Potrošili smo Zemljine resurse za 2017! | Profil Klett

07. kolovoz 2017.

Potrošili smo Zemljine resurse za 2017!

Autor: Sana Perić

Izvješće o stanju planeta iz listopada 2016. pokazuje kako sve razvijene zemlje žive iznad svojih prirodnih kapaciteta, a porazno je što smo ove godine taj datum dostigli najranije otkako se ekološki otisak mjeri. Vjerujemo da ćemo i ove školske godine zajednički raditi na odgajanju odgovornih generacija koje dolaze te vas pozivamo da i dalje pratitie Profil Klettovu akciju Želim stablo.

Izvješće o stanju planeta iz listopada 2016. pokazuje kako sve razvijene zemlje žive iznad svojih prirodnih kapaciteta, a porazno je što smo ove godine taj datum dostigli najranije otkako se ekološki otisak mjeri.

 

Još jednom upozoravamo na važnost odgovornog raspolaganja prirodnim resursima te ukazujemo na napor koji svi mi moramo napraviti kako bismo ih očuvali. Profil Klett je kao odgovoran i suvremen izdavač, koji svojim djelovanjem i aktivnostima doprinosi višim ciljevima - zdravijem i kvalitetnijem življenju kroz edukaciju, aktualne teme, praktični rad i savjete te nadgradnju postojećih znanja i vještina, prošle školske godine 2016./2017. pokrenuo projekt Želim stablo. Ciljevi projekta su promicanje važnosti očuvanja prirode, a kontinuiranom edukacijom odgovorit ćemo zašto trebamo čuvati prirodu, kako to možemo činiti, ponuditi nova rješenje u očuvanju prirode te potaknuti na racionalnije, kvalitetnije, kreativnije i svrsishodnije korištenje svih prirodnih resursa.

Pratite i vi Profil Klettov projekt Želim stablo kojim zajedno s učiteljima diljem hrvatske želimo dati svoj mali doprinos održivom razvoju. Vjerujemo da ćemo ovu vijest svi shvatiti ozbiljno te da ćemo zajednički raditi na odgajanju odgovornih generacija koje dolaze.

 

Više pročitajte na ovoj poveznici.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kako saznati "ime i prezime" neke biljke?

Zamislite što bi se dogodilo da na našemu planetu jednoga dana nestane biljni svijet. Život jednostavno ne bi bio moguć jer biljke i drugi fotosintetski aktivni organizmi proizvode hranu i kisik za sve ostale organizme, pa tako i za čovjeka. Stoga je poznavanje i proučavanje biljnoga svijeta, poticanje ekološke svijesti te shvaćanje pojava u prirodi oko nas od presudne važnosti za današnje i buduće generacije.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja