Kreativna nastava u produženom boravku | Profil Klett

11. lipanj 2022.

Kreativna nastava u produženom boravku

Autor: Bojan Iličić

Aktivnosti povodom posebnih dana omogućuju učenicima da kroz igru, predavanja, radionice i digitalne obrazovne alate učenici stječu nova znanja i vještine.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada koji se organizira za učenike izvan redovite nastave (prema Pravilniku o organizaciji i provedbi produženoga boravka u osnovnoj školi). Rad u produženom boravku sastoji se od tri segmenta: učenje, ponavljanje i uvježbavanje sadržaja iz redovite nastave, aktivnosti za provođenje organiziranog vremena, te slobodne aktivnosti učenika. Kako bi aktivnosti provedene u organiziranom vremenu bile kvalitetne i tematski prilagođene učenicima uvelike nam pomažu posebni dani u godini. Obilježavanjem različitih posebnih dana na mjesečnoj bazi radi se planiranje i oblikovanje aktivnosti koje odgovaraju dobi učenika i njihovim mogućnostima.

Aktivnosti povodom posebnih dana omogućuju učenicima da kroz igru, predavanja, radionice i digitalne obrazovne alate učenici stječu nova znanja i vještine. Učenici se susreću s nepoznatim pojmovima, uče kako se snalaziti u nepoznatim situacijama i kako se nositi s osjećajima. Omogućuju im istraživanje svijeta oko njih, senzibiliziraju ih za okolinu koja ih okružuje, prihvaćanje različitosti i pomaganje kroz volonterski rad.

Obilježavajući posebne dane u godini u razredu stvorili smo bogatu kolekciju digitalnih materijala koja je javno podijeljena kroz rad grupe Kreativna nastava. Digitalni materijali posebnih dana služe učiteljima kao inspiracija u njihovom radu, a ujedno i roditeljima koji mogu pratiti rad učenika.

Kreativna nastava – facebook: https://www.facebook.com/groups/1993135730797577

Kreativna nastava – Wakelet: https://wakelet.com/@Kreativna_nastava_Bojan_Ilicic

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Dobrodošlica u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu

Počinje nova školska avantura u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Učiteljica Iva Zeljko sa svojim je kolegicama uredila školske prostorije i poželjela dobrodošlicu učenicima. Ulaz u školu, školska knjižnica pa čak i novi udžbenici dobili su posebno ruho. Ova je škola svojim učenicima već na samom početku nove školske godine pokazala koliko truda, mašte i rada ulaže u njihov odgoj i obrazovanje.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Polak, Darko Cindrić, Sanja Duvnjak
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Gordana Remussini, Marija Tolić