Slika preuzeta s http://www.fsk.hr/

01. rujan 2017.

Njemačka – zemlja u fokusu ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti

Autor: Sana Perić

Ljubitelji književnosti i filma, pripremite se: u ponedjeljak počinje Festival svjetske književnosti, a ove je godine u njegovom fokusu njemački jezik. Peti po redu Festival održat će se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu.

 

Medij filma snimljenog po književnom predlošku živi, što pokazuju filmovi koji će biti prikazani na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti. Festival prikazuje aktualne filmove iz Njemačke snimljene po književnim djelima te okuplja velika imena iz svijeta suvremene njemačke književnosti i njemačkog autorskog filma s njemačkim i međunarodnim glumačkim zvijezdama, a sve u suradnji s Goethe institutom.

 

Tako ćemo moći, osim na brojim književnim programima – razgovorima, tribinama i okruglim stolovima – prirustvivati i razgovorima o grafičkim romanima i stripovima, filmovima snimljenim prema književnim djelima, kao i izložbi nastaloj prema motivima iz književnih djela.

 

Program festivala možete pogledati ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Škola na daljinu u nastavi njemačkog jezika - drugi strani jezik

 

Kao učiteljica njemačkog jezika u osnovnoj školi trenutno imam više razrede te iz dana u dan tražim načine kako kod njih razviti ljubav i zanimanje za njemački jezik. Definitivno veliki izazov. No iskustvo koje sam zadobila tijekom dvadeset godina rada u nastavi pomoglo mi je da se snađem u ovoj novoj situaciji, da znam odakle početi, a te vještine nadograđujem iz dana u dan.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Ivana Vukančić