Nina i Tino zajedno s učenicima osnovnih škola obilježili Dan šarenih čarapa | Profil Klett

23. ožujak 2017.

Nina i Tino zajedno s učenicima osnovnih škola obilježili Dan šarenih čarapa

avatar
Autor: Stela Vukojević

Uoči Dana šarenih čarapa Nina i Tino posjetili su osnovne škole diljem Republike Hrvatske. Svojim plakatima zašarenili su mnoge učionice, hodnike, panoe, zidove i pridružili se učenicima i njihovim učiteljima u podršci osobama sa sindromom Down. 

 

Veselim i kreativnim aktivnostima sa šarenim čarapama na nogama učenici i njihovi učitelji pokazali su nam kako je važno osvijestiti različitosti koje nas spajaju, a ne razdvajaju. 
O tome nam svjedoče i stihovi koji su nastali u 3. d razredu učiteljice Maje Keš.

Čarapice smo šarene, različite, drugačije stavili 
te time cijelom svijetu objavili: 

IAKO RAZLIČITI SMO,
JEDNO NAM JE SVIMA ISTO…
DJEČJE SRCE ČISTO! 
 

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Rad s Ninom i Tinom

Rad na ovom projektu započela sam s pripremom roditelja. Sastav mog razreda je takav da uglavnom imam roditelje kojima je ovo prvo dijete u školi i koji kao roditelji školarca stječu svoja prva iskustva. Na roditeljskom sastanku koji sam održala upravo zbog ovog projekta, roditelje sam upoznala s radnom bilježnicom za cjelovito učenje „Nina i Tino“. Roditelj su rado pristali na ovaj projekt.

Cjelovito učenje

Organizacija cjelovitog učenja u rukama je učitelja koji prate suvremene dosege u odgojno-obrazovnom radu, unose nove spoznaje u svakodnevne aktivnosti učenja s djecom, mijenjaju se u skladu s interesima i mogućnostima učenika, prepoznaju i uvažavaju njihove potrebe.

ESCAPE (CLASS) ROOM

Escape (class) room je tematski zadana misija, u kojoj u određenom vremenskom roku skupina učenika treba riješiti niz neobičnih zadataka, zagonetki, dekodirati kodove, otključati brave lokota…U učionici su skriveni predmeti, poruke, putokazi, slike koje treba pronaći. Rješavanjem zadataka otkrivaju se tragovi koji upućuju gdje dalje tražiti. Posljednji zadatak je vrhunac igre – njegovo rješenje je ujedno izlaz iz učionice.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić