Frohe Ostern | Profil Klett
Frohe Ostern

Frohe Ostern

07. travanj 2017.

Frohe Ostern

Autor: Maja Trinajstić

Uskrs zauzima posebno istaknuto mjesto u njemačkom kalendaru. Svaki dio Njemačke i Austrije ima svoje običaje koje s osobitom pažnjom njeguje i štiti.

Pisanice
Pisanice
Da biste sa svojim učenicima obilježili početak proljeća i Uskrs, učiteljice Ana Kolar Ištuk i Antonija Štefanič Agić, OŠ Sveta Nedelja te Marijana Lagetar, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica pripremile su za Vas uskršnje radne listiće.

Uskrsni zec skriva na uskrsno jutro pisanice po vrtu koje onda nestrpljiva djeca traže. Nekad to zna biti prva utrka s prijateljima i braćom, tko će skupiti više jaja. Međutim, ne pronalaze u travi samo šarene pisanice već i slatkiše, bombone i druge slastice.


Često se uzimaju grančice koje se također ukrašavaju šareno obojanim ispuhanim jajima i drugim ukrasima.

Uskrs, Applaus! 3, udžbenik za 3. razred OŠ, Profil Klett
Uskrs, Applaus! 3, udžbenik za 3. razred OŠ, Profil Klett

Osobito marljivo i radosno takve ukrase izrađuju djeca. Nakon svečanog doručka svako dijete potkradom ponese pisanicu. Susreće se s prijateljima iz susjedstva i škole da bi se natjecali u tucanju jaja. Omiljena je to igra jer gubitnik mora predati pobjedniku svoju pisanicu. Djeca to naprosto obožavaju i jedva čekaju da se mogu poigrati i nasmijati sa svojim prijateljima. 

Radne listove možete naći u prilogu.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kako najbolje koristiti film u nastavi njemačkog jezika?

Mediji su sastavni dio našeg života i života naših učenika. Najljepše je učiti jezik na zanimljiv i pristupačan način. Korištenje filma kao nastavnog materijala ima jako puno prednosti: učenici će imati priliku vokabular učiti iz konteksta; naučiti puno o kulturi koja je utkana u radnju filma te vrlo rado će raspravljati o filmu te analizirati sam film ili likove.

Koje filmove odabrati?

 

Herbst, herzlich willkommen!

Jesen je predivno godišnje doba: nema šarenijega, plodnijeg i bogatijeg doba u cijeloj godini. To nam je poticaj i za razgovor o ovom godišnjem dobu na satima njemačkog jezika jer jesen je svakako neiscrpan izvor ideja: boje, jesenski plodovi, vremenske prilike, odjeća samo su neke od tema koje ćemo lako povezati uz ovo godišnje doba i time nastavu povezati sa svakodnevnim događajima.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Hermann Funk , Christina Kuhn , Britta Winzer-Kiontke
udzbenik
Sanda Marjanović
udzbenik
Sanja Ivančić, Andrea Thess, Suzana Sklepić-Šarić