja, vještina stvaranja tušem, kvalitetni papiri iz Likovne mape za velika djela i uspješno mentorstvo zaslužuje se i nagrada na natječaju Želim, stvaram, oblikujem.

 

 

 

Origami i matematika

Istraživačko učenje u pravilu slijedi shemu znanstvenog istraživanja, ali istovremeno je nadpojam problemskog i projektnog učenja. Oslanja se na konstruktivističku teoriju učenja gdje se kroz aktivan razvoj mentalne konstrukcije razvijaju i formiraju sposobnosti, trajna znanja i vještine učenika. Istraživačko učenje ima svoj definiran ciklus koji kreće s pitanjem.

 

Predstavi se svijetu - naslovnicom

 

Povodom našeg natječaja Predstavi se svijetu - Priča o naslovnici mladu knjižničarku Jelenu Šaban iz Osnovne škole Novo Čiče, nedavnu dobitnicu nagrade Poezija među profesijama za mlade knjižničare, pitali smo o čitateljskim navikama njenih učenika i omiljenim naslovnicama. Koliko naslovnica utječe na odabir knjige te koje knjige najradije čitaju učenici, potražite u tekstu.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor

Komentari

Slika korisnika ladaradiccvitkovic

vertikalni vrtovi - odlična ideja za svaku učionicu