Novost Profil Kletta – zabavni i edukativni Kaleidoskop | Profil Klett

04. svibanj 2020.

Novost Profil Kletta – zabavni i edukativni Kaleidoskop

avatar
Autor: Ivona Ivanišević

Kako se u doba pandemije prisjetiti pozitivnih životnih vrijednosti i važnosti obrazovanja te dobiti inspiraciju za zabavnu, kreativnu i inovativnu nastavu?

 

Novim velikim projektom Profil Klett želi vratiti pozitivnu energiju i entuzijazam na lica učitelja - osmislili smo Kaleidoskop - tridesetominutnu emisiju koja je istodobno i zabavna i edukativna, zanimljiva i inspirativna. Posvetili smo je pozitivnim životnim vrijednostima, snazi pojedinca i obrazovanju.

 

U posljednjih nekoliko tjedana, sada već i mjeseci, svi se suočavamo s nezamislivim i nepredvidivim okolnostima svjetske pandemije. U novim je okolnostima i školski sustav morao pronaći način kako nastaviti s učiteljskom praksom. Tako su sve škole i učitelji počeli s provedbom online nastave pokazujući veliku snalažljivost i nove vještine u digitalnome svijetu, ali i golemo strpljenje i ljubav prema svojim učenicima i svojoj profesiji.

 

S obzirom na dubinu i opseg promjena, svima nam se život jako promijenio, a ni teškoće, tjeskoba i zabrinutost nikoga nisu zaobišli. U okolnostima u kojima školski hodnici više ne odjekuju dječjim smijehom, vikom i razgovorom, mi u Profil Klettu željeli smo novim velikim projektom vratiti pozitivnu energiju i entuzijazam na lica učitelja i podsjetiti se koliko su nam učitelji važni, dragocjeni i nezamjenjivi. Upravo s tim ciljem osmislili smo Kaleidoskop – tridesetominutnu emisiju koja je istodobno i zabavna i edukativna, zanimljiva i inspirativna. Posvetili smo je pozitivnim životnim vrijednostima, snazi pojedinca i obrazovanju. Upravo zato Kaleidoskop u svakoj epizodi predstavlja i poziva gosta koji se u razgovoru s voditeljicom Ivom Šulentić prisjeća osobnih, zanimljivih priča iz svojega djetinjstva i školskoga doba te kroz osobni kaleidoskop ponovno proživljava školske dane.

 

Kako je nastao Kaleidoskop?

 

Neki su od nas imali uistinu divne, tople i nježne učitelje, a neki možda jako stroge i ozbiljne, no kakva god iskustva nosimo iz toga razdoblja svojega života, jedno je sigurno – naši su učitelji jako utjecali na svakoga od nas! Tako će naši gosti, pričajući svoje priče, otkrivati jesu li ih njihovi učitelji inspirirali u životu i na koje sve načine, kako su razvijali njihove talente i interese i možda najvažnije, koliko svoj današnji profesionalni život mogu zahvaliti upravo njima. Svaki će nam gost otkriti i javne, ali i tajne zgode i nezgode iz svojega života te pokazati koliko su njegovi učitelji utjecali na njega. Tako svim učiteljima i gledateljima nudimo mogućnost (in)direktnoga susreta s istaknutim stručnjacima, popularnim i uspješnim, javnim i manje javnim osobama, u zabavnim i zanimljivim interaktivnim minutama. Nakon osobnih priča, svojega gosta u nekoliko rubrika suočavamo s kratkim, izazovnim igrama i zadacima u kojima pokazuje svoju kreativnost, maštovitost i snalažljivost.

U toplome, zabavnom i vrlo zanimljivom razgovoru s Ivom Šulentić u prvoj epizodi Kaleidoskopa našla se jedna divna dama koju većina nas poznaje kao strašnu lovkinju iz popularnoga kviza PotjeraMorana Zibar. Sve njezine tajne otkrijte u četvrtak, 30. travnja, u 18 h sati u premijernom prikazivanju prvoga Kaleidoskopa na Facebook stranici Profil Kletta.

 

Svakako nam se pridružite!

 

Uistinu vjerujemo da će vas naš Kaleidoskop svojim divnim bojama i tonovima inspirirati i motivirati.

 

Hvala vam!

 

Vaš Profil Klett

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika brapic.rapi

Žao mi je što neću prisustovati na toj zabavnoj emisiji jer ja nisam na Facebooku. Pozdrav! Učiteljica Božica Rapić
Slika korisnika Ivona Savić

Poštovana gđo Rapić, nije problem što niste na Facebooku! Moći ćete gledati našu emisiju! Ne morate biti registrirani na Facebooku, dovoljno je posjetiti našu stranicu na Facebooku https://www.facebook.com/ProfilKlettSkolskiPortal/ i kliknuti na play :) Bit će izuzetno zabavno i zanimljivo! Pridružite nam se! Hvala Vam što ste nam se javili! Čujemo se i vidimo :) lijep pozdrav, kreativni tim Profil Kletta