15. prosinac 2017.

Frohe Weihnachten

Autor: Doroteja Vojedilov

Ususret zimi i blagdanima uz mnoštvo ideja i zabavnih aktivnosti za nastavu njemačkoga jezika u ovo predblagdansko doba.

Iako pravu kalendarsku zimu još moramo pričekati, vrijeme Došašća uvodi nas u sve ljepote koja nam donosi ovo doba godine. Kako biste čaroliju zime i blagdana unijeli i u svoju učionicu, izradite s učenicima ukrase od papira ili zapjevajte adventske i božićne pjesme.

S učenicima možete pogledati i božićni crtani film, a na temelju njega mogu ispričati i priču. No Weihnachtsgeschichte možete naći i u našim božićnim listićima ili u našem Repozitoriju gdje se nalazi i slikovnica sa zvučnim zapisom. Ako slijedite ovu poveznicu, u našem Reozitoriju digitalnih sadržaja naći ćete osim mnoštva radnih materijala i nove digitalne zadatke za zanimljivu i dinamičnu obradu nastavnih sadržaja. 

Nadamo se da će vas i vaše učenike razveseliti listići koje smo pripremili za ovo vrijeme iščekivanja blagdana. Kartice za bingo možete upotrijebiti i za didaktičku kocku ili za igru pogađanja.

Želimo vam lijepe prosinačke dane i sretne blagdane!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Valentinstag

Danas se Valentinovo slavi u mnogim zemljama i uglavnom se naziva Danom zaljubljenih, ali negdje se, poput Finske, u prvi plan stavlja prijateljstvo i poznat je kao Freundschaftstag te se na taj dan šalju, uglavnom anonimne, poruke ili sitni darovi osobama koje su nam drage i simpatične.

Fasching

 

"Bolje ruže u ponedjeljak, nego pepeo u srijedu“, izreka je koja nam želi posvijestiti da je vrijeme maškara na vrhuncu i da bismo ga trebali što bolje iskoristiti. Dani su to kada svatko može postati ono što oduvijek želi, makar i na jedan dan. Da biste ovo vrijeme što ljepše proslavili na satovima stranih jezika, posebno Njemačkoga, nudimo vam nekoliko savjeta i ideja.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Begović Ikica
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Romana Perečinec