Frohe Weihnachten | Profil Klett

15. prosinac 2017.

Frohe Weihnachten

Autor: Doroteja Vojedilov

Ususret zimi i blagdanima uz mnoštvo ideja i zabavnih aktivnosti za nastavu njemačkoga jezika u ovo predblagdansko doba.

Iako pravu kalendarsku zimu još moramo pričekati, vrijeme Došašća uvodi nas u sve ljepote koja nam donosi ovo doba godine. Kako biste čaroliju zime i blagdana unijeli i u svoju učionicu, izradite s učenicima ukrase od papira ili zapjevajte adventske i božićne pjesme.

S učenicima možete pogledati i božićni crtani film, a na temelju njega mogu ispričati i priču. No Weihnachtsgeschichte možete naći i u našim božićnim listićima ili u našem Repozitoriju gdje se nalazi i slikovnica sa zvučnim zapisom. Ako slijedite ovu poveznicu, u našem Reozitoriju digitalnih sadržaja naći ćete osim mnoštva radnih materijala i nove digitalne zadatke za zanimljivu i dinamičnu obradu nastavnih sadržaja. 

Nadamo se da će vas i vaše učenike razveseliti listići koje smo pripremili za ovo vrijeme iščekivanja blagdana. Kartice za bingo možete upotrijebiti i za didaktičku kocku ili za igru pogađanja.

Želimo vam lijepe prosinačke dane i sretne blagdane!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Martinstag ist heut'

Stigao nam je i studeni, a s njim i omiljeni blagdan u Njemačkoj i Austriji – Martinstag ili po hrvatskom običaju Martinje. Ovom danu posebno se vesele djeca jer s lampionima u ruci hodaju gradom i pjevaju pjesme o svetom Martinu.

Projekt Jahreszeiten

 

Njegujući primjere dobre prakse, naša redovna suradnica Marija Galović iz OŠ Ljube Babića, Jastrebarsko, pripremila je tijek razrednog projekta za obradu godišnjih doba na satovima njemačkoga jezika. Zavirite u kolegičinu učionicu, pogledajte inspirativne fotografije, a tu je i prijedlog radnog materijala. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ulrike Firnhaber-Sensen, Margret Rodi
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić Ajkholt, Danica Holetić
udzbenik
Gordana Bariši Lazar, Sanja Ivanči