Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti | Profil Klett

23. svibanj 2017.

Vertikalni vrtovi: spoj dizajna, ekologije i praktičnosti

Autor: Sana Perić

Četiri članice Udruge studenata krajobrazne arhitekture u sklopu #PLAC-a održanog na Britanskom trgu predstavile su svoj zajednički rad: vertikalni vrt.

#PLAC, zajednička platforma 24 sata i Zdrave krave, pokrenuta je s ciljem revitaliziranja gradskih placeva, a građanima će omogućiti jednostavniju kupnju eko proizvoda domaće proizvodnje, prirodne kozmetike i preparata i to uz dobru glazbu i ugodno druženje na otvorenom.

 

Dizajn, ekologija i praktičnost

Četiri studentice krajobrazne arhitekture za #PLAC su izradile vertikalni vrt u kojeg su posadile bilje koje svakodnevno koristimo za prehranu, a koje su ujedno vizualno dojmljive. Za sadnju u takvom vrtu preporučuju nam začinske biljke, koje je moguće saditi u manjim razmacima te salate i kupušnjače.

A što su zapravo vertikalni vrtovi?

Oni su upravo to što naziv kazuje: okomito postavljeni vrtovi. Riječ je o trendu koji je u svijetu prisutan već neko vrijeme, a dobro je prihvaćen jer vertikalni vrtovi na praktičan i kreativan način približavaju prirodu čovjeku u urbanim sredinama. Oni koji žive u malenim prostorima ne moraju se odreći zelenila, koje je uz to i vrlo atraktivan ukras doma, a ako se, kao i ove kreativne studentice, odlučite za jestivo bilje, on će tada biti i koristan.

 

 

Izradom ovih vrtova svatko može izraziti svoju kreativnost, a kako ih izgraditi i navodnjavati saznajte u članku na web portalu Zdrava krava.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Pisanice u prirodnim bojama

Pred nama je sasvim poseban Uskrs uz pridržavanje mjera zaštite od zaraze i izolacije, no čini nam se kao idealan trenutak da umjesto da čekamo u redu za boje za pisanice u trgovačkom centru - potražimo u vlastitoj kuhinji čime bismo ih mogli ukrasiti i obojiti. Ideje za sasvim posebne pisanice u ovo blagdansko vrijeme potražite u tekstu. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
ALISON MARIĆ, DRAGANA PALČIĆ

Komentari

Slika korisnika ladaradiccvitkovic

vertikalni vrtovi - odlična ideja za svaku učionicu