Glazbeni kontakti | Profil Klett

Glazbeni kontakti

×

Poruka greške

Warning: Invalid argument supplied for foreach() u pk_predmetni_udzbenicki_komplet_page_html() (linija 697 od /home/profil/public_html/sites/all/modules/custom/pk_predmetni/pk_predmetni.html.inc).

Glazbeni kontakti

udžbenici glazbene umjetnosti za dvogodišnji program srednjih škola

Vrijedan i najhrabriji iskorak udžbenika Glazbeni kontakti je u odabiru fenomenološkog pristupa obradi nastavne građe glazbene umjetnosti naspram klasičnog povijesnog. Učenicima se na vrlo privlačan i razumljiv način, sinkronijski obrađuju glazbene i glazbeno-scenske vrste, a potom i glazbeno-stilska razdoblja. Fenomenološki pristup u oba dijela svakog udžbenika (tiskanom i digitalnom) vidljiv je u pomnom odabiru vrijednih skladbi namijenjenih pjevanju i/ili slušanju koje pripadaju različitim vrstama i žanrovima glazbe i potiču razvoj glazbenog ukusa, kritičkog mišljenja i kreativnog izraza. U odabiru skladbi vidljiva je briga o hrvatskoj glazbenoj baštini, ukazajući na njezinu čvrstu povezanost s europskom kulturom te u kontekstu svjetske kulturne baštine. Sadržaji su strukturirani kroz poticajne uvode i intrigantna pitanja, aktualizirana i povezana s iskustvom svakodnevnog životnog okružja učenika. Posebna pozornost posvećena je povezanosti glazbenih fenomena sa sadržajima međupredmetnih tema. Kritičko mišljenje učenika provociraju brojne ideje projektnih zadataka kao i pitanja za provjeru usvojenosti ishoda na kraju svakog poglavlja.

Udžbenički komplet

Picasso gitara

Neobična glazbala

Od pojave prvih glazbala do danas čovjek je stvorio veliki broj raznovrsnih glazbala. Stvorena u igri vođenoj znatiželjom, u potrazi za novim zvukom, glazbala je usavršavao, mijenjao i nadograđivao pa je neki puta taj proces rezultirao posve neobičnim kreacijama. Nerijetko se neobična glazbala pojavljuju u tradicijskoj glazbi. Iskorištavanje prirodnih materijala i svakodnevnih predmeta svakako rezultira začuđujućim kombinacijama izgleda i zvuka.

Pročitaj

Glazba kao metajezik

Glazba nije samo umjetnost već je jezik, govor i pismo. Iako svi ne razumiju njezino pismo - notaciju kao visoko razvijeni sustav simbola koji označavaju apstraktne pojmove, govor svi razumijemo, jer je semantika glazbe apstraktan, ali univerzalan jezik koji naizravnije dotiče naše emocije, motoriku i misli.

Iako ne moramo poznavati jezik glazbe, možemo razumjeti što nam ona govori.

Pročitaj

Je li bitno biti najstariji?

Koji su najstariji dokazi o postojanju glazbe? Koje nam znanosti mogu pomoći u odgovoru na to pitanje i mnoga druga pitanja, pročitajte u tekstu.

Pročitaj
Webinar 

Webinar: Izazovi učiteljskog poziva u vrijeme promjena

Webinar ima za cilj ojačati osobne i profesionalne kompetencije učitelja glazbene kulture i umjetnosti u izazovnom vremenu stalnih promjena s kojima se suočavaju u vrijeme krize, približiti im praktične modele vrednovanja učenika nastavnog procesa glazbene kulture i umjetnosti u online okružju te omogućiti uvid u novoodobrene udžbenike glazbene kulture i umjetnosti Profil Kletta:

Ružca Ambruš-Kiš

Webinar ima za cilj ojačati osobne i profesionalne kompetencije učitelja glazbene kulture i umjetnosti u izazovnom vremenu stalnih promjena s kojima se suočavaju u vrijeme krize, približiti im praktične modele vrednovanja učenika nastavnog procesa glazbene kulture i umjetnosti u online okružju te omogućiti uvid u novoodobrene udžbenike glazbene kulture i umjetnosti Profil Kletta

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja