Frohe Ostern | Profil Klett
Frohe Ostern

Frohe Ostern

07. travanj 2017.

Frohe Ostern

Autor: Maja Trinajstić

Uskrs zauzima posebno istaknuto mjesto u njemačkom kalendaru. Svaki dio Njemačke i Austrije ima svoje običaje koje s osobitom pažnjom njeguje i štiti.

Pisanice
Pisanice
Da biste sa svojim učenicima obilježili početak proljeća i Uskrs, učiteljice Ana Kolar Ištuk i Antonija Štefanič Agić, OŠ Sveta Nedelja te Marijana Lagetar, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica pripremile su za Vas uskršnje radne listiće.

Uskrsni zec skriva na uskrsno jutro pisanice po vrtu koje onda nestrpljiva djeca traže. Nekad to zna biti prva utrka s prijateljima i braćom, tko će skupiti više jaja. Međutim, ne pronalaze u travi samo šarene pisanice već i slatkiše, bombone i druge slastice.


Često se uzimaju grančice koje se također ukrašavaju šareno obojanim ispuhanim jajima i drugim ukrasima.

Uskrs, Applaus! 3, udžbenik za 3. razred OŠ, Profil Klett
Uskrs, Applaus! 3, udžbenik za 3. razred OŠ, Profil Klett

Osobito marljivo i radosno takve ukrase izrađuju djeca. Nakon svečanog doručka svako dijete potkradom ponese pisanicu. Susreće se s prijateljima iz susjedstva i škole da bi se natjecali u tucanju jaja. Omiljena je to igra jer gubitnik mora predati pobjedniku svoju pisanicu. Djeca to naprosto obožavaju i jedva čekaju da se mogu poigrati i nasmijati sa svojim prijateljima. 

Radne listove možete naći u prilogu.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Ljeto nam se vratilo…

Stiglo nam je ljeto, a s njim stižu i ljetni praznici, svakako zasluženi odmor za sve učitelje. Svi se veselimo slobodnom vremenu koje ćemo organizirati onako kako mi to želimo i napokon pronaći vrijeme za sve ono što tijekom godine nismo stigli napraviti: naspavati se, pročitati barem dio knjiga s dugačkog popisa, posjetiti prijatelje, putovati…

Martinstag

Blagdan svetog Martina je u zemljama njemačkoga govornog područja dan koji posebno veseli najmlađe. Taj dan djeca sudjeluju u večernjoj povorci kroz svoje selo ili grad noseći u rukama lampione koje su prije izradili. U povorci često sudjeluje i jahač na konju zaogrnut crvenim plaštem, koji predstavlja samog svetog Martina. Prema legendi, Martin je podijelio svoj plašt sa siromahom kojeg je sreo na svom putu. Djeca pjevaju pjesme o svetom Martinu te se na kraju zaslade slatkim pecivom. 

Oktoberfest

Oktoberfest, München

Počeo je Oktoberfest u Münchenu, u Njemačkoj. Saznajte što se krije iza danas najvećega narodnog festivala na svijetu i kako ga možete obraditi na satu sa svojim učenicima. Upoznajte bavarsku kulturu, znamenitosti i tradiciju!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
G.Barišić Lazar