Slika preuzeta s http://www.fsk.hr/

01. rujan 2017.

Njemačka – zemlja u fokusu ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti

Autor: Sana Perić

Ljubitelji književnosti i filma, pripremite se: u ponedjeljak počinje Festival svjetske književnosti, a ove je godine u njegovom fokusu njemački jezik. Peti po redu Festival održat će se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu.

 

Medij filma snimljenog po književnom predlošku živi, što pokazuju filmovi koji će biti prikazani na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti. Festival prikazuje aktualne filmove iz Njemačke snimljene po književnim djelima te okuplja velika imena iz svijeta suvremene njemačke književnosti i njemačkog autorskog filma s njemačkim i međunarodnim glumačkim zvijezdama, a sve u suradnji s Goethe institutom.

 

Tako ćemo moći, osim na brojim književnim programima – razgovorima, tribinama i okruglim stolovima – prirustvivati i razgovorima o grafičkim romanima i stripovima, filmovima snimljenim prema književnim djelima, kao i izložbi nastaloj prema motivima iz književnih djela.

 

Program festivala možete pogledati ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Razmjena učenika: Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ iz Krapine i Srednja škola Krapina – Gottfried-Kinkel-Realschuke Erftstadt/Köln

Od 19. - 26. travnja 2017. realiziran je uzvratni posjet učenika Gottfried-Kinkel-Realschule iz Erftstadta (Köln) učenicima Osnovne škole "Ljudevit Gaj“ iz Krapine i Srednje škole Krapina. Nakon boravka naših učenika u Kölnu krajem listopada/početkom studenog prošle godine, jedva smo dočekali dolazak naših prijatelja i nastavak suradnje.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Julijana Levak, Iva Močibob, Jasmina Sandalić, Irena Skopljak Barić
udzbenik
Ela Družijanić Hajdarević, Gordana Lovrenčić-Rojc, Zorka Lugarić, Valentina Lugomer
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica