16. travanj 2019.

Hallo, Ostern!

Autor: Doroteja Vojedilov

 

Promjenjivo vrijeme, kojemu smo svakodnevni svjedoci, siguran je znak da je stiglo proljeće, a s njim i ćudljivi travanj. No bez obzira na povremeni oblak ili kišu, svi se osjećamo puni energije i spremni za akciju. Pa krenimo.

 

Igre u prirodi

 

Ako nam vrijeme dozvoli, obogatimo sat njemačkog jezika elementima zdravstvenog odgoja. Učenici će zasigurno biti sretni i zahvalni što smo ih izveli iz uobičajena četiri zida. Donosimo vam zanimljive i korisne ideje kako biste mogli osmisliti nastavu na otvorenome, a za pauzu između učenja, predlažemo i druge igre u prirodi.

Proljeće budi pjesnike u nama

 

No ako nam vrijeme ne dozvoljava izlazak, donesimo proljeće u učionicu. Pisanje kratkih pjesama poput elfchen i haiku poezije, probudit će kreativnost u svakom učeniku te ćete na kraju svi biti ugodno iznenađeni dobijenim rezultatom. Ovdje možete pronaći nekoliko primjera proljetnih elfchena.

Frohe Ostern

 

S proljećem nam stiže i Uskrs. Upoznajmo učenike s običajima ovog blagdana u Njemačkoj. Predlažemo video u kojemu će učenici korak po korak usvojiti osnovni vokabular vezan uz proslavu Uskrsa te ujedno usporediti riječi na njemačkom i engleskom jeziku što može biti i dobra ideja za integriranu nastavu.

Iz Austrije vam donosimo obilje recepata pomoću kojih možete ponoviti nazive hrane, brojeve te mjerne jedinice.

Uz radne listiće, ovdje ćete pronaći i Bastel-ideen, koje bi učenici mogli izraditi na satu te pokloniti svojim najdražima ili ukrasiti njima Uskršnji blagdanski stol.

Svako proljeće donosi sa sobom nešto novo. Unesimo i mi vedrinu i neke nove ideje u naše učionice.

Frohe Ostern und einen schönen Frühling!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Martinstag ist heut'

Stigao nam je i studeni, a s njim i omiljeni blagdan u Njemačkoj i Austriji – Martinstag ili po hrvatskom običaju Martinje. Ovom danu posebno se vesele djeca jer s lampionima u ruci hodaju gradom i pjevaju pjesme o svetom Martinu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Herbert Puchta, Jeff Stranks, Richard Carter, Peter Lewis-Jones
udzbenik
Boris Anić, Petra Buljević Zdjelarević, Milena Gilić, Philip John Hewitt
udzbenik
Dunja Klarić, (Danka Singer)
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)