Slika preuzeta s http://www.fsk.hr/

01. rujan 2017.

Njemačka – zemlja u fokusu ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti

Autor: Sana Perić

Ljubitelji književnosti i filma, pripremite se: u ponedjeljak počinje Festival svjetske književnosti, a ove je godine u njegovom fokusu njemački jezik. Peti po redu Festival održat će se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu.

 

Medij filma snimljenog po književnom predlošku živi, što pokazuju filmovi koji će biti prikazani na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti. Festival prikazuje aktualne filmove iz Njemačke snimljene po književnim djelima te okuplja velika imena iz svijeta suvremene njemačke književnosti i njemačkog autorskog filma s njemačkim i međunarodnim glumačkim zvijezdama, a sve u suradnji s Goethe institutom.

 

Tako ćemo moći, osim na brojim književnim programima – razgovorima, tribinama i okruglim stolovima – prirustvivati i razgovorima o grafičkim romanima i stripovima, filmovima snimljenim prema književnim djelima, kao i izložbi nastaloj prema motivima iz književnih djela.

 

Program festivala možete pogledati ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Martinstag

Blagdan svetog Martina je u zemljama njemačkoga govornog područja dan koji posebno veseli najmlađe. Taj dan djeca sudjeluju u večernjoj povorci kroz svoje selo ili grad noseći u rukama lampione koje su prije izradili. U povorci često sudjeluje i jahač na konju zaogrnut crvenim plaštem, koji predstavlja samog svetog Martina. Prema legendi, Martin je podijelio svoj plašt sa siromahom kojeg je sreo na svom putu. Djeca pjevaju pjesme o svetom Martinu te se na kraju zaslade slatkim pecivom. 

Čitajmo s razumijevanjem na materinskom i stranom jeziku

Na početku nove školske godine učitelje, učenike, a i roditelje čekaju novi izazovi. Učiteljica njemačkoga jezika Marija Galović za sve vas pripremila je seriju tekstova o vještini čitanja koja je nužna za sve predmete, usvaja se tijekom cijeloga života, a na nastavi materinskoga i stranih jezika na njoj je poseban naglasak i obuhvaćena je kurikulima tih predmeta.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Giorgio Motta, Mirjana Klobučar
udzbenik
E. Družijanić Hajdarević, Z. Lugarić, Z. Romić, L. Sykora-Nagy G. Bartol, D. Jarec Tomorad, I. Đaković
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik