15. prosinac 2017.

Frohe Weihnachten

Autor: Doroteja Vojedilov

Ususret zimi i blagdanima uz mnoštvo ideja i zabavnih aktivnosti za nastavu njemačkoga jezika u ovo predblagdansko doba.

Iako pravu kalendarsku zimu još moramo pričekati, vrijeme Došašća uvodi nas u sve ljepote koja nam donosi ovo doba godine. Kako biste čaroliju zime i blagdana unijeli i u svoju učionicu, izradite s učenicima ukrase od papira ili zapjevajte adventske i božićne pjesme.

S učenicima možete pogledati i božićni crtani film, a na temelju njega mogu ispričati i priču. No Weihnachtsgeschichte možete naći i u našim božićnim listićima ili u našem Repozitoriju gdje se nalazi i slikovnica sa zvučnim zapisom. Ako slijedite ovu poveznicu, u našem Reozitoriju digitalnih sadržaja naći ćete osim mnoštva radnih materijala i nove digitalne zadatke za zanimljivu i dinamičnu obradu nastavnih sadržaja. 

Nadamo se da će vas i vaše učenike razveseliti listići koje smo pripremili za ovo vrijeme iščekivanja blagdana. Kartice za bingo možete upotrijebiti i za didaktičku kocku ili za igru pogađanja.

Želimo vam lijepe prosinačke dane i sretne blagdane!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Nove udžbeničke serije u Profil Klettu

Kako bismo aktivno sudjelovali u kreiranju nove paradigme poučavanja za sve škole i učitelje koji ove godine počinju raditi prema eksperimentalnom programu pripremili smo IZZI program za Školu za život te nove udžbeničke komplete za Informatiku od petog do osmog razreda.

Zanima nas

Rene Medvešek: kazalište kao okrepa

Iz predstave Zora riđokosa, izvor: Kazalište Trešnja

U povodu Dana hrvatskog kazališta, 24. studenog, razgovarali smo s Reneom Medvešekom, glumcem, redateljem i profesorom o njegovom radu na dječjim predstavama, ljubavi prema kazalištu, ali i stranim jezicima, posebice njemačkomu. Kako je otkrio dječji roman Die rote Zora und ihre Bande njemačkog autora Kurta Helda, radnja kojeg je smještena u Senju, pronađite u intervjuu.

 

Zanima nas

Kako pomoći učenicima da neuspjeh pretvore u uspjeh

Ususret novoj školskoj godini učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika Ksenija Todorović iz vlastitog iskustva savjetuje kako pomoći učenicima da prihvate svoju osobnu odgovornost za neuspjeh na putu do uspjeha te razviju svoje potpune potencijale i postanu odgovorni građani našeg društva.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić-Lazar
udzbenik
Gordana Barišić Lazar
udzbenik
Ušćumlić Danica