Svi članci | Profil Klett

Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Nastava na daljinu uz potres i korona virus

Ravnateljica OŠ Jabukovac, Romana Šimunić Cvrtila, podijelila je s nama svoja razmišljanja o dvomjesečnoj situaciji nastave na daljinu, posljedicama potresa u Zagrebu, važnosti podrške učenicima i roditeljima te snažnom školskom kolektivu - učiteljima koji uz puno energije, požrtvovnosti i razumijevanja odlično obavljaju svoj posao.

Vrednovanje na daljinu

Uoči uskrsnog tjedna, MZO je objavilo Upute za vrednovanje i ocijenjivanje tijekom nastave na daljinu, a sljedeći tjedan posvećen je ponavljanju i planiranju. Upute su namijenjene učiteljima, ali i učenicima te roditeljima/starateljima jer u ovim se potpuno novim i nepredvidljivim okolnostima poziva na suradnju i partnerstvo svih sudionika u edukaciji djece i mladih, pa tako i nakladnika edukativnih izdanja.

Učenje humanosti i pravih vrijednosti

Na „prvoj crti“ borbe protiv virusa, čuvaju nas liječnici, medicinsko osoblje, policija, krizni stožer, vatrogasci, radnici u trgovinama, ljekarnama. Učenici petih razreda OŠ Ivana Meštrovića uključili su se u globalni pokret zahvale svim ljudima koji sebe izlažu u ovoj borbi s velikom porukom HVALA!