16. travanj 2019.

Hallo, Ostern!

Autor: Doroteja Vojedilov

 

Promjenjivo vrijeme, kojemu smo svakodnevni svjedoci, siguran je znak da je stiglo proljeće, a s njim i ćudljivi travanj. No bez obzira na povremeni oblak ili kišu, svi se osjećamo puni energije i spremni za akciju. Pa krenimo.

 

Igre u prirodi

 

Ako nam vrijeme dozvoli, obogatimo sat njemačkog jezika elementima zdravstvenog odgoja. Učenici će zasigurno biti sretni i zahvalni što smo ih izveli iz uobičajena četiri zida. Donosimo vam zanimljive i korisne ideje kako biste mogli osmisliti nastavu na otvorenome, a za pauzu između učenja, predlažemo i druge igre u prirodi.

Proljeće budi pjesnike u nama

 

No ako nam vrijeme ne dozvoljava izlazak, donesimo proljeće u učionicu. Pisanje kratkih pjesama poput elfchen i haiku poezije, probudit će kreativnost u svakom učeniku te ćete na kraju svi biti ugodno iznenađeni dobijenim rezultatom. Ovdje možete pronaći nekoliko primjera proljetnih elfchena.

Frohe Ostern

 

S proljećem nam stiže i Uskrs. Upoznajmo učenike s običajima ovog blagdana u Njemačkoj. Predlažemo video u kojemu će učenici korak po korak usvojiti osnovni vokabular vezan uz proslavu Uskrsa te ujedno usporediti riječi na njemačkom i engleskom jeziku što može biti i dobra ideja za integriranu nastavu.

Iz Austrije vam donosimo obilje recepata pomoću kojih možete ponoviti nazive hrane, brojeve te mjerne jedinice.

Uz radne listiće, ovdje ćete pronaći i Bastel-ideen, koje bi učenici mogli izraditi na satu te pokloniti svojim najdražima ili ukrasiti njima Uskršnji blagdanski stol.

Svako proljeće donosi sa sobom nešto novo. Unesimo i mi vedrinu i neke nove ideje u naše učionice.

Frohe Ostern und einen schönen Frühling!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Projekt Jahreszeiten

 

Njegujući primjere dobre prakse, naša redovna suradnica Marija Galović iz OŠ Ljube Babića, Jastrebarsko, pripremila je tijek razrednog projekta za obradu godišnjih doba na satovima njemačkoga jezika. Zavirite u kolegičinu učionicu, pogledajte inspirativne fotografije, a tu je i prijedlog radnog materijala. 

 

Noć knjige

Noć knjige u knjižnici Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu obilježena radionicama na temu braće Grimm i bajke Rotkäppchen. Donosimo mnoštvo ideja za obradu priča na nastavi njemačkoga jezika za sve razine učenja. U organizaciji su sudjelovale knjižničarka Nataša Švaco, učiteljica engleskoga jezika Maja Mlinarić Horvat i učiteljica njemačkoga Maja Šalamon Nemet.

Zanima nas

Kako pomoći učenicima da neuspjeh pretvore u uspjeh

Ususret novoj školskoj godini učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika Ksenija Todorović iz vlastitog iskustva savjetuje kako pomoći učenicima da prihvate svoju osobnu odgovornost za neuspjeh na putu do uspjeha te razviju svoje potpune potencijale i postanu odgovorni građani našeg društva.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Mike Sayer, Rachael Roberts
udzbenik
Borka Lekaj Lubina, Jasna Pavuna, Danka Singer
udzbenik
Borka Lekaj Lubina, Gordana Neuhold, Jasna Pavuna, Danka Singer