Učenici OŠ Tordinci - učiteljica Andreja Vincek Ević

14. svibanj 2018.

Nina i Tino – Od priprema do velikog kviza

avatar
Autor: Stela Vukojević

Cijelu školsku godinu učenici od prvog do četvrtog razreda vrijedno su se pripremali za veliko finale Nina i Tino projekta, za veliki kviz koji će se održati 17. 5. 2018. u 12 sati u svim prijavljenim školama u Hrvatskoj.

 

Kviz će trajati 60 minuta. Po završetku, učitelji mentori podijelit će diplome svim učenicima koji su sudjelovali u kvizu. Nakon toga, učitelji će imati tjedan dana da isprave ispite i podijele nagrade učenicima, a najbolji učenik dobit će i još jednu, posebnu nagradu, medalju za prvo mjesto.

Učenici učiteljice Anite Refaj Kostelić iz OŠ Turnić
Praćenje napretka učenika

Rezultati ispita su tajni i služe učitelju mentoru da dobije povratnu informaciju o tome koliko su njihovi učenici napredovali u cjelovitom učenju koje obuhvaća istraživanje, procjenu, povezivanje i zaključivanje.

Cjelovito učenje pristup je koji povezuje sve nastavne sadržaje te potiče učenike i učitelje na održavanje dinamičnije i zanimljivije nastave. U kreiranju zadataka u radnoj bilježnici, a i u samom kvizu vodili smo se idejom da zadatci budu polazište za cjelovito promišljanje.

Učenici učiteljice Božene Urse Strac iz OŠ Mitnica
Dinamična i vesela atmosfera u Nina i Tino razredima

Priča ne bi bila potpuna bez priprema za veliki kviz. Osim što su se cijele godine pripremali s radnom bilježnicom, učenici prijavljeni na kviz dobili su i pripremni ispit s nekoliko probnih zadataka kako bi njihovi učitelji mentori vidjeli na kojem segmentu cjelovitog učenja još trebaju poraditi. Cjelokupnu, zaokruženu povratnu informaciju o napretku svojih učenika, učitelji mentori, dobit će nakon završnog kviza.

Učenici učiteljice Marije Selar iz OŠ Poreč
Učenici učiteljice Dubravke Orešković iz III. OŠ Bjelovar
Učenici učiteljice Ivane Glavaš iz OŠ Ivana Gorana Kovačića
Učenici učiteljice Gabrijele Baltić iz OŠ Matije Gupca
Učenici učiteljice Jasmine Dželadinov Milošević iz OŠ Marčana
Učenici učiteljice Melite Zagorec iz OŠ Jurja Habdelića
Učenici učiteljice Mirjane Majdandžić iz OŠ Augusta Cesarca
Učenici učiteljice Nine Pliško iz OŠ Marčana
Učenici učiteljice Sandrice Pišković Gojak iz OŠ Juraja Habdelića
Učenici učiteljice Valentine Vojnović iz OŠ Tenja

Nina i Tino priča ne završava velikim kvizom. Kviz je tek početak cjelovitog pristupa koji želimo približiti učiteljima i učenicima. Edukacije, webinari, zanimljivi nastavni materijali i još mnogo toga očekuje vas iduće godine u sklopu projekta Nina i Tino.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Još samo malo do velikog kviza Nina i Tino

Učenici trećih razreda osnovnih škola ove su školske godine upoznali drukčiji pristup učenju –  zabavan, istraživački, problemski pristup koji je usmjeren na cjelovito učenje potaknuto dječjom znatiželjom. U tome im je pomogla radna bilježnica za cjelovito učenje Nina i Tino 3.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja