Slika preuzeta s http://www.fsk.hr/

01. rujan 2017.

Njemačka – zemlja u fokusu ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti

Autor: Sana Perić

Ljubitelji književnosti i filma, pripremite se: u ponedjeljak počinje Festival svjetske književnosti, a ove je godine u njegovom fokusu njemački jezik. Peti po redu Festival održat će se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu.

 

Medij filma snimljenog po književnom predlošku živi, što pokazuju filmovi koji će biti prikazani na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti. Festival prikazuje aktualne filmove iz Njemačke snimljene po književnim djelima te okuplja velika imena iz svijeta suvremene njemačke književnosti i njemačkog autorskog filma s njemačkim i međunarodnim glumačkim zvijezdama, a sve u suradnji s Goethe institutom.

 

Tako ćemo moći, osim na brojim književnim programima – razgovorima, tribinama i okruglim stolovima – prirustvivati i razgovorima o grafičkim romanima i stripovima, filmovima snimljenim prema književnim djelima, kao i izložbi nastaloj prema motivima iz književnih djela.

 

Program festivala možete pogledati ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Noć knjige

Noć knjige u knjižnici Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu obilježena radionicama na temu braće Grimm i bajke Rotkäppchen. Donosimo mnoštvo ideja za obradu priča na nastavi njemačkoga jezika za sve razine učenja. U organizaciji su sudjelovale knjižničarka Nataša Švaco, učiteljica engleskoga jezika Maja Mlinarić Horvat i učiteljica njemačkoga Maja Šalamon Nemet.

Europski dan jezika

Svi mi „ljubitelji“ i poznavatelji stranih jezika, ponosni smo što imamo svoj dan u godini: 26. rujna slavi se Europski dan jezika. Teacheri i teacherice, Lehrer i Lehrerinnen uglavnom taj dan obilježe u učionici sa svojim učenicima kako bi ukazali na važnost poznavanja stranih jezika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Anđelka Rihtarić, Marina Marijačić, Danuška Ružić
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika Šimić, Saša Veronek Germadnik, Ivana Lukas
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić Ajkholt